Overworld @ Huset, Huddinge 2013.10.26

Publicerad
 
Sångaren i bandet länkade till min artikel, bilder samt videointervju.
 
 
God eftermiddag!
Om en stund ska jag iväg på konsultmöte med Experis, men tänkte att jag hinner göra en pytteliten uppdatering här på bloggen. Idag offentliggjordes min artikel med tillhörande videointervju och bilderna från spelningen med Overworld i lördags. Det var min första intervju och jag tyckte att det gick bra. Det var trevligt att umgås med bandet och det vore himla nice att få träffa dem igen i framtiden! Blir spännande att se hur deras karriär framskrider.
 
 
 
 
Dags att fixa till sig så att man ser presentabel ut. Jag sitter fortfarande i min pyjamas, hårt arbetande som jag har varit hela dagen med att fixa bilder!
 
Många kramar,
 
 
 

Overworld @ Huset, Huddinge

Publicerad
Overworld @ Huset, Huddinge 2013.10.26
Foto & bildbearbetning: Shora Ahmadi
jagfotograferar.com / festivalfotograf.se
 
God morgon!
Hur har ni haft det i helgen? :)
Jag har varit superstressad men har försökt omprioritera vissa saker nu så att jag hinner med allt. Har en hel del kundbilder som ska fixas idag och även en videointervju som jag gjorde med bandet Overworld i Huddinge i lördags åt Rockbladet.se. Det är min första videointervju och jag kan väl inte påstå att jag hade rätt utrustning men det blev bra ändå! :)
 
 
 
Det börjar blåsa upp till storm nu så det är bäst att jag skyndar mig iväg ut på en promenix med vovven innan vädret blir sämre.
 
Många kramar,
 
 

Mycket på gång.

Publicerad
Från mitt shoot med Studio Stil i Linköping.
Foto och bildbearbetning: Shora Ahmadi / jagfotograferar.com
 
God kväll!
Urrrrk, nu har jag varit så där grymt upptagen igen så jag har knappt hunnit socialisera varken med familj, vänner eller bloggvänner! Det har varit mycket fotojobb och mycket planering inför annat.
 
Här är en förhandsgranskning från mitt shoot med Studio Stil här i Linköping. Jag kommer garanterat att ändra på några småsaker innan jag skickar iväg den slutgiltiga versionen. Men jag tänkte att det vore bättre att ha någonting att visa upp än ett inlägg utan bilder.

Om några dagar blir det konsertfoto, intervju samt videohälsning med bandet Overworld som släpper sin nya singel den 25/10. Är jag taggad? Oh ja! Som sjutton! S kommer troligtvis att följa med mig och assistera så då blir det extra trevligt. Jag kommer att spendera morgondagen med att, förutom att redigera bilder, planera och fixa intervjuunderlag samt samla in frågor från några bekanta som jag vet är fans och inkludera dessa bland frågeställningarna.
 
Jag kommer även eventuellt att intervjua ytterligare ett band men då är det videointervju som gäller. Mer info om det när det blir aktuellt. :)
 
Nu ska jag unna mig lite "rest and relax" och göra någonting annat förutom att redigera bilder.
Hoppas ni har det bra därute!
 
Många kramar,
 
 

Förhandstitt: hårmodeller.

Publicerad
Förhandstitt från fotografering hos Studio Stil i Linköping.
Foto och bildbearbetning: Shora Ahmadi
 

God eftermiddag!
Jag har varit väldigt upptagen med klassfoton och bilder från fotograferingen som jag haft tillsammans med Studio Stil. Frisör Stina kontaktade mig och frågade om jag hade tid att fota hennes hårmodeller och givetvis hade jag det! Grymt spännande var det och jag tyckte att bilderna blev kalasbra! Stina är verkligen en helt toppenbra frisör, mycket professionell och trevlig. Rekommenderar henne varmt! Kolla in frisyren på bilden - grymt, eller hur? Gå in på hennes hemsida och kika lite, vetja!
 
Jag har inte hunnit hålla mig så värst uppdaterad med bloggar men det är på gång. Har varit helt insnöad i min egen lilla fotovärld och fixat bilder. Jag blev dessutom sjuk och missade plåtningen med Pretty Maids igår, så jäkla tråkigt!
Det störde mig något så enormt så jag tröstade mig med att kolla på en koreansk dramaserie på Macbooken fram till midnatt. Jag och Sugar och Gonzi låg i samma soffa och tittade tillsammans. Det var mysigt, trots att jag kände mig, och fortfarande känner mig, dålig. Serien är grymt bra!
Jag blir heeelt till mig som en liten fangirl när No Min Woo dyker upp som karaktären Park Dong Joo... ujuj. Inte bra. Speciellt när han har glasögon på sig. Japp, jag måste resa till Asien igen snart, känner jag rent spontant... köpa med mig lite snygga fejk-glasögon (eller bara ramarna) till S eftersom det tydligen är trendigt, haha!
 
Nu ska jag faktiskt ta det lite lugnt och sitta i lugn och ro och skriva brev till mina brevvänner i Japan. Det blir alltså inga fler fotouppdateringar ikväll. Vi hörs igen imorgon, alla fina! Ha en fortsatt fin söndag!
 
Kramar i mängder,
 
 

Dagens fotoschema.

Publicerad
 
 
God morgon, alla fina! 
Har ni haft det bra? Idag har jag sett statusuppdateringar på Facebook och bilduppdateringar på Instagram om att det har snöat i norra Sverige. Så pass tidigt! Jag hoppas verkligen att snön väntar lite med sitt intåg i Östergötland. Jag har inget emot det men jag har något emot is på marken i kombination med en hund som tycker om att dra, hoppa och skälla. Det och kylan, förstås. 
 
Idag fotar jag fler klasser i universitetets lokaler. Har fått en hel del spexfoton som är lite roligare än rena porträttbilder. Blir intressant att se hur katalogen ser ut när den tryckts! 
 
Jag funderar allvarligt talat på att köpa ett komplett studiopaket (portabelt) och ha det hemma, men i dagsläget bor vi för trångt. Det finns ingen chans att jag kommer få plats med softboxar, blixtar och eventuell bakgrund i min tvåa. Tråkigt, tycker jag, eftersom jag kunde ha fått till några fina bilder på katterna och Gonzi. Måste nog byta upp mig lite och skaffa större lägenhet. 
 
Snart dags att fota igen. Nämnde jag förresten att jag glömde äta frukost idag? Jag och Gonzi låg och drog oss i sängen och ville inte gå upp alls. När han blir lat så blir jag också per automatik lite seg av mig.
 
Många kramar till er alla!
 
 

At work.

Publicerad
 
 
God morgon!
Jobbar sedan tidig morgon på universtetet idag med att fota klasser åt en av studentföreningarna. Har fotat två klasser hittills och fler blir det. 
 
Får se om det blir fler uppdateringar innan jag slutar för dagen. Har inte hunnit fota mycket mer än för mina kunder men det kliar lite i fingrarna och jag vill gärna fota lite hund och katt snart. 
 
Många kramar,
 
 

Forgotten pictures.

Publicerad
Wolf @ Rockstad Falun / Sabaton Open Air 2013.
 
Ensiferum @ Rockstad Falun / Sabaton Open Air 2013.
 
Ensiferum @ Rockstad Falun / Sabaton Open Air 2013.
 
God eftermiddag!
Jag har ännu inte ätit lunch och känner mig fullständigt rastlös. Kanske äter någonting snabbt och tar en sväng ut med kameran i det vackra höstvädret. En visit ut i Tinnerö eklandskap låter inte helt fel, faktiskt. 
 
Bjuder på några bilder vars existens jag hade förträngt från Rockstad Falun 2013. Det blir fler, det kan jag lova!
Ja, jag gillar gitarrister och bassister. De har ofta väldigt intressanta uttryck medan de spelar!
 
Kramar,
 
 

Kurs: konsertfotografering.

Publicerad
Gå in på Linslusens hemsida för mer information! Hoppas vi ses! <3
 
 
God kväll alla fina!
Hur har ni haft det? Idag har jag haft det ganska jobbigt, känt mig febrig, trött och nere. Men jag ska se till att bli kry för på torsdag ska jag hålla en kurs i konsertfotografering! Jag är så grymt taggad! Har gjort en enkel liten PowerPoint-presentation för att deltagarna lättare ska kunna följa med i det som jag pratar om men just den här första kursen handlar främst om hur man kommer in i "branschen" så att säga. Det blir alltså inte lika mycket snack om hur man redigerar sina konsertbilder på bästa möjliga sätt då det skulle kräva en hel kurs för sig. :)
Jag kommer att prata om vad man måste tänka på som konsertfotograf, hur man bäst pushar sig själv till att bli bättre och att våga ge sig själv kritik - men även beröm!
 
För övrigt har jag redigerat en av bilderna som jag fotade på de underbara busfröna Oskar och Oliver och skickat oredigerade förhandsgranskningar till deras föräldrar. Det var fantastiskt roligt att få fota dem och det bjöds på många skratt! Mamma och pappa till barnen var helt fantastiska att prata med och vi kom överens om vilka porträtt som skulle tas direkt på plats - och jag tycker att det blev kalasbra! Hoppas de också tycker det!
 
Det blir en tidig kväll för mig eftersom jag känner mig lite dålig fortfarande. Måste bli bra tills på torsdag då jag både har fotografering och kursen att fokusera på. Ha en superfin kväll!
 
Många kramar,
 
 

50mm f/1,8.

Publicerad
Kolla in läppen... :)
 
 
God dag!
Några random vardagsbilder på Gonzi som jag tog idag. Måste verkligen träna mig i att använda 50mm igen. Det var alltför länge sedan sist.
 
Imorgon har jag en familjefotografering inbokad i studion, härligt! Ser verkligen fram emot detta!
 
Nu ska jag gå och köpa sallader till lunch tillsammans med S. Får se om det blir fler bilder under dagen.
 
Kramar,
 
 

Rush.

Publicerad
Bullet @ Rockstad Falun 2013
 
God kväll!
Har inte mycket tid över till att skriva ikväll, men tänkte bjuda er på en av mina favoritbilder hittills. Bullet @ Rockstad Falun om mitt minne inte sviker mig fullständigt.
 
Jag har gjort om min hemsida och den ser äntligen vettig ut. Och då pratar jag om min konsertportfolio. Checka läget, vetja.
 
Kram,
 
 

Hösten är vacker.

Publicerad
 
God kväll!
Jag fotade några höstbilder innan och efter jobbet. Kände mig lite som dessa löv som sakta vissnar bort men mår lite bättre nu.
 
 
 
 
 
Kram,
 
 

Lite ovant.

Publicerad
 
 
 
God kväll!
Jag är lite ovan när det kommer till att fota hästar, men häromdagen var jag i Valla och bestämde mig för att fota lite på måfå. Rolig fototräning, men jag är verkligen ingen "horse whisperer", trots att jag tycker att hästar är magnifika varelser.
 
Nu till något tråkigt.
Flera av mina YOHIO-bilder har använts av folk som profilbilder, de har tagit bort min signatur/logga och låtsas att de har tagit bilderna. Mycket dåligt av dem, tycker jag. Det verkar inte finnas någon som helst respekt eller ens kunskap om vad en fotografs bild verkligen betyder för en eller att det faktiskt är fotografen som äger bilden, oavsett om den publiceras på nätet eller inte.
 
En annan sak som stör mig är att folk som är äldre än vad jag är kommenterar och häver ur sig att: "det bästa du kan göra är att sluta lägga upp bilder för det är ingen idé att du varnar folk som använder dina bilder". Den analysen är totalt onödig och indikerar att personen i fråga inte har den minsta kunskap om vad UPPHOVSRÄTT och MARKNADSFÖRING är för några begrepp.
OK, så om denna inställning stämmer betyder det att alla fotografer i hela världen borde sluta marknadsföra sig själva och absolut inte lägga upp sina bilder, just för att bilderna kan bli stulna och att det inte är "någon vits" med att hävda sin rätt när man jobbat häcken av sig för att bli en bra fotograf för folk kommer ändå strunta i det. OK then (Ace Ventura-style).
 
Ibland är det oerhört otacksamt att vara fotograf. Tyvärr.
 
 

Betraktelser.

Publicerad

Gammal höstbild på vovven Orca, från förra året.
 
God eftermiddag!
Sitter på jobbet och slutar om ungefär 40 minuter. Har varit duktig och gjort allt det som ska göras och därför passar jag på att uppdatera bloggen. Utanför entrédörrens glas ser jag alla dessa vackra höstfärger och jag blir otroligt inspirerad att fotografera kaskaderna av färg. 
Synd att man ska behöva vara förkyld när det är sådana där underbara färger därute som bara skriker efter att fångas på bild! Får se hur jag mår imorgon, kanske tar med mig systemkameran till jobbet och fotar lite innan.
 
Just nu känner jag rent spontant att jag behöver krypa ned under ett varmt täcke, bara vila och mota bort den här eländiga förkylningen. 
 
För övrigt har jag sett att ni läsare har ökat i antal på min blogg, vad roligt! Hoppas ni väljer att fortsätta följa med mig på mina fotoäventyr. 
 
Vad är det som är på gång för övrigt? 
Familjefotografering 13/10, d.v.s. nu på söndag. Lite mer härligt "vanligt" jobb på favoritarbetsplatsen nästa vecka, fotojobb 16-17/10, fotojobb 19/10 på förmiddagen samt att fota Pretty Maids på Konsert & Kongress på kvällen. Det är full rulle - and I love it! Detta har bidragit till att jag inte riktigt hängt med bland de få bloggar som jag aktivt följer men jag ska bättra mig, jag lovar. 
 
Ytterligare en gammal bild, denna på Gonzi.
Har liksom inte tillgång till mina nya bilder på jobbdatorn, hehe...
 
 
Nu ska jag strax börja dona lite här och fixa det allra sista innan jag stänger ned kontoret för dagen. 
 
Kramar till er,
 

Monday morning, again.

Publicerad
Vardagsporträtt på en vacker dam.
Canon EOS 7D + 28-75 f/2,8.
 
 
God morgon, alla fina!
Hur mår ni därute? Allt bra? Har ni haft en bra helg?
Jag är småförkyld vilket är oerhört irriterande med tanke på att jag jobbar "som vanligt" denna vecka samt har en del fotojobb på gång. Suck. Halsen krånglar, gör ont och jag känner mig allmänt hängig och kanske lite nere också. Samtidigt kan jag glädjas åt att jag och S haft en fin helg tillsammans och att mina bilder från YOHIO:s konsert blev helt okay, vid närmare eftertanke. Jag fick stor respons på några av bilderna på min privata Facebook och snart kommer de även dyka upp på Rockbladet
 
Tog en bild på finaste Zarifa idag, hon verkar också lite trött. Vi möblerar om här hemma och jag har inte ställt i ordning allt än. Fröken har med andra ord passat på att "ockupera" min nya lilla byrå och har somnat på den, helt utsträckt, i skrivande stund. Lilla raringen. Förra året var hon hemlös i Södertälje och nu får hon värme, kärlek och den bästa kattmaten hos oss.
 
Nu ska jag äta frukost, ta en varm dusch för att se om halsen blir bättre och ta det lite lugnt innan jag traskar iväg till jobbet.
 
Många kramar,
 
 

YOHIO @ Annexet, Stockholm 2013.10.05

Publicerad
YOHIO @ Annexet, Stockholm 2013.10.05.
Bilderna som jag fotade åt Rockbladet igår. Håll utkik där för högre upplösning på bilderna samt på min hemsida festivalfotograf.se. Tyvärr tycker jag att det inte blev mycket variation på bilderna just för att jag stod på ett enda ställe och fotade medan de andra gick runt men så är jag ganska kort också, trots att jag hade högklackat på mig, så det var svårt för mig att få bra vinklar. Jag tror dock att jag får nöja mig med min prestation för den här gången. Ja, jag är en perfektionist.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma igen.

Publicerad
 YOHIO @ Annexet, Stockholm 2013.10.05
 
God morgon!
Först och främst - hoppas att ni haft en bra helg! Jag var iväg till Stockholm igår som tyvärr visade sig bli lite annorlunda från det som jag hade förväntat mig. Jag fotade för övrigt åt Rockbladet.
 
Först och främst var det ingen som visste någonting om oss från pressen, när vi skulle få gå in eller att vi ens skulle vara där. Det fanns ingen lista, inte ens tio minuter innan konserten skulle börja. Väl inne i lokalen fick vi plötsligt reda på att vi inte skulle få stå vid scendiket, utan att vi skulle få stå bakom VIP-stängslet där det redan stod 300 personer, främst tjejer och deras föräldrar.
 
När konserten började blev det kaotiskt. Jag stod på mer eller mindre samma ställe och försökte fota genom havet av händer och skrikande småtjejer, blommor och mobiler framför oss (samtidigt som jag bannade min kamera och funderade på om jag ska köpa en ny eller inte eftersom jag vet hur illa brushanteringen är ibland). Efter de tre första låtarna hade jag fått information om att det gick bra att stanna kvar, dock utan att vi fick fota. Helt okay, tänkte jag i mitt stilla sinne. Det är så det alltid har varit för mig när jag fotat, minus fotograferingsförbudet (olika arenor och managements har olika regler, o.s.v.). Jag skulle ju ändå få se GACKT.
 
Icke. En av fotograferna fick gå in då jag googlade fram hennes konsertrecension men var eller hur vet jag inte, eftersom jag inte såg var hon försvann och några andra försvann ut i regnet. I Östergötlands arenor verkar det tydligen vara andra regler som gäller då jag aldrig har haft några bekymmer förut så jag vet inte om detta var organisatoriskt eller helt enkelt min egen miss eftersom jag inte kände till arenan.
 
Jag sökte skydd från regnet vid en av de stängda entréerna. En snäll man hjälpte mig hitta närmsta tunnelbanestation så att jag kunde åka till centralstationen. På Pressbyrån var det en kille som var jättetrevlig och hjälpte mig köpa tågbiljett hem till Linköping igen (tack för de uppmuntrande orden och din härligt positiva attityd, vad du nu hette - jag behövde verkligen det).
 
När jag väl fick i mig mat innan tågresan hem kändes det lite bättre och idag känner jag mig bara lite allmänt omtöcknad. Det var nog en mening med att det som skedde faktiskt hände, man vet ju aldrig vad som skulle ha kunnat hända sent på kvällen efter konserten (det var en hel del märkliga typer som försökte stöta på mig på centralstationen och blev förargade när jag ignorerade dem, vilket jag inte är van vid eftersom jag inte bor i en sådan stor stad och folk pratar inte med varandra helt enkelt).
 
Just ja, en liten grej som jag tyckte var intressant. När jag och de andra fotograferna blev eskorterade ut ur lokalen såg vi Robin Stjernberg. Vi sade ingenting och tittade inte på honom särskilt mycket heller (inte ens när han gick efter oss en stund, han skulle tydligen åt samma håll). Jag tycker att man ska låta artister få vara privatpersoner också, då han uppenbarligen var där i ett privat ärende och inte för att stå på scen.
 
Här är en av bilderna från gårdagens spelning. Och för övrigt kan det nämnas att jag åt en alldeles fantastisk sushi i sällskap av min vän Anders, som jag fotade NärCon tillsammans med, och hans flickvän. Tack för det fina sällskapet! Hoppas vi ses snart igen!
 
YOHIO @ Annexet, Stockholm 2013.10.05
 

Stockholm nästa!

Publicerad
God dag, alla fina därute!
Det har varit tyst på bloggen i några dagar men det beror helt enkelt på att jag har varit väldigt upptagen med att redigera foton samt förfrågningar kring fotojobb. Jag har redan fått flera bokningar inom loppet av just denna vecka, härligt!
 
Imorgon drar jag iväg till Stockholm för att fota konsert.
Yes, det blir YOHIO och, om jag har tur gällande var jag ställer mig bland publiken efter att jag fotat i scendiket, självaste GACKT från Japan! Jag har stor respekt för honom och hans musik och har lyssnat på honom i ungefär 10, 12 år och bland det första jag hörde var hans låtar tillsammans med bandet Malice Mizer. Låten Beast of Blood är en klassiker inom visual kei-genren och en av mina absoluta favoriter.
 
 
YOHIO @ Flygeln, Norrköping 2013.09.13
 
 
Nu ska jag gå och vara social med S. Vi ska äta hamburgare med pommes. Fredagsmys, helt enkelt. :)
Håll utkik efter morgondagens bilder, om ni är nyfikna!
 
Många kramar och trevlig helg till er alla!
 

A rare one.

Publicerad
Canon EOS 7D + 28-75 mm f/2,8
 
Det är inte ofta jag får bilder på Zarifa.
De flesta känner inte till storyn om att Zarifa är en f.d. hemlös och skygg katt från Södertälje. Hon är fortfarande väldigt speciell i sitt sätt, trots att hon bott här hos oss i cirka 1½ år. Vissa ljud och rörelser, även långsamma sådana, skrämmer vettet ur henne. Hon får för sig att löpa, trots att hon är kastrerad och hon tycker att plastpåsar är bland det härligaste som finns (och som hon ofta dreglar på i upphetsning när hon småtuggar på dem).
 
S är kattallergiker och har stora problem med allergin ända sedan Zarifa kom in i bilden, men han älskar henne lika mycket som jag gör. Även om han nu inte skulle erkänna det rakt ut, eftersom han i grund och botten är en hundmänniska. :)
 
Det var roligt att få nya bilder på lilltjejen, trots att hon inte är någon "top model" om man jämför med Sugar.
 
 
 

Bildleveranser.

Publicerad
God morgon igen!
Gonzi var en liten surputte på morgonpromenaden och tyckte att det var läge att skälla på alla hundar som vi mötte. Han skällde med andra ord mer än vanligt och var allmänt bångstyrig. Just nu befinner han sig hemma hos Orca och leker med henne så att han blir på lite bättre humör.
 
Har precis levererat lite bilder till kunder ur Helikopterflottiljen. Jag är nöjd så jag hoppas de blir minst lika nöjda. :)
Här är förresten en bild på bröllopsboken som jag fick igår. Den blev grymt vacker!
 
 
Så här ser boken ut. Visst är den otroligt vacker?
 
 
Nu ska jag rulla iväg med cykeln och posta boken till ett förväntansfullt par. :)
 
Kramar till er alla därute,
 
 

En kylig höstmorgon.

Publicerad
Instagram-bild. Gonzi och jag ska snart ut och gå denna kalla höstdag.
 
 
God morgon, alla fina!
Jag och Gonzi ska strax ut på en långpromenad tillsammans med mamma och hennes hund Orca. Efter långpromenaden ska jag träna lite innan det blir dags att ta tag i företagssysslorna igen. Jag ska påbörja arbetet på konserthemsidan så att den blir enhetlig med min vanliga hemsida som är anpassad för privat- och företagskunder. :)
 
Dags att gå! Återkommer under dagen med ett inlägg med lite "professionella" vardagsbilder istället för Instagram.
 
Många kramar till er, nya och gamla besökare,