Morrhårs-serenad.

Publicerad
 
Ljuvliga Mårris och Gustav söker ett permanent hem och de
flyttar bara tillsammans, eftersom de är bästa kompisar.
För mer info, kika in hos föreningen 9 Liv på direkten!
 
 
God kväll!
Kom hem ganska sent från jobbet och har bara tagit det lugnt och försökt smälta dagens intryck samt samlat på mig lite kraft inför morgondagen. Jobbade som en tok idag, fick så otroligt mycket gjort på jobbet. Det sparar mig en hel del timmars jobb imorgon, yes box!
 
Kände att det var dags att lägga upp lite bilder på raringarna Gustav och Mårris som jag fotade i tisdags. Visst är de bedårande? Jag blev heeeelt såld! Åhhh, jag vill ju bara ta hem alla katter som jag fotar för föreningen och ta hand om dem! Jag behöver verkligen skaffa mig en herrgård och kattsäkra den så att jag kan ha ett tjugotal hemlösa katter och ge dem ett hem.
Någonting som jag tycker är dåligt är att folk kommenterar och tycker att föreningar tar "för mycket betalt" för sina katter. Helt fel inställning, tycker jag. Folk köper alla möjliga blandningar på Blocket som säljs av oansvariga kattägare som enbart gör det för sin egen ekonomiska vinning. Och kunderna är villiga att betala flera tusen för huskatter (ja, för de är huskatter, då de inte har en stamtavla - detsamma gäller t.ex. en renrasig Maine Coon som inte har stamtavla) som ser ut att vara renrasiga och då är de varken chipmärkta/tatuerade, veterinärbesiktigade och inte heller kastrerade (vid rätt ålder). Föreningars kostnader överstiger alltid den lilla summa som de får per katt, men dessvärre verkar de flesta inte vara medvetna om detta. Tråkigt, tycker jag!
 
Nu ska jag duscha och därefter funderar jag på att läsa en bok. Ta hand om er, alla fina, så hörs vi snart igen!
Många kramar.

Fotominnen i kronologisk ordning.

Publicerad
 
 
 
 
 
God morgon! Några gamla konsertbilder från åren 2010-2012, så där lagom till sommaren med allt vad festivaler, konserter och mysiga musikhak heter! Jag använde en väldigt gammal kamera till de flesta av dessa bilder förutom de som är från 2012, vilket troligtvis märks - om man har ett öga för fotografi. ;)
 
Peppar mig själv så jäääkla mycket inför Getaway Rock så det är inte sant. Flera månader i förväg. Yes box!
 
Men nu ska det fortsätta jobbas. Många kramar till er alla!

Ny kameraväska!

Publicerad
Kata Ryggsäck Pro-Light Bumblebee PL-220.
Bild lånad från Cyberphoto.
 
God afton, alla fina!
Hur har ni haft det idag? Jag har haft det fullt upp på jobbet och imorgon är det heldag som gäller för min del. Jag har redigerat och skickat bilderna från gårdagens kattfotografering till föreningen 9 Liv. Nu i helgen ska jag fixa bilderna från dopet som jag fotade för några veckor sedan så att föräldrarna kan få högupplösta bilder på skiva. Ah, det har varit full rulle helt enkelt så jag har inte hunnit med det än.
 
Idag fick jag en överraskning hem med posten. Min nya kameraryggsäck från Cyberphoto! Jag köpte den specifikt för när jag ska fota Getaway Rock i Gävle i augusti. Den är stor. Väldigt stor. Här är en bild från Facebook så får ni se storleken...
 
 
 "Whaddap?"
 
 
Den är ganska tung nu när jag har packat ned alla mina grejer och jag känner väl rent spontant att jag behöver gå på gymmet igen och bygga upp lite muskler inför festivalen så att jag faktiskt orkar släpa runt på denna. Men trots storleken och tyngden med alla mina grejer i är jag grymt nöjd! Jag kan faktiskt inte bli nöjdare!
 
Nu ska det sovas, har en lååång dag framför mig imorgon. Många kramar till er alla!

Nu så!

Publicerad
 
God morgon!
Ber om ursäkt att jag inte uppdaterat tidigare. Har en hel del bloggar att "catch up with" också, vilket jag troligtvis kommer försöka göra när jag är hemma från jobbet.
 
Jag ska även besvara emails och liknande. Återkommer under dagen! <3

Kattfotografering: Link.

Publicerad
 
Canon EOS 7D + 24-70mm f/2,8.
Gosiga, urmysiga Link söker ett eget permanent hem
genom föreningen 9 Liv.
 
Goddag, alla fina!
Nu känner jag att jag har vilat upp mig lite grann så att jag faktiskt kan skriva ett vettigt inlägg.
Gårdagen spenderades mestadels i de två stödhemmen där det skulle fotas katter för föreningen 9 Liv. Först ut var katten Link, som synes här ovan. Till en början tyckte han att min kamera, som ändå är ganska tystlåten, lät lite läskigt men han gosade och lekte med mig ändå. Vilket charmtroll! Hade jag inte haft katt och hund redan hade jag tagit hem honom direkt. Hittills är han den charmigaste och raraste katten som jag fotat. Nyfiken, busig, lekfull och gosig som få!
 
Efter att jag hade fotat Link var jag nere på stan en sväng och gick till mitt favoritcafé Chocolat. Där drack jag en varm choklad (med ljus choklad i denna gång) och åt en chokladboll. Lite väl mycket choklad kanske, haha! Jag passade på att överföra bilderna från minneskortet till Macbooken så att jag kunde tömma kortet inför nästa fotografering.
 
Efter cafébesöket fotade jag katterna William och Disa. Katten David bor också där men han tyckte att jag var lite läskig. Han ville inte komma fram från sitt gömställe under sängen och jag ville inte stressa honom ännu mer så det fick räcka med bilderna på de andra två. Det var en utmaning att fota två mer eller mindre helsvarta katter i en lägenhet där det inte var jättemycket naturligt ljus, men det gick bra ändå. William gosade med mig, vilken charmig kille!! Blev helt såld. Jag älskar svarta katter. Honom ville jag också ta med mig hem.
 
Nu ska jag äta en liten bit kladdkaka och fortsätta redigera bilder (är klar med kattföreningens bilder nu, phew!). Undrar när jag faktiskt får vila lite?
Många kramar till er alla - jag hoppas att ni har en finfin dag!

Theo (del 2).

Publicerad
God kväll, alla fina!
Har ni haft en fin "Caturday"? Jag har varit väldigt upptagen hela dagen och är fortfarande det (redigerar bilder för fulla rullar). Dessvärre är jag för trött för att skriva ett vettigt inlägg om dagen som varit men jag lovar, fixar det imorgon.
 
Theos föräldrar blev jättenöjda med bilderna från fotosessionen, så därför passar jag på och lägger upp några fler bilder på gullungen.
 
 
 
 

Lazy Friday.

Publicerad
Canon EOS 7D + 24-70mm f/2,8
 
God kväll!
Hur har er dag varit? Idag har jag fotat två katter och det blev en ganska kort fotografering. Imorgon blir det två stycken fotograferingar (återigen kattmodeller) så det känns som att jag inte alls kommer att vara hemma. Jag önskar nästan att fotograferingarna var på vardagar istället för under helgen men det funkar inte när jag jobbar så pass mycket som jag gör just nu. Nåja, ska inte klaga, jag gör ju det som jag älskar. 
 
Jag känner mig ungefär lika pigg som Gonzi på bilden ovanför min första paragraf i inlägget. Zarifa sitter bredvid mig på soffan och jag försöker bara relaxa lite. Har fått bekräftelse på att jag kommer att fota Get Away Rock-festivalen tillsammans med en fotograf från Miami (skriver mer om detta senare när allt klaffat 100%). Hur coolt är inte detta på en skala mellan 1-10?!  Seriöst! Men som vanligt tvivlar jag på min egen tur, så ja, om det inte blir av av någon anledning (t.ex. att jag blir tvungen att jobba på mitt sommar-vik. just de dagarna) så kommer jag nog bli förtvivlad. Äsch, att tvivla på mig själv är bara jobbigt, jag vet ju att jag är bra eftersom jag har hört det av många. 
 
Jag ser att Gonzi är rastlös så mina modersinstinkter kickar igång och jag ska gå och krama om honom lite. 
Önskar er alla en alldeles underbar fredag, kramar till er! 

Theo.

Publicerad
Canon EOS 7D + 24-70mm f/2,8
 
God kväll, alla fina människor därute!
En lång dag är snart över och tröttheten kryper sig på, trots att jag vet att jag kommer att ligga vaken i natt. Tankar som cirkulerar, men jag vet att allt ordnar sig, på ett eller annat sätt.
 
Imorgon ska det fotas katt för föreningen 9 Liv och jag har även fått reda på att jag ska fota en festival i Gävle i augusti (om allt går som planerat och inget annat kommer i vägen). Wohoo! Snacka om att jag har turen på min sida - för en gångs skull! Jag älskar konsertfotografering och att få chansen att fota ett så pass stort event... ja, det är helt makalöst bra faktiskt!
 
Förhoppningsvis lägger jag upp fler bilder på lille Theo inom de närmaste dagarna, but for now, god natt allesammans och sov så sött så hörs vi imorgon! Kramar till er!

Produktivitet, trots dålig dag.

Publicerad
 Funderar på att skaffa canvas av mina foton. Det skulle se fint ut på vår vägg.
 
 
Hallå där, alla fina!
Hur har er dag varit? Jag ska läsa era bloggar och kommentera snart, jag lovar. Har mått väldigt dåligt denna vecka och känt mig helt känslolös och tom. Förhoppningsvis blir det bättre snart och för min egen och S skull hoppas jag att det går över snabbare än snabbt, för jag har ingen som helst energi att umgås med honom och vi pratar knappt med varandra. Har dessutom knappt ätit någonting.
 
För att pigga upp mig själv har jag kollat hos en leverantör som jag använder mig av angående canvas-tavlor till lägenheten. Visst skulle Gonzi se fin ut bland vitsipporna - på väggen? Jag ska spara ihop lite och beställa hem en större version, kanske i ett häftigare format som exempelvis 70x100 cm. 
 
Äntligen har jag redigerat klart bildernaTheo och skickat iväg dem till föräldrarna. Jag är grymt nöjd med att kunna leverera hela 20 bra bilder som jag tog under de knappt 20 minuter som utomhus-fotosessionen varade. Jag minns att jag brukade ha problem med att få många bra bilder på kort tid när jag var yngre och men nu brukar det oftast bli för många bra bilder som jag måste sålla bort.
Så fort jag har fått ett OK från Theos föräldrar kommer jag att bjuda på fler bilder från den supermysiga fotosessionen i Norrköping.
 
Jag är fortfarande helt orkeslös och kan inte minnas att jag har mått så här dåligt på flera år, faktiskt. Min mamma såg hur jag mådde och igår kväll knackade hon på vår ytterdörr. När hon steg in i vardagsrummet såg jag att hon hade tagit med sig all min manga som jag hade köpt, men inte läst, i mina yngre dagar. Det behövdes verkligen. Vilken underbar, fantastisk mamma jag har, hon vet precis vad hon ska göra för att få mig att må lite bättre.
 
Idag fick jag hem ett litet inbetalningskort i brevlådan - jag har nämligen anmält mig själv och min katt Zarifa att bli tigerfaddrar! Jag funderar även på att anmäla min andra katt Sugar till tigerfadder också när tillfälle ges.
 
Nu ska jag försöka pigga upp mig själv lite med YouTube-klipp. Må gott alla fina, så hörs vi imorgon! Kramar till er!

Bildlöst inlägg.

Publicerad
God kväll, alla fina!
Jag har haft en tuff dag idag så jag har faktiskt inte haft tid eller ork att redigera bilder. Jag lovar att jag återkommer med ett bättre inlägg imorgon - jobbar hemifrån p.g.a. ett viktigt telefonmöte. Blir fler bilder på Theo i nästa inlägg och kanske några nya på katterna också. Må gott! 
 
P.S. Fick reda på att kattungen Virre kanske har en chans att överleva!! Ja!! 

Porträtt på mig + dåliga kattnyheter.

Publicerad
Nyfärgat hår. Tack, S, för fotot!
 
God kväll, alla fina!
Har ni haft en bra dag? Min dag var bra till en början. Jag färgade håret hos Rita på Salong Cherry på Drottninggatan. Jag är jättenöjd! Borde ha skaffat mig den här färgen (eller rättare sagt slingorna) för länge sedan.
 
Senare under dagen fick jag reda på att lilla kattungen Virre på 8 veckor kommer att få somna in hos veterinären imorgon (tisdag). Det gör ont i hjärtat av att tänka på det och det går att läsa om hans story på föreningen 9 Livs hemsida, alternativt på deras Facebooksida. Jag är tacksam att jag fick föreviga honom på bild och kommer aldrig att glömma den lille charmige krabaten. Vila mjukt, gosis.
 
Det är just detta som jag tycker är så oerhört viktigt. Folk glömmer bort att föreviga sina ögonstenar. Jag glömde göra samma sak med min älskade katt Simba och insåg att jag inte hade bra bilder på honom alltför sent (jag skrev ett inlägg om detta på en annan blogg - ska se om jag kan hitta det och göra ett inlägg om det här).
Jag vill föreviga våra pälsklingar, vare sig de blir gamla eller inte. Det är viktigt med minnen. Jag kan se tillbaka på bilderna på Virre och se att han var lycklig hos Jennifer. Jag får tårar i ögonen och gråter, men minns ändå hans underbara, charmiga och lekfulla ögonblick de få timmar jag fick spendera med honom för att fotografera honom som den underbara lilla krabat han är. Det är det viktigaste och det är just detta som människor glömmer bort så lätt. Våra fyrfota vänner lever inte för evigt.
 
Nu känner jag att jag ska relaxa lite innan jag tar tag i redigeringen från shootet i helgen.
Kramar till er alla - och extra mångar kramar till föreningen 9 Liv.

Monday morning.

Publicerad
 
God morgon, mina fina!
Bjuder på en gammal bild på lilla prinsessan Zarifa från förra året när jag fotade henne ute på balkongen. Det är nog den enda vettiga bilden som jag har på henne, faktiskt. Sad but true!
 
Har ni haft det bra i helgen?
Vi tittade som sagt på "Life of Pi" och filmen var underbar! Jag är så glad att vi köpte den på DVD! Richard Parker (tigern) var ju totalt älskvärd. Jag älskar tigrar av någon anledning. Nja, jag älskar alla djur förutom små hemska kryp såsom fästingar och parasiter och liknande, men just tigrar är speciella för mig. När jag ser en tiger på bild eller på TV blir jag helt trollbunden. Och detta trots att jag egentligen är en hundmänniska och avgudar vargar!
 
Jag ville åka till Kolmården för att försöka fota tigrarna där men hade en dålig upplevelse för många år sedan. Den bengaliska tigern som de hade i bur var blodig och sönderstressad och folk gick in till den och gjorde den än mer frustrerad. Jag mådde fysiskt illa när jag såg detta och har dragit mig för att åka till djurparker i allra största mån sedan dess. Hörde även häromdagen att hela 60 delfiner har dött på Kolmården i Delfinariet på grund av den stress som de utsätts för - för människans nöje. What?! Nja... jag kommer troligtvis inte åka till Kolmården. Jag vet, jag vet, jag är petig och jobbig men jag gillar inte att djur far illa. I Tokyo skrek jag "hidoi yo" rakt ut när jag såg hur illa de behandlade en apa i kedja så ja... jag är inte rädd för att säga vad jag tycker. Inget ont mot Kolmården, men snälla rara, var snällare mot djuren och behandla dem rätt. Tigern är faktiskt utrotningshotad. Kanske dags att jag blir tigerfadder tillsammans med min katt?
 
Nu ska jag cykla iväg och färga håret, sedan ska det jobbas och när jag kommer hem ska det redigeras foton för fulla rullar. Må gott, alla fina, så "hörs" vi senare idag!

Preview: Theo.

Publicerad
 
God kväll, alla fina!
Hur har ni haft det i helgen? Jag spenderade mesta delen av dagen i Norrköping igår. Väl hemma i Linköping tittade jag och S på första säsongen av serien "Arrow". Den är nästan beroendeframkallande! 
 
Fotograferingen igår var jättemysig!
Har inte visat pappa Jonas bilderna än på grund av att jag fortfarande jobbar på dem, men här är en liten förhandstitt. Visst är Theo alldeles bedårande söt?
 
I veckan kommer det förhoppningsvis bli lite fler kattfotograferingar för föreningen 9 Liv och så är det en hel del jobb som står på schemat. Imorgon ska det även färgas hår, vilket känns väldigt spännande. Får be S att ta några vettiga bilder på mig - om det ens är möjligt. Jag är en usel modell!
 
Jag, S och min mor ska kolla på filmen "Life of Pi" ikväll. Mysigt värre!
Önskar er alla en alldeles underbar afton! Kram till er alla!

Härliga sommarfärger.

Publicerad
God förmiddag, alla fina!
Jag ska strax iväg till Norrköping till ett bebis-shoot, så jag har dessvärre inte mycket tid att skriva. Här kommer några bilder från gårdagen.
 
 
 
 
 

 
 

Sushi och frapino.

Publicerad
 
 

 
God kväll, alla fina!
Har ni haft en bra fredag? Jag har spenderat mesta delen av dagen utomhus, nere på stan. Har haft lite ärenden och möten och har även lämnat tillbaka en klockradio hos Clas Ohlsson, som tyvärr var trasig (ett typiskt måndagsexemplar, som jag av någon anledning alltid får oturen att få med mig hem).
 
Fotade lite blommor i Trädgårdsföreningen, bokade en tid att färga håret nu på måndag (ni kommer få se bilder, jag lovar), åt sushi på Mikaku Sushi och fikade på Espresso House.
 
Sushin var helt perfekt, som vanligt! Blir aldrig missnöjd när jag äter på Mikaku. Honung i riset istället för raffinerat socker, yum yum!   Lagom stora bitar. Lite för lite ris kanske, men det gör inte så mycket. Och prislappen? Jag fick bara med priserna på take away, men när man sitter och äter på plats kostar det tio kronor extra, om jag inte minns helt fel. Kan tyckas lite dyrt, men det är helt klart värt pengarna.
 
Och Espresso House? Jag testade Frapino Cream för första gången. Först exploderade smaken av choklad och is i munnen, vilket var en trevlig överraskning. Men därefter blev jag väldigt besviken. Smaken blev tråkig och dessutom hade jag bett om "lite grädde". Inte ett Mount Everest av grädde. Uuuugh, laktosmage, go!
Jag var ganska missnöjd, tyvärr. Ingenting slår den "Iced Cocoa" som jag drack på Starbucks i Shibuya (Tokyo). Den var magiskt god!
 
Nu blir det att kolla på TV tillsammans med S och vovven. Imorgon lägger jag upp bilderna på blommorna som jag fotade idag.
Trevlig helg på er alla, mina fina läsare och nyfikna besökare!

Gamla busbilder på vovvar.

Publicerad
Flyger fram...
 
Oj då... ouch!
 
God morgon, alla fina!
Hittade dessa busbilder à la vovvar från förra sommaren när jag gick igenom min hemsidas filer. Orca och Gonzi som leker. Orca är väl inte så där jättetaggad på att leka... Gonzi å andra sidan... ja, bilderna talar nog sitt tydliga språk! Tycker så synd om Orca som leker med en bufflig och klumpig Gonzi varje dag. Gonzi är ju mycket större än henne nuförtiden, men tack och lov tycker de om varandra otroligt mycket. 
 
Nu ska jag skynda mig, ska luncha med en kollega på VTI och snacka katt! Och så kanske jag träffar på en annan kollega för att snacka lite hund också. Mysig dag! Kameran följer givetvis med, så att jag kanske kan fånga lite bilder på vägen hem.
 
Må gott, alla fina, vi hörs! 

Film: Warm Bodies

Publicerad
God morgon, finisar!
Hur har ni det därute? Mår ni bra? Igår tittade jag och S på en film som jag hade blivit nyfiken på vid namn "Warm Bodies". Den är baserad på en bok (som jag har för avsikt att hitta och sluka- eh, jag menar läsa) skriven av Isaac Marion. Jag kände att jag bara var tvungen att skriva några rader om den, eftersom jag blev helt förälskad i storyn.
 
Bild lånad från Two Cents som är hur duktiga som helst på marknadsföring - som synes ovan
 
Jag gillar inte zombies egentligen. Jag är mer av en vampyrmänniska, old-school style (Anne Rice, yes please!). Men denna film överraskade både mig och S och vi fann oss själva fastklistrade vid TV-rutan och efteråt diskuterade vi filmen på ett sätt som vi aldrig diskuterat filmer förut. I loved it!!
Jag rekommenderar definitivt "Warm Bodies" till alla som gillar en stor kopp humor blandat med en tesked drama och två sockerbitar kärlek. Dessutom är "R" ovanligt snygg för att vara en zombie och hans utseende påminner mig lite om när S och jag träffades för första gången för fem år sedan. Fast han var ju ingen zombie. Men ändå.
 
Nu ska jag göra mig i ordning och förbereda mig för ett möte nere på stan och sedan ska jag luncha med en kollega. Förhoppningsvis får jag med mig nya bilder hem som jag kan bjuda på ikväll.
Kramar till er alla!

Färgklickar i trädgården.

Publicerad
 
 
God kväll!
Hittade några fina färgklickar i trädgården hemma hos mina föräldrar. Jag brukar inte fota blommor eftersom jag inte är särskilt bra på det, men tänkte att jag kan träna lite idag.
 
Förutom det så har jag bestämt mig för att börja skära ned på alla dessa onödiga månatliga saker som jag brukar köpa och lägger pengarna på att hyra studion istället. Har skickat in kontraktet så förhoppningsvis kommer jag ha nyckeln i min hand snart. Jag är så upprymd!
 
Nu ska det slappas framför TV:n och det ska kollas på film med S. Önskar er alla en alldeles underbar afton!

Jag insåg detta 5 månader senare.

Publicerad
 
 

Kommer knappt ihåg någon japanska alls från min kurs förra året.
Oops... men jag förstår japanska mycket bättre i tal än vad jag kan prata. Booya!
 
 
Hallå där, alla fina!
Vet ni vad? Jag insåg, fem månader senare, att jag inte skrivit ett vettigt inlägg om min resa till Tokyo i december 2012 (och inte heller om min resa till Tokyo i februari 2012 - det fanns ett kanonbra inlägg på min gamla blogg men den verkar ha försvunnit i cybervärlden). Vad bra det går för mig ibland! Jag kom på detta efter att ha läst Annas inlägg på hennes blogg och chocken rann över mig likt iskallt vatten. Hallå Shora, liksom?!
 
Nåväl. Alla minnen bär jag i mitt hjärta. Tokyo är mitt hem.
Ja, mitt hem. Jag avskyr djurhållningen i Japan (alla dessa små ensamma hundvalpar och kattungar som ligger i glasburar i djuraffärerna, alla dessa hemska "puppy mills"), jag avskyr att de dödar djur för ingenting (delfiner, anyone?) och hajfenssoppa, men vet ni vad? Jag älskar folket. Jag älskar kulturen, hur välkomnad jag var där trots att jag inte pratade japanska helt flytande. Jag älskade att jag kände mig hemma på direkten när jag steg ut från mitt hotell. Jag älskade det faktum att ingen, och jag menar INGEN, såg ned på mig på grund av min hårfärg, mitt namn eller mitt ursprung.
Under min senaste resa, som varade i cirka 10 dagar, levde jag som en prinsessa, brände 17 000 kr. i fickpengar och åt på lyxiga chokladrestauranger och sushibarer tillsammans med Kazu. Det ni. Det finns inget som slår det. Vi besökte till och med Odaiba. OK, alla trodde att vi var pojk- och flickvän, men det räknas inte. Men vi är vänner, väldigt goda vänner och jag saknar min "resebästis" varje dag.
 
Känslan av att befinna sig i Tokyo är obeskrivlig. Just därför ska ni få ta del av mina foton och Instagram-bilder. Välkomma in i mitt hjärta.
 
 
Harajuku. Mitt älskade Harajuku Street. Här kan man hittade världens godaste crêpes. Och shopping. Och cosplayers. OCH SNYGGA COSPLAYERS. Herre jösses.
 
Tokyo Sky Tree. Hahaha... jag har stått högst upp. Jag har höjdskräck. Och jag darrade som ett asplöv framför alla. Tyckte synd om Kazu som fick vara en del av min rädsla och mina små förskräckta pip - och folks förstående leenden.
 
Hej snögubbsss. Jag föredrar nog den riktiga varianten.
 
Av någon anledning hade de tyska godsaker i stånden.
 
Jag är en anime- och manganörd. I love it. Gundam Café var fan bäst!! Jag och Kazu beställde god mat och jag fick ett "character card". Hur cool är jag på en skala mellan 1-10?!
 
Hej kattcafé "Neko no Mise!" Jag befann mig i himmelriket. Och katterna mådde bra, jag lovar, även den som stresslickade sig lite ibland. Vi besökare fick inte plocka upp katterna och alla hade stor respekt för dem. Kazu hade aldrig varit på ett kattcafé förut men han tyckte att det var avkopplande. Vi var där i tre timmar ungefär. Hej då, 350 kr.!
 
Hej, fina katten.
 
Foodage time. Kattserenad i bakgrunden. Samt förtjusta japaner. I loooove it!
 
Man blir smutsig när man äter glupskt. Bäst att torka av liteee...
 
En perserkatt. Yesss, perser. Jag är också en "perser", fast på två ben. Det ni!
 
Vi blev kompisar. Jag klappade på katten och katten betraktade mig som sin mänskliga gos-slav.
 
Jag blev inte alls kär. Nej då.
 
Hej, fina du. Du ser nästan ut som min Sugar. Fast med rundare ögon. Och snällare uttryck.
 
Det var en riktigt god jul till mig på kattcaféet!
 
Fina tjejen.
 
Det där är inte Kazus hand. Jag var bara paparazzi, både mot katter och människor. Japp.
 
Hachiko-statyn, Shibuya. Lite av en traditionell mötesplats (ni har väl sett filmerna, som är baserade på en verklig story? Ha näsdukarna redo.). Jag och Kazu träffades oftast här för att bege oss.
 
Sämsta bilden någonsin, but I like it.
 
Hej, sura fågel!
 
De brukar säga att folk ser ut som sina hundar. Det stämmer i det här fallet. Gulligt!!
 
Random bild. Bara för att jag ville fota något random.
 
 
När jag väl var hemma tog jag med mig en dräkt, som jag hade köpt i Harajuku, till Gonzi. Han blev inte förtjust. Och för att se mina Instagrambilder, klicka här och leta er sedan framåt (börja längst ned på sidan). Ni kommer att se när jag inte längre befinner mig i Tokyo. Just för att bilderna blir mycket, mycket tråkigare då.
 
Nästa gång vill jag resa till Tokyo tillsammans med S. Bägge gångerna har jag rest själv för att gå på konsert och för att "kunna andas" igen och slippa Linkan med dess tråkiga, enformiga, "jag-får-inget-vettigt-jobb-som-varar-mer-än-två-månader-för-mitt-namn-klingar-konstigt-trots-att-jag-är-högutbildad"-livsstil. Vill resa. Nuuu.

10 frukostbilder från balkongen.

Publicerad
Ett nytt te som köptes i saluhallen igår. 
Guldtext.
 
 
Inspektion av Sugar.
 
Smider planer...
 
Vad var det som jag sade? 
 
Prinsessan Zarifa var också på balkongen.
 
In the making.
 
Sugar ville också dricka lite te.
 
Spännande med nya (och onyttiga) godsaker.
 
Sugar approves.

Soffmys.

Publicerad
Lutad mot min arm och mot en kudde bakom oss. Älskade hund! 
 
Ett kort litet inlägg ikväll. 
Studion som jag kikade på idag var helt fantastisk! Fick även träffa en känd fotograf här i trakterna som jobbade där så jag känner mig än mer taggad att hyra den. Ska prata med S lite mer. Han ställer sig negativt till att ha ytterligare en månadsutgift men egentligen är det jäkligt billigt, så jag ska nog försöka övertyga honom. 
 
Gonzi sov på min arm ett tag och nu sussar han bakom mig här på soffan. Jag tror bestämt att kommentarer får besvaras imorgon och att det är dags att inta sängläge. God natt, alla fina människor därute! 

Morgonläsning.

Publicerad
Canon EOS 7D + 50mm f/1,8
 
God morgon på er!
Hoppas att ni har sovit gott. Jag vaknade till ett soligt Linköping, men molnen verkar ha hunnit ikapp och nu är det mulet. Jag hade planerat att gå på en långis med Gonzi, men herrn tyckte att han hade fått nog av att gå i blott 20 minuter och ville hem till mina föräldrar för att leka med Orca och Darya. Kul!
Envis som han är satt han stilla på ett och samma ställe i mer än 10 minuters tid och jag låtsades inte om det, men det hela slutade ändå med att han fick sin vilja igenom. Suck. Jag måste kanske bli lite mer bestämd. Samtidigt vill jag inte tvinga honom att gå en extremt lång runda om han exempelvis har ont (han har höftledsdysplasi), det är så svårt att veta eftersom han nästan aldrig ger sken av att han har smärtor.
 
Igår fick jag en överraskning i brevlådan!
"LIFE+DOG" hade äntligen anlänt! Jag trodde aldrig att jag skulle få tidningen när jag skrev upp mig för ett gratisexemplar på Facebook, men se där! Den kom fram! Jag gillar tidningen eftersom en av mina favoritfotografer nästan alltid får sina foton publicerade i artiklarna och hon inspirerar mig väldigt mycket i mitt eget fotande.
 
Lite söta Instagram-bilder i tidningen också!
 
Jag har inte läst allt än, men har ögnat igenom det mesta och funderar på om jag kanske ska prenumerera på tidningen. Den är välskriven, fullpackad med nyttig information och professionellt tagna bilder och jag tror inte att man kan köpa den på Press Stop nere på stan. Hmm, får ta mig en liten funderare och bestämma mig när jag läst färdigt.
 
Någon annan var visst också nyfiken på vovvarna...
 
Idag ska jag kika på en fullt utrustad studio, som jag är intresserad av att hyra.
Jag har stämt träff med ägaren och vi ska tillsammans kolla på den klockan 11:30. Om allt går som planerat kommer jag förhoppningsvis få nyckeln idag och inloggningsuppgifter till bokningssystemet! Håller tummarna för att det kommer gå bra! Och ni andra får också gärna hålla några tummar för mig.

Relaxafton.

Publicerad
 Relaxar vid laptopen och TV:n efter en lång och jobbig dag.
Med tillhörande onyttigheter.
 
God afton, alla fina!
Har ni haft en bra dag? Min dag blev bara värre och värre, jösses... Till lunch skulle jag köpa sushi för det var det enda som jag hade aptit till. Sammanlagt 45 minuter till att käka så jag tog cykeln och trampade på likt en galning för att hinna tillbaka i tid. Uppförsbackar hit och dit, jag frös samtidigt som jag kände hur svetten bröt ut i pannan på grund av ansträngningen och stressen. 
 
Köpte en stor sushi och cyklade tillbaka till arbetsplatsen.
När jag var framme parkerade jag cykeln, tog förpackningen med maten och satte mig vid trädgårdsbordet utanför byggnaden för att äta ute i solen. Det första jag märkte var att några av sushibitarna hade hoppat ut ur kartongen och hamnat i påsen. De såg totalt misshandlade ut. Med en djup suck öppnade jag locket och såg att även de andra sushibitarna hade blivit totalförstörda rent utseendemässigt på grund av att jag hade cyklat på gupp. Kul! Med dold irritation åt jag upp maten så snabbt och stressigt att jag fick ont i magen och det är inte förrän nu som jag mår lite bättre.
 
Inte nog med detta.
När jag skulle cykla hem började regnet bildligt talat att vräka ned. Jag blinkade några gånger för att försäkra mig om att jag inte drömde. Ordet "fan" var det enda som kom över mina läppar när en av säljarna på arbetsplatsen gick förbi och förbannade vädret. Och jag gillar inte ens att svära. 
Jag blev än mer irriterad när jag insåg att jag har en dålig sadel på cykeln som gör att vattnet sipprar in genom springorna. Kul, jättekul! Tack och lov fick jag låna en påse av en snäll utesäljare, men det kändes väldigt surt - och kallt - att cykla hem medan alla andra (okay då, nästan alla andra - en till tjej cyklade och en av de yngre killarna åkte buss) åkte hem med bil. 
 
S hade lagat mat när jag kom hem och mamma var på besök (även hon hade lagat mat och tagit med sig), så det var jättemysigt. Och nu har jag suttit i soffan, gosat med en sömnig Gonzi och förtärt lite godis, druckit Cola (jättedåligt, jag vet - jag gillar det inte ens egentligen) och bara försökt låta denna dag rinna av mig. Nu är jag verkligen avslappnad och njuter verkligen av att vara hemma med S och djuren.
 
Om vädret är bättre imorgon ska jag ta med mig kameran ut till Tinnerö och fota lite. 
 
Ha det så fint, allesammans! 

En sådan där dag.

Publicerad
Idag saknar jag Tokyo lite extra mycket. Bild tagen i Yoyogi Park, december 2012.
 
 
Hallå där, alla fina!
Idag mår jag inte alls bra. Jag känner mig krasslig, hängig och ser väl lika solbränd ut som ett spöke. Dessutom är jag frustrerad, men det ska jag nog hålla för mig själv. Otacksamma människor är bland det värsta jag vet, auuugh!
 
Jag ska strax koppla ned växeln på jobbet och cykla iväg för att hämta lite sushi som förhoppningsvis kommer att göra mig gott. Har på känn att jag kommer att däcka när jag väl är hemma någon gång strax innan 17:00, kommer behöva krypa upp i soffan och värma mig under en filt och mysa med Gonzi och katterna.
 
Vill bara att denna dag ska vara över!

Känslor i svartvitt.

Publicerad
Canon EOS 7D + 70-200 f/2,8 - från Tyras dop 2013.05.11.
Tekniskt sett inte den bästa bilden, men den blev en favorit hos mig.  
 
 
God kväll, alla fina människor!
Har ni haft en bra dag?  Jag tog det lugnt efter jobbet och har suttit i soffan tillsammans med min sovande vovve och bara relaxat i några timmar. Gonzi har dock intagit en konstig sovställning precis bakom min rygg så jag sitter verkligen obekvämt. Oh well, vad gör man inte för sina "furkids"? 
 
Imorgon är det en lång dag för mig på jobbet. 
Jag jobbar som konsult (när jag inte jobbar på Socialkontoret) och idag fick jag en förfrågan om jag kunde tänka mig att arbeta hela dagen imorgon istället för halvdag. Jag var väl inte jättesugen på det eftersom jag hade andra planer men det är alltid trevligt med lite extra cash (förutom att jag gillar arbetsplatsen), så jag tackade ja. Dock måste jag vara på jobbet redan klockan 07:30 imorgon och "problemet" är att jag alltid cyklar och det är cirka 10 km. till mitt jobb. 20 km. fram och tillbaka, med andra ord och jag gillar inte att cykla så tidigt på morgonen (gillar att snooza med Gonzi). Nåja, motion är bra! 
 
Nu ska det sovas. God natt, alla fina! 

Hemsidan har fått ett lyft!

Publicerad
 
God förmiddag, alla ni fina människor därute!
Måndag är det och jag är väl inte helt på topp idag. Ska strax äta lite snabbt och cykla iväg till jobbet. Men innan dess har jag hunnit uppdatera hemsidan samt implementera ett online-bokningssystem för de som vill boka tid för fotografering ganska omgående. Smart, va?
Jag är så nöjd med hemsidan så det är inte klokt! Oftast är jag missnöjd med nästan allt som jag gör men just idag, just idag är jag så nöjd att glädjen bara spritter i hela kroppen!
 
Det finns några smågrejer som jag måste fixa först, såsom villkor och prislistor i PDF-format, men det fixar jag nog under veckan. Har även fått en hel del gööörbra referenser som jag lagt upp på sidan så tja, vad ska man säga? Jag kan inte bli lyckligare än så här!
 
Nu ska jag skynda mig, blir nog sushi till lunch. Kram på er alla!

En snabb ändring på bloggen.

Publicerad
Eep, nu är jag här igen en snabbis!
Jag är dålig på det där med att följa bloggar. Ibland glömmer jag totalt bort dem, ibland vill jag skriva kommentarer till alla nya inlägg men tiden hinner ikapp mig. Därför har jag gjort en liten ändring på bloggen och lagt till länkar till några bloggar som jag aktivt följer. Några är vänner i "verkliga livet" (Kazu, Mariam), andra är bloggare som jag tycker skriver och fotar bra. Hoppas att ni kikar in hos dem, de skriver en hel del intressant! Le hugs.

Ett hav av vitsippor, del 2.

Publicerad
Canon EOS 7D + 70-200 f/2,8
 
God eftermiddag!
Puh, jag är jättetrött! Kom precis hem från en långpromenad tillsammans med Gonzi och min mor och hennes hund Orca. Vi gick till ett nytt ställe och det var ett otroligt mysigt ställe. Gonzi blev uppspelt och drog lite i sin sele vilket inte kändes så skönt för handen.
Förhoppningsvis har jag kollat igenom hans päls noggrant så att han inte har några otäcka fästingar med sig hem. Ärligt talat är jag alldeles livrädd för de små krypen och blir paralyserad av skräck så fort jag får syn på en. Usch!
 
Ikväll är det min tur att laga mat.
Jag funderar på att tillaga gammal hederlig pasta med kycklingfilé och tikka masala-sås, eftersom det är en av Shanes favoritmaträtter. Eftersom vi inte har tillgång till bil har vi inte varit i affären i Berga för att köpa den vanliga stora rissäcken och jag vill spara på riset tills jag ska laga en persisk maträtt som kallas för "ghormeh sabzi". Åh, livet utan bil är jobbigt ibland (trots att jag föredrar att cykla till de allra flesta ställen). Jag har inte körkort men det har S och när vi brukade låna pappas bil gick allt som på räls. Snabbt, smidigt och vi sparade så mycket tid jämfört med att cykla eller åka buss.
 
Nu ska jag ta tag i matlagningen. Därefter ska jag tvätta håret och sedan slå mig ned framför TV-soffan med Macbooken framför mig och redigera bilder medan jag slö-tittar på TV. Många kramar till er alla!

Ett hav av vitsippor.

Publicerad
Canon EOS 7D + Tamron 70-200 f/2,8
 
God förmiddag, alla fina människor därute!
Hur har ni haft det i helgen? Igår kände jag mig helt slutkörd efter att ha redigerat över 40 bilder. På kvällen hade jag tänkt ta det lugnt och kanske spela lite på datorn eller titta på film, men jag var så pass trött att jag däckade ganska omgående tillsammans med Gonzi och Sugar (som också var jättetrötta av någon anledning).
 
Äntligen lyckades jag fota Gonzi bland vitsipporna!
Dagen började med att jag väckte S strax innan klockan åtta (själv hade jag vaknat av att Gonzi stod och stirrade på mig medan han stödde hakan mot sängkanten. Ja, jag brukar konstigt nog slå upp ögonen bara av att han tittar på mig). Vi åt ingen frukost utan begav oss ut med hunden.
Gick igenom det gamla vanliga området, tog några nya vägar som Gonzi tyckte var jättespännande och därefter vandrade vi uppåt mot Slaka via motionsspåret. Inne i skogen fotade jag Gonzi men det var inte förrän vi kom fram till vitsipporna som jag verkligen kände att jag måste fånga honom på bild bland blommorna igen, eftersom jag inte var nöjd med den förra bilden.
Resultatet ser ni här ovan. Jag är oerhört stolt över min fina, vackra vovven som för en gångs skull verkligen lät mig dirigera honom så att bilden blev perfekt!
 
Nu ska jag strax iväg och fixa lite visitkort till företaget men vi kanske ses lite senare under dagen! Många kramar från mig och Gonzi till er alla.

Lilla Tyra igen.

Publicerad

Dop i Rystad kyrka.

Publicerad
Hallå allesammans!
Har ni det bra? Vad hittar ni på för något?
 
Fotograferingen i Rystad kyrka var magiskt!! Ljuset i kyrkan, stämningen, lugnet... allt var fantastiskt! Så från och med idag kommer jag att även kunna erbjuda dopfotografering i Östergötland, vilket känns jättespännande!
 
Här kommer så några previews på bilderna som jag tog. Kommer att lägga upp några fler imorgon.
 

Spännande fotografering.

Publicerad
Hallå där, allesammans!
Hade ni en fin fredag? Jag och S åkte ned till stan och åt middag på New York Legends. Personligen var jag lite skeptisk i början men det var väldigt god mat. Vi åt trerätters och förutom vatten drack jag även en "melon cosmo" och te med smak av äpple, kanel och russin. Trots att det var svart te var det fruktansvärt gott! Cosmon var också jättegod men min kropp klarar inte av alkohol så bra (jag dricker vin eller eiswein kanske max en gång om året) så jag fick smutta lite på den i omgångar. Svepte dock ned den efter ett tag eftersom den aldrig tycktes ta slut och jag mådde väl inte prima på ett tag.
 
Efter middagen gick vi på bio och såg premiären av "Evil Dead". Jösses, vilken dålig film. Jag gillar för övrigt inte splatter-filmer (jag gick med på att se den för S skull) så jag satt och blundade mest och tänkte på det dop som jag ska fotografera idag.
 
Resultatet av dagens fotografering kommer att bero på vilken ljusmiljö vi kommer att befinna oss i. Håller tummarna och ser fram emot att göra detta - och att det ska bli så bra som möjligt!
 
Eftersom det är "Caturday" idag vill jag bjuda er på ett kattfoto. :) Må gott så hörs vi lite senare!
 

Bland vitsipporna.

Publicerad
 
En sur liten vovve bland vitsipporna. Usch, vad matte är jobbig som måste fota hela tiden! 
 
Tack förresten till er som kommenterat och sagt att jag har en snygg header nu! Jag var lite osäker men det känns bra att höra att den ser vettig ut! Då behöver jag inte byta ut den på ett tag. <3

Recension: Macbook Pro (13'', Retina).

Publicerad
  
Hallå där, alla fina!
Ber om ursäkt för att det har tagit mig lite tid att skriva detta inlägg men har haft fullt upp med att försöka lära mig hur en Mac fungerar samt att jag pillat lite med Photoshop och äntligen kan använda den till fullo, med rätt uppdateringar och hela baletten. 
 
 
Så här ser boxen ut på framsidan. Eller ja, en liten del av den i alla fall. 
Snygg, eller hur? Jag är faktiskt lite av en förpackningsnörd. Allt som är stilrent eller gulligt dras jag mot likt en björn mot honung (ett stort problem för min plånbok när jag reser till Japan, haha!). 
Jag trodde att jag skulle råka förstöra förpackningen när plasten skulle tas bort men det gick faktiskt ovanligt bra. Kartongen ser fortfarande helt ny ut, vilket inte brukar hända när det kommer till mig och sådana saker. Jag har en tendens att alltid förstöra dem av misstag. 
 
 
Batteriet var nästan fulladdat när jag öppnade kartongen och startade laptopen. Bra start, Apple! Det uppskattas, så tummen upp till det! Det var barnsligt enkelt att ansluta till lägenhetens WIFI (vilket inte alltid är fallet med min stationära eller min andra bärbara dator). Uppstarten av operativsystemet var som en dans på rosor och snabbt gick det också.
 
Jag ville sätta datorn på prov direkt så jag fixade mina bildredigeringsprogram så fort jag hade möjlighet. Fick först krupp på Photoshop som inte var anpassat till Retina-skärmen (vilket gjorde att text och bild i programmet var ganska suddiga och jag kunde helt enkelt inte arbeta på ett effektivt sätt). S hjälpte mig att installera en uppdatering och genast blev det helt perfekt skärpa. Kan man tänka sig att det var en liten enkel uppdatering som ställde till med så mycket bekymmer... vad duktig jag är på datorer, haha! 
 
Det som jag är mest imponerad över är hur lätt det är att jobba på Macbooken, trots att skärmen är mycket mindre än min stationära dators fotoskärm. Upplösningen, skärpan, snabbheten och batteritiden har helt enkelt något som jag skulle vilja kalla för en "wow factor". Trodde verkligen inte att jag skulle vara så nöjd men det är jag. Det här är nog bland det bästa som S har överraskat mig med. Datorn är lätt att ta med, väger bara lite mer än ett kilo om jag inte helt misstar mig och den har fantatiskt bra prestanda. 
 
Det enda som jag har lite problem med är att vänja mig vid är de olika knapparna som är speciella för Mac. Lite krångligt, men än så länge har det gått bra. Det finns en hel del som man kan läsa sig till på Google om det skulle bli ett alltför stort problem. 
 
So overall, I'm very pleased. Macbooken verkar inte ha några problem med överhettning, inte än så länge i alla fall. Visst, jag känner ju att den blir lite varm ibland men det är ingenting som är störande på något sätt och jag tror verkligen inte att den påverkar datorn på något sätt heller. 
 
Så ni som fotograferar och vill ha en bärbar dator när ni är på språng eller ett bra arbetsverktyg hemma, tveka inte att kolla på Macbook Pro med Retina-skärm! Ni kommer nog bli glatt överraskade. 
 

Leker runt i Photoshop.

Publicerad
 
Hallå där, alla fina människor därute!
Jag sitter och bekantar mig med min nya Macbook Pro 13'' med Retina-skärm just nu (pillar lite smått med bilder och annat roligt - denna bild på Gonzi har inte redigerats än). Det kommer ett bättre inlägg snart, måste bara fixa till bilderna. Insåg att min version av Photoshop behöver stöd för just Retina, så det måste jag be S fixa åt mig. Jag förstår ingenting av dessa saker ibland, trots att jag generellt brukar vara ett proffs på datorer och programvaror. Men denna gång är jag helt lost och undrar hur sjutton jag ska göra. S fixar nog biffen åt mig! Det var ändå han som installerade Photoshop så då vet han nog vad han håller på med. 
 
Förresten, ser fotot ovanför vettigt ut på era skärmar? Vissa i övriga delar av bloggen känns lite suddiga på denna laptop så jag blir tacksam om ni meddelar mig om de är suddiga eller inte. Tack för hjälpen!
 
 
 
Idag försökte jag fota Gonzi bland vitsipporna men det gick inte riktigt såsom jag hade tänkt mig. Ibland vill han helt enkelt inte samarbeta och det förstår jag - det måste vara jobbigt att matte ska fota honom heeela tiden. Får se om denna bild blir vettig, i sådana fall slänger jag upp den på bloggen senare under dagen. 
 
Vill nästan gå och peta lite försiktigt på S och be honom hjälpa mig redan nu. Blir så otålig när jag inte får utlopp för min kreativitet skriv- och fotomässigt. 
 
Hörs lite senare, alla fina! Då blir det ett inlägg och en recension om hur laptopen funkar! Många kramar till er!
 

Dagens överraskning!

Publicerad
God eftermiddag, mina fina läsare!
Har ni haft det bra hittills? Jag befinner mig på jobbet och det är ganska lugnt här idag. Kan bero på det fina vädret och att det är röd dag imorgon. :) Fick precis ett litet SMS från S där han skrev att våra paket har kommit, vilket betyder att min Macbook Pro äntligen har anlänt! Åh, som jag har längtat! Jag hoppas verkligen att jag blir nöjd med den, det känns faktiskt lite nervöst!
 
Husse Roger blev jättenöjd med sina bilder på Sally och det känns fantastiskt bra! Även jag är nöjd med dem. Älskar den snygga kontrasten som vitsipporna i bakgrunden har skapat, så vitsippe-temat kommer jag definitivt köra vidare på när tillfälle ges till fler shoots. Kanske tar med mig Gonzi ut på en promenad precis till samma ställe, alternativt att jag försöker hitta en plätt med blåsippor. Tror att blått skulle gå fint ihop med Gonzis lite ljusare färgteckning.
 
Nu ska jag jobba vidare, men i nästa uppdatering kommer jag att visa bilder på min nya bebis (d.v.s. Macbook Pro). Skulle även behöva köpa ett litet skal till den men det kommer senare. Vi hörs lite senare, alla ni fina! Och TACK för att ni fortsätter kika in på min blogg, jag blir så glad i hjärtat!
 
 

Sally (del 2).

Publicerad
God morgon, vilken strålande dag det är!
Ska strax dra iväg mot jobbet men innan det lägger jag upp en till bild på söta Sally från hennes andra fotografering. Vi hörs senare! 
 

Sallys andra fotografering.

Publicerad
Hallå där, alla fina därute!
Hur har ni haft det? Hoppas ni haft en alldeles underbar tisdag! :)
 
Idag klippte jag mig hos Rita på Salong Cherry - bästa frisörskan i stan, helt klart!
Jag hade tid över så jag bestämde mig för att cykla i maklig takt mot Tornby där jag skulle jobba. På vägen stannade jag till vid Sakura Sushi Bar, trots att jag hade hört att de inte alls skulle vara bra. Det smakade faktiskt gudomligt gott så jag var helt nöjd! Tack för den goda maten!
 
På jobbet var det stressigt värre, hujedamej! Så mycket har det nog inte ringt på flera veckor. Jag och E (som jobbar i Norrköping) kämpade på och till slut blev allt bra. Men sicken stress, fy farao!
Jag mötte S efter jobbet och vi gick hem tillsammans från Konsum, där S hade hämtat ut ett paket. Vi träffade även min pappa som skulle handla lite, det var trevligt. Kära gamla pappa - idag var han på ett strålande glatt humör och det gladde mig så otroligt mycket! :)
 
När vi väl var hemma tittade vi på Gordon Ramsay på TV3 och efter det har jag suttit och redigerat bilder fram till alldeles nyss. Härmed vill jag bjuda på några bilder på seniorvovven Sally som jag fotade för några dagar sedan. :)

Önskar er alla en alldeles underbar afton!

 

Rocco (del 2).

Publicerad
Hallå där, allesammans!
Här kommer några bilder på Rocco, the American Akita. :) Jag är inte supernöjd, men tycker ändå att bilderna är ganska charmiga!
 
 
 
 
 

Nu har jag tagit det första steget!

Publicerad
Såsom titeln antyder har jag tagit det första steget.
Jag har registrerat mig för att starta en enskild firma. :) Det känns spännande, läskigt och helt klart förvirrande men jag tror att jag kommer att klara biffen! Jag måste se till att fixa några smågrejer först men därefter är det bara att "tuta och köra"! Känns underbart att äntligen ha tagit steget, fastän det som sagt känns väldigt konstigt och förvirrande just nu. Men det kommer nog gå jättebra.
Måste bara våga tro på mig själv och min egen potential, för jag tror att det är där det största hindret ligger. Att jag aldrig vågar, att jag tror det värsta om allt jag gör. Men nu banne mig ska jag göra det här och det ska bli rätt, även om det tar jäkligt lång tid att få en kundkrets!
 
Förutom detta har jag fixat på Medicinska Föreningens bilder (gick upp tidigt imorse) och nu ska jag äta en tidig lunch för att sedan cykla iväg till jobbet. Jag kanske hinner fixa på någon eller några bilder på Rocco innan jag drar iväg likt vinden. :)
 
Ha en finfin dag, alla ni fina människor därute!
 
 
 

Grattis Gonzi + bild på Rocco.

Publicerad
Grattis till min älskade lilla gosvovve Gonzi som fyller hela två år idag!
Dagen till ära har vi firat genom att krama om och pussa på honom extra samt ge extra många godsaker. Nu ligger han och snarkar på soffan här i vardagsrummet och jag sitter och redigerar bilder på akitan Rocco. Födelsedagsbilder blev det inga på Gonzi, förutom en bild som jag lade upp på Instagram.
 
 
Favorit-sovställningen.
 
Har inte redigerat klart alla bilderna än, men tänkte att jag lägger upp en som jag är nöjd med innan jag skickar den till husse och matte. Den har ni kanske sett från mitt tidigare inlägg, men här är den i svartvitt! :)
 
 
 
Jag är helt utmattad så jag tar och önskar er en allesammans god natt och sweet dreams~ Vi ses imorgon!

American Akita.

Publicerad
 
Idag fotade jag en American Akita vid namn Rocco. Sitter och redigerar bilderna just nu. Jag blev heeelt såld på rasen!! Kommer lägga upp lite ordentliga bilder när de är klara, men först får ni en liten förhandstitt. :)

Två små fåglar på en gren.

Publicerad
Hallå där, alla fina!
Hur har ni haft det idag? Jag och S skulle handla lite matvaror i affären och helt plötsligt fick vi för oss att vi ska grilla en andra gång på väldigt kort tid. Sagt som gjort - det blev en rejäl grillfest! Vi grillade några specialare till mina föräldrar (lax och kycklingkorv) eftersom mamma inte äter andra former av kött. Eftersom Gonzi fyller två år imorgon fixade vi även en hamburgare och han fick smaka på en tredjedel - resten fick de äldre vovvarna Darya och Orca dela på. Mumsigt värre!
 
Igår berättade mamma att hon har sett några domherrar sitta vid samma buske i flera veckors tid. Att fota fåglar är en enorm utmaning för mig men jag bestämde mig för att försöka fånga de små skönheterna på bild. Resultatet blev följande.
 
 
Fokus hamnade visst på honan istället för den snygga röda hanen eftersom jag fick panik och försökte dokumentera dem sittandes på samma gren. Oops! Hur som haver så är jag ganska nöjd. Ska ligga och lurpassa på dem en dag och se om jag kan få några redigt fina bilder. :) Det som var grymt irriterande var att fåglarna vid ett ögonblick "pussade" på varandra och jag fotade det - bara för att upptäcka att det var oskärpa rakt igenom när jag väl kikade på bilden på datorn. Auuugh!
 
Imorgon ska jag fota en amerikansk akita så det är bäst att jag redigerar klart bilderna på Sally från igår så att jag kan lägga allt krut på att fota och redigera Rocco under morgondagen. Jag kanske slänger upp några bilder senare ikväll - sköt om er därute! Många kramar.
 
 

En stor överraskning!

Publicerad
Bild lånad från Komplett.
 

Fick mig en stor överraskning idag.
S har beställt en Macbook Pro med 13-tums Retina-skärm till mig för mitt fotograferande! Jag har alltid varit skeptisk mot Apples produkter då jag inte har bra erfarenhet av dem, men det här känns bara rätt! Är nervös, taggad och helt enkelt extatisk just nu. Det känns bra att ha en portabel arbetsdator med mig när jag jobbar på NärCon i juli. Bara att fixa mina bildprogram på den när den är hemma så är den redo för allt!
 
Fotograferingen med Sally gick mycket bättre än förra gången! Jag är nöjd, trots att jag inte kollat igenom resultatet ordentligt än. Tror att jag har lyckats få några fina bilder på henne bland vitsipporna. Sally kommer nog bli en återkommande "kund", då jag tycker att hon är så otroligt söt och husse Roger också tycker om att få henne fotad.
 
Helgen bjuder på "vårstädning" - vi ska tömma i förrådet och bli av med en hel del grejer som ligger och dammar. Förutom det och fotograferingen på söndag ska jag försöka ta det lite lugnt, eftersom jag jobbar måndag till onsdag och jag vill vara helt utvilad.
 
Nu ska jag skicka en presentationstext och ett foto på mig själv till Medicinska Föreningen som kommer att dyka upp i deras fotokatalog (den som jag har fotat i år). Trevlig helg på er alla!

Kluven.

Publicerad
God morgon, alla ni underbara människor därute!
Har inte tid att skriva mycket då jag ska fota vovve om mindre än två timmar, men jag kände att jag bara måste skriva av mig.
 
På sistone har jag fått en hel del feedback gällande mina bilder på YOHIO. Det har oftast varit feedback from yngre tjejer. Blir glad när andra tycker om mina foton, men har flera gånger fått samma fråga om och om igen: "Kan jag använda dina bilder till [ändamål]?"
Jag har alltid sagt, artigt men bestämt, nej med tanke på att det kostar tid och pengar att få tag i den utrustning som jag använder (bara kameran och objektivet som jag använde till just detta shoot kostade mer än vad jag tjänar på två månader) samt att bildbearbetningen tar tid. Det ligger så otroligt mycket kunskap bakom mina bilder, kunskap som jag själv har fått tillägna mig och mycket av det är erfarenhet och känsla, inte saker som går att läsa sig till.
 
Allra senast igår fick jag denna fråga och jag gav samma svar, som vanligt. Men plötsligt kände jag mig elak på något sätt. Tjejen ville använda ett foto som jag tagit på YOHIO i ett kollage och jag sade prompt nej. Samtidigt vet jag inte varför jag ska behöva känna på detta viset, det är otroligt jobbigt. Jag vill inte att mina foton sprids utan att mitt namn framgår. Det måste finnas med på något hörn och jag vill inte att mina foton används på diskussionsforum. Så varför känner jag mig elak? Jag var inte oartig, utan väldigt vänlig och informerade om varför jag inte vill att fotot ska användas. Äsch, det är nog bara min egen hjärna som spelar mig ett spratt och får mig att känna så här. Klart jag inte ska behöva så här, inte sant...?
 
Nu ska jag äta det sista av min frukost, göra mig iordning och bege mig till mötesplatsen där jag ska träffa Sally och husse Roger. Ha det super, alla ni fina, så hörs vi senare!
 
P.S. Nästa vecka ska jag fota dop! Åh, jag är så extatisk! Dessutom har jag fått svar - jag ska fota NärCon i år! Jippie! D.S.
 
 

Fler kattungebilder samt en liten vädjan.

Publicerad
Hallå där, alla fina!
Hur har ni haft det? Jag har haft en ganska stressig dag. Gonzi har utvecklat en slags eländig allergi och har slickat sig om tassarna så att han knappt kan gå. Fy, vad det värker i mattehjärtat. Har fått boka tid till veterinären och de hade inte tid förrän på måndag. Tror nog att veterinären kommer behöva ta blodprov på lillkillen. Usch, vill knappt tänka på det. Dessutom stressar Gonzi upp sig kring andra hundar och blir totalt galen i kopplet så jag blir nog tvungen att vänta med honom utanför veterinärkliniken tills det blir hans tur. Mattes lilla hjärta. <3
 
Imorgon ska jag fota hunden Sally igen. Det är alltid lika roligt när man blir tillfrågad att fota ytterligare en gång till, då känner man verkligen att man gör ett bra jobb - så känner jag i alla fall! (På socionomprogrammet fick vi lära oss att vi inte ska använda ordet "man" när vi talar eller skriver, utan att vi ska stå för den egna åsikten och uttrycka det med ordet "jag". Det är dock väldigt lätt att glömma när man - jag menar, när jag -  bloggar!)
 
En liten vädjan till alla snälla själar därute!!
Har inte hunnit fixa de nya bilderna än, så det får bli några bilder på kattungarna Virre, Mandis och Linus som jag fotade häromdagen. Lille Virre var hos veterinären igen idag, han har fortfarande förstoppning och veterinärräkningen hamnade på 4000 kr. Det vore alldeles underbart om några vänliga själar därute skulle vilja hjälpa föreningen 9 Liv genom att donera, antingen via SMS, Payson eller genom att sätta in pengar på deras konto (bankgirot 430-7823). Jag har donerat två gånger. Gör en god gärning för de små hjälplösa katterna och speciellt lille Virre. <3 Det kostar inte mycket men hjälper något så oerhört. Och känns det inte bättre att skippa fikat för en dag och faktiskt rädda liv?
 
Ni kan läsa mer om Virre och hans veterinärbesök på 9 Livs Facebook. Ni som donerat/donerar - tack!! Ni är guld värda!
 
 
"Snälla någon, kan ni inte hjälpa mig och min snälla förening genom att donera lite pengar? Det gör ont att ha förstoppning," säger kattungen Virre på 6 veckor.
 

Hidden in the leaves.

Publicerad
Häromdagen hade jag modellfotografering med Malin, en jättetrevlig och duktig tjej som snart ska iväg till USA och inleda skådespelarstudier. Våra planer gick i stöpet och vi fick inte den fotosession som vi var ute efter, men jag improviserade och till slut blev det ett bra resultat. Vi har pratat om att träffas igen innan hon flyttar och då tror jag att allt blir helt perfekt. :)
 
Här är ett foto från modellfotograferingen som både jag och Malin är nöjda med (trots att jag inte är heeelt nöjd; jag är lite av en perfektionist men det beror helt på mig själv, inte modellen)! Hoppas att ni läsare gillar fotot lika mycket som vi. :)
 
 

1 maj.

Publicerad
Hallå allesamans!
Hoppas att ni har haft en trevlig Valborg! Jag och S tog det lugnt och satt hemma med en skål jordgubbar och tittade på Gordon Ramsays "Hotel Hell". Riktigt underhållande. Gonzi låg bredvid oss i soffan och slumrade sött. Lyckligtvis lade vi inte märke till särskilt många fyrverkerier så både han och katterna kunde sova utan att bli rädda. 
 
Jag brukar nästan alltid ta med mig kameran när det är bra väder och jag ska någonstans. Häromdagen höll jag min mor sällskap under en promenad  när jag fick syn på en svartvit katt, som verkar vara ny i området. Tack och lov är den inte hemlös - dumpade, hemlösa katter gör mig ledsen i hjärtat. Den var lite rädd men samtidigt nyfiken på vem jag var, då den bara hade sett mig ute tillsammans med Gonzi förut. Gonzi har tyvärr en förkärlek till katter och älskar att busa med dem, vilket inte alltid uppskattas av främmande kissemissar. :) 
 
 
 
Idag ska det grillas!
Jag cyklade iväg till Coop Extra och köpte matvaror inför eftermiddagens grillfest hemma hos mina föräldrar. I skrivande stund känner jag att hungern har slagit klorna i min magsäck, vill äta nu~! Måste dock lägga lite band på mig själv och ignorera hungern till senare istället. Mums, ser fram emot detta! Ska även försöka fota lite grillbilder, kameranörd som jag är. :) 
 
Nu ska jag ta mig en liten tupplur, känner att jag behöver det. Kärlek till er alla!