#45: en promenad i grönskan.

Publicerad
Ibland mumsas det på grässtrån.
 
Och ibland vill man inte alls stå framför kameran.
 
Metalica är ganska dålig på att utföra kommandon (troligtvis beror det på mig, jag är för mjuk i mitt sätt och dessutom "känner" jag inte Metalica till 100% än, då jag bara har haft henne i fyra månader). Men hennes tålamod, det är beundransvärt.
Vi satt nog i gräset i tio minuter medan jag försökte knäppa några vettiga bilder på henne. Och givetvis hade jag glömt favoritgodiset Frolic hemma (om det nu ens kan räknas som godis), så hon var inte särdeles intresserad av att stå framför kameran. Men det gick bra ändå. Vi hann hem i tid innan det började regna, woohoo! 
 
 
Jag har precis redigerat klart några bilder som eventuellt kommer dyka upp i en tidningsartikel och nu känner jag rent spontant att jag tänker ta ledigt. :)
 

#44: provfotografering i Norrköping.

Publicerad
 
 
 
 
Detta fantastiska par fotade jag för en tid sedan i Norrköping. I maj gifter de sig och jag har fått den stora äran att fotografera deras speciella dag! Solen sken som bara den och det var verkligen en fotografs största mardröm, men jag fick till några bilder som jag är grymt nöjd med! :) 
 
 
Hoppas att ni, mina fina besökare och läsare, får en alldeles underbar Valborg! Glöm inte kika under högarna så att ni inte gör illa de söta igelkottar som kanske har bosatt sig i dem!
 
 

#43: Cirkus Prütz [PROMO].

Publicerad
 
God kväll!
Här är en av promobilderna som jag plåtade på Cirkus Prütz för en tid sedan. Jag är väldigt nöjd med just den här. Den känns så naturlig, jordnära och mysig på något sätt (fast blogg.se beskär verkligen mina bilder, vilket stör mig ganska rejält). Grabbarna uppskattade verkligen bilderna och det är det bästa betyget som jag kan få som fotograf! :)
 
 
Nu ska jag ta mig friheten att roa mig med Netflix tillsammans med S och Metalica.
 

#42: en bortglömd bild.

Publicerad
 
En gammal, bortglömd bild på en hund vars tassavtryck bor i mitt hjärta. 
En hund som aldrig blir bortglömd.
 

#41: lite allt möjligt.

Publicerad
 
 Min konsertartikel/-recension går nu att läsa på ROCKBLADET.se!
 
Hallå där!
Som synes här ovan går det nu att läsa min konsertartikel på Rockbladet.se! Surfa in via länken här ovan och kika på den, vetja! Jag såg att flera av banden som är omnämnda i artikeln har länkat vidare och de verkade supernöjda med mina ord om deras framträdanden! Det känns jättekul! 
 
 
Jag är snart klar med att redigera de provfoton som jag tog i förra veckan. Jag hoppas att paret blir nöjda med bilderna - jag tycker att de blev supergulliga. :) 
 
 
På tal om företag och blivande brudpar så hörde faktiskt paret av sig, som jag nämnde för några veckor sedan i ett annat inlägg, vilka jag mötte på en konsert med Sick Puppies! Jag ser verkligen fram emot att fota dem på deras stora dag. På fredag ska vi träffas för konsultation. Jag är så otroligt taggad och vet att detta blir superbra!! 
 
 
Förutom allt detta fantastiska som jag redan har skrivit om så har jag även blivit klar med promobilderna som jag fotade åt Cirkus Prütz i förra veckan. Jag blev även tillfrågad av Jan Olsson i Cirkus Prütz om jag kan tänka mig att fota och fixa rörlig bild (d.v.s. filmning) av hans andra band, Heart of Soul, i Motala inom kort. Självklart tackade jag ja till uppdraget! :) 
 
 
Uppdatering gällande hundfronten. Jag har varit iväg och handlat lite roliga saker åt Metalica. Besökte en lokal marknad där jag inhandlade hundgodis som uppskattades av både Metalica och Orca. Idag cyklade jag till Tornby tillsammans med min mor och köpte en hundbädd, som verkar uppskattas av min lilla tjej av mobilbilden här nedan att döma. :) 
 
 
 
 
Jag har fått den helt awesome äran att utföra volontärarbete (med betald flygresa och logi) under några dagar för ADA (Animales de Andalucia). I min uppgift ingår att jag ska hjälpa till på ett av hundhemmen med att förbereda hemresa för några hundar som har fått ägare i Sverige. Jag har även fått i uppdrag att fotografera åt hundhemmet och ADA eftersom jag är fotograf till yrket. De är i behov av nya bilder till sina hemsidor och de frågade om jag kunde tänka mig att göra detta. Jag älskar att utföra volontärarbete när det kommer till djur som behöver "forever homes", så detta passar mig alldeles utmärkt - som handen i handsken! 
 
 
Nu ska jag faktiskt ta mig friheten att sluta jobba, eftersom klockan är 20:32 denna söndagkväll och jag känner rent spontant att jag behöver lite fritid att kunna umgås med min familj. Jag har jobbat järnet hela veckan, inklusive helgdagarna, till sent på kvällen. Må så gott, allesammans! 
 
 

#40: grillning hos föräldrarna.

Publicerad
 
 
 
Orca var lite sur på bilden eftersom jag hade sagt åt henne att
sluta upp
med att vara tjurig och grinig mot Metalica. 
 
Håller på att jobba för fullt med allt som ska göras men är snart på banan igen! Tänkte bara uppdatera bloggen lite snabbt.
Igår grillades det hemma hos mina föräldrar. Och givetvis blev det bara bilder på hundarna... :)
Ska försöka bli klar med det mesta som behöver göras klart under morgondagen. Stresssssss... på ett bra sätt.

#39: The Unguided (förhandstitt)

Publicerad
 
 
Idag bjuder jag på några bilder på The Unguided - en liten förhandstitt från fredagens spelning på L'Orient i Linköping. Det kommer att komma upp en artikel samt videointervju på Rockbladet.se inom kort. Jag kommer även att lägga upp några bilder på de tre förband som spelade samma kväll. Ser verkligen fram emot att publicera allt vårt material, som jag och S har jobbat på!
 
 
Om några timmar ska jag och S traska iväg till mina föräldrar där vi ska grilla. Jag har börjat äta mindre och mindre rött kött och mer fisk, så jag kommer troligtvis enbart äta grillad lax med grönsaker och kamutvete. Ser verkligen fram emot att spendera tid med mina föräldrar och deras vovvsing Orca. Mamma och pappa har en trädgård, vilket betyder att Metalica och Orca kan strosa runt i lugn och ro och njuta av den härliga solen.
 
 
Nu ska jag dricka lite te och greja på datorn tills det är dags att bege oss. 
Hoppas att ni har en alldeles fantastisk dag och att ni njuter av härligt väder!
 

#38: fler på Metalica.

Publicerad
 
Dessa bilder var på tok för söta, så jag kände att jag borde lägga upp dem i ett separat inlägg från det föregående. Jag tröttnar aldrig på att fånga gäspande hundar - och katter - på bild! 
 
 
Någonting som oftast är ganska roligt är att folk brukar reagera kring Metalica och hennes ursprung. Metalicas ras är okänd, dock vet vi att hon har shar pei och möjligtvis någon slags vallhund i sig. Shar pei sägs enligt vissa källor vara en allround-hund som funkar bra i familjer då den är otroligt lojal, men den kan vara ganska misstänksam mot främmande människor och bör socialiseras från tidig ålder för att fungera optimalt i möten med andra hundar (och människor).
När vi strosade runt tillsammans i närheten av hästar och hagar hörde jag hur en familj började diskutera och gissa vilt kring Metalicas ursprung och jag låtsades att jag inte hörde någonting eftersom jag höll på att träna Metalica i att sitta, ligga ned och försiktigt ta godis från min hand. Pappan i familjen hävdade att hon utan tvekan är en blandras men att hon övervägande är vallhund. (En annan variant som jag hört förut är att barn och ungdomar i mitt bostadsområde tycker att Metalica ser ut som en varg.) Diskussionen fortsatte ett tag, långt efter att de hade gått förbi oss och jag kunde inte undgå att dra på munnen för mig själv medan jag berömde Metalica för att hon var duktig och att hon inte rusat fram för att hälsa på främmande människor (vilket hon ofta försöker göra).
 
 
Rent generellt tycker folk om att träffa Metalica och låter henne ofta nosa på dem och i många fall vill de kela med henne. Jag undrar om de skulle tycka samma sak om de visste att hon har shar pei i sig. Shar pei är en ganska skarp ras som kräver en van hand - en ras som många inte känner till då den kommer från Kina och man ser inte många shar pei alls i Östergötland (jag har inte sett en enda).
När min älskade Gonzi fortfarande var hos oss, innan han vandrade över Regnbågsbron, var det inte många som vågade komma i närheten av oss, men av någon lustig anledning utbrast dagisbarnen i området att han var "jättesöt" och "jättegullig" och ville klappa honom (vilket jag aldrig tillät på grund av att han ogillade barn). Mitt hjärta klappar fortfarande för just den typen av hundras och jag hoppas att jag i framtiden kommer att ha en i mitt hushåll igen. Folk kommer alltid ha fördomar men det är viktigt att inte bli upprörd och ledsen och det viktigaste är att få vovven att må bra. 
Ja, ibland vandrar mina tankar hejvilt... 
 
 
Nu vankas det kvällspromenad med vovvsingen. 
 

#37: glad påsk!

Publicerad
Hoppas att ni har haft det alldeles underbart och att ni har en fortsatt härlig helg framför er! Själv har jag så många foton att redigera så det är helt galet, men jag valde faktiskt att ta helgledigt eftersom jag har insett att det skapar onödigt mycket stress att alltid vara "steget före". 
 
 
Bilder som ska redigeras är: fler kattbilder på Roxie, konsertbilder med Cirkus Prütz + promobilder, konsertbilder + videointervju + konsertrecension med The Unguided, konsertbilder från förbanden i fredags, samt bilder från dagens mysiga provfotografering vid Matteus Kyrka i Norrköping. Förutom detta har jag även mitt manus som jag jobbar på och som har kommit i skymundan under några dagar, vilket har gnagt i bakhuvudet. 
 
 
S har gått och dragit på sig antingen matgiftning eller magsjuka och jag har tagit hand om honom. Metalica gjorde också sitt bästa för att vara vid husses sida, som synes på bilden här ovan. :) 
 
 
På tal om vovvar så funderar jag och S på att eventuellt ställa upp som jourhem för en vovve som verkligen behöver oss. Vi har mailat en omplaceringsförening om våra önskemål, och nu väntar vi bara på svar. Två hundar blir dubbelt så mycket jobb, dubbelt så många kostnader, men också dubbelt så mycket kärlek. <3 Om detta blir av så får vi hoppas att fröken Metalica också tycker att det är underbart och roligt. Lite gruff blir det säkert men det går nog att lösa. Får hoppas att katterna inte blir lika ilskna som sist när Metalica anlände.
 
 
Nu ska jag sitta och dricka min kopp te i lugn och ro och bara vara i ögonblicket. Med andra ord kommer jag inte att jobba och jag ska inte stressa angående saker som bör göras. Det får ta sin lilla tid. Nästan alla andra har ledigt nu, och det förtjänar jag också att ha. :)
 
 

#36: upcoming spelning med Cirkus Prütz

Publicerad
 
Cirkus Prütz @ festival Fria Vidder, sommaren 2013 
 
God kväll!
Jag är så förvirrad att jag glömmer nämna viktiga saker, haha! Imorgon ska jag nämligen fotografera promotionbilder åt Cirkus Prütz, vilket jag verkligen ser fram emot! De har nämligen en spelning här i Linköping och då passade de på att boka mig för ett mini-shoot innan giget. Jättekul, tycker jag!
Turnéschemat med all information hittar ni här. Om du bor i Östergötland och inte har sett dem live ännu tycker jag du gör rätt i att komma förbi, äta god mat och lyssna på riktigt grym live-musik framförd av några av Östergötlands trevligaste boys. :) 
 
Kram,
 
 
 
 

#35: förhandstitt på Roxie.

Publicerad
 

#34: ett möte med Boss i hundparken.

Publicerad
 
 
 
 
Här kommer några bilder på vovven Boss, som jag träffade på i hundparken för några dagar sedan. 14 år gammal och alldeles bedårande! Detta är några väldigt snabba bilder som jag fotade och ingenting som var inplanerat. Väldigt spontant, alltså! :) 
 

#33: upcoming gigs plus lite annat.

Publicerad
Nu finns konsertrecension och mina foton från Sick Puppies spelning på ROCKBLADET.se!
Mina kollegor och jag gjorde ett bra jobb. Sick Puppies retweetade vår recension med tillhörande bilder!
 
 
God eftermiddag, alla fina människor därute!
Idag har jag redigerat lite bilder, men har varit ganska trött och hängig så bilderna som jag hade tänkt lägga upp blev inte klara. Oh well, har ju egentligen ingen deadline men det hade varit trevligt med lite söta hund- och kattbilder. Förhoppningsvis kommer jag att känna mig piggare imorgon. :) 
 
 
På fredag ska jag och S iväg och plåta samt recensera The Unguided, vilket känns superkul! Så himla nice att ha sällskap för en gångs skull och inte fixa allt på egen hand. På lördag ska jag träffa vovven Amber igen och på söndag har jag provfotografering med ett fantastiskt trevligt blivande brudpar. Fullspäckad vecka, med andra ord!
 
 
Jag har varit dålig på att hålla koll på mina favoritbloggar men ska bättra mig, jag lovar. Det är bara så otroligt mycket på gång i mitt liv just nu. Inte nog med att jag driver mitt företag, har kundmöten och provfotograferingar, men jag jobbar på min favoritarbetsplats då och då när jag behövs och dessutom vill jag bli mer aktiv på musikscenen i egenskap av fotograf här i Östergötland vilket per automatik innebär att jag jobbar sena kvällar. Jag skriver även på mitt manus. Så, ja. Fullt upp!
 
 
Nu ska jag relaxa med en kopp te, det känns som att jag nästan jobbat ihjäl mig idag. Har fått väldigt mycket gjort och även hunnit besvara flera kundmail. Produktivitet, go! 
 
 
Hoppas ni har det bra därute - kram på er alla!
 

#32: en dag i hundparken.

Publicerad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår var jag, S och Metalica i hundparken där vi träffade Laura och hennes pojkvän tillsammans med deras hund Amber. Vi träffade även en hel del andra vovvar och de lekte med varandra i flera timmar. Metalica däckade totalt när vi kom hem - trött men överlycklig!
 
 
Idag var jag hemma hos bästa Susanna och fotade hennes vackra misse Roxie. Bilder kommer att dyka upp inom kort. :) 
 
Kram,
 
 

#31: Sick Puppies @ Backstage LKPG, 2014-04-11.

Publicerad
 
 
 
Igår plåtade jag Sick Puppies för Rockbladet.se på Backstage, som tillhör Konsert och Kongress i Linköping. Det var första gången som jag fotade där. Innan det var dags för mig att kontakta bandets management för att få till en videohälsning (på uppdrag av Rockbladet.se) lyssnade jag på ett av de två förband som spelade och jag fastnade ganska rejält för musiken. Ska försöka minnas vad bandet hette, de var riktigt grymma.
 

Jag fick kontakt med bandets management via en mycket trevlig och professionell kille och blev eskorterad till artistlogen. Hälsade snabbt på bandet och deras manager och jag tyckte att de alla var riktigt trevliga och ödmjuka. Riktigt nice!
Vi testade att spela in videohälsningen och tredje gången satt den perfekt! Det är inte världens lättaste grej att veta hur Rockbladets namn uttalas, speciellt inte när bandet kommer från Australien. Jag fick även ta ett foto tillsammans med bandet, vilket kändes jätteroligt! Thanks so much, guys! Much appreciated!
 
 
Stort tack till bandets manager som tog fotot åt mig!
 
 
Innan spelningen minglade jag lite smått med säkerhetsvakter, en annan fotograf och killen som hade visat mig till artistlogen. Mycket trevlig start på kvällen!
Jag fotade även ett görtrevligt par i publiken och de kanske kommer att höra av sig för att boka mig som bröllopsfotograf. Känner mig taggad som tusan och det vore supernice om det blir av!
Deras foto, tillsammans med resten av bilderna, en intervju med Sick Puppies samt videohälsningen som jag filmade kommer att dyka upp på Rockbladet.se inom några dagar, så håll utkik!! :) 
 
 
Spelningen var fantastiskt bra! Jag visste att det skulle vara bra, men detta var verkligen bättre än förväntat! Scenen var liten och mysig. Det var trångt framme vid scendiket, men det är en bra erfarenhet att fota på mindre arenor. Det är oftast alldeles för bekvämt att fota på större arenor kan jag tycka, så jag uppskattade verkligen detta! Det enda som jag saknade var rökeffekten som bandet hade på sin spelning i Stockholm, men p.g.a. lokalens storlek antar jag att det inte skulle ha funkat.
 
 
Tack för en fantastisk musikalisk upplevelse, Sick Puppies! Och tack till alla involverade på Arenabolaget/Livenation samt bandets manager för att jag fick filma och fota för Rockbladet.se!
 
 
Mitt hjärta klappar lite extra inför våren och sommarens spelningar här i Linköping - det kommer bli en hel del konsertfoto för min del om allt går som planerat. Jag längtar!
 
 
Kram,
 
 

#30: tAKiDA @Flygeln, 2014-03-29.

Publicerad
 
 
Det finns inte tillräckligt många ord som kan beskriva vad jag känner för denna bild.
Den är inte 100% perfekt, men den är 100% känsla.
 
 
Är det något som mitt hjärta klappar för lite extra, förutom bröllopsfoto och husdjursporträtt, så är det att fota konserter. tAKiDA spelade i Norrköping i lördags och jag tog min trogna Canon EOS 5D Mark III, som jag inte hade fotat konserter med dittills, och begav mig dit. 
 
 
När jag gick igenom bilderna blev jag otroligt missnöjd. Det var någonting som jag hade ställt in helt galet i kameran gällande vitbalansen, alternativt att jag stod precis under strålkastarna (vilket är lätt hänt), men just denna bild anser jag är galet bra. Jag tror att alla kan fota konserter, men man måste kunna fånga de där speciella ögonblicken, de som kommer och går lika snabbt som en fjärils fladdrande dans i skymningssolens strålar. Fler bilder lär komma upp på bloggen, när jag återfått kontrollen över dem i Camera Raw. ;-)
 
 
Nu ska jag skicka iväg bilder till en fantastisk kund. Ha en mysig fredagsafton! 
Kram,
 
 

#29: provfotografering: Anna ♡ Carl-Johan.

Publicerad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
God morgon, alla fina människor därute!
I söndags hade jag provfotografering med detta vackra blivande brudpar. Jag har fått äran att fotografera och föreviga deras speciella dag och det känns fantastiskt roligt! Anna och Carl-Johan bokade mig för en heldagsfotografering och jag kan knappt bärga mig tills det är dags för deras bröllop. Det kommer bli helt magiskt, det känner jag på mig! Här ovan ser ni några av mina - och deras - favoritbilder.
Det är alltid lite extra roligt med par som kommer med input och egna idéer, då blir fotograferingen inte lika "klassisk" och även jag sprudlar med ännu fler idéer och förslag.
 
 
Snart ska jag iväg på lunch med finaste Susanna, och sedan ska jag shoppa lite på Akademibokhandeln. Jag är i full färd med att fixa en fysisk portfolio som jag kan visa mina kunder. :)
 
 
Många kramar,
 
 

#28: remake.

Publicerad
En bild från 2013 på min pälskling. Du fattas mig.
 
God kväll!
Dagen har spenderats med att redigera bilder från helgens provfotografering samt att jag gjorde om min hemsida en aning. Det finns ganska mycket som behöver göras. Exempelvis behöver jag fixa en ny logga, men jag har redan knutit en kontakt som känns bra och professionell så loggan blir inga problem. Jag har full tilltro att det blir kalasbra när jag väl genomför beställningen. 
 
 
Jag hade svårt att sova inatt, låg och tänkte på min fina Gonzi som fattas mig. Metalica hjälper mig bearbeta sorgen, hon är lite som terapi för mig. Men det är inte riktigt samma sak, trots att jag älskar min nya vovve också. För en stund sedan satt jag och bläddrade igenom gamla arkivbilder och hittade en på Gonzi, som jag kände att jag var tvungen att redigera på ett annorlunda sätt och resultatet ser ni här ovan. Hittade även gamla valpbilder från 2011 som fick mitt hjärta att knyta sig. Jag önskar att jag hade tagit bättre - och fler - bilder på honom när han var liten. Hade så gärna velat förstora bilderna.
 
 
På tal om förstoring så fick jag hem mitt foto från min leverantör. Denna kommer bli så fin på vår vägg, precis ovanför TV:n! Måttet på förstoringen är 50x70. Guldramen fick jag i present av min mor just för detta ändamål. 
 
 
 
 
Nu ska S och jag kika på "The Office" (USA-versionen). 
Kram,