#80 - Ghost @ The Crypt / Doom, Linköping 2015-06-03.

Publicerad
Världspremiär för Papa Emeritus III som den nya sångaren.
Foto: Shora Ahmadi / www.rockbladet.se
 
 
Det var i onsdags som det hände.
Ja, i onsdags var jag på världspremiären av den nya banduppsättningen av GhostThe Crypt / Doom i Linköping. Det var varmt, trångt och svettigt långt innan konserten började. Men stämningen var på topp. Jag hade väntat i mer än två års tid på att få min chans att plåta Ghost.
Egentligen hade jag önskat en större scen, då större arenor per automatik betyder bättre ljus och bättre förutsättningar att få till riktigt magiska bilder - samt bättre förutsättningar för ett sådant episkt band som Ghost att verkligen leva ut sina "mässor". Men jag var riktigt nöjd, eller rent ut sagt överlycklig trots detta. Hade fått min ackreditering för fotopasset bara några timmar innan konsertstarten och var oerhört taggad att plåta.
 
 
 
Pressfotograferna fick plåta låt nummer 2, 3 samt fyra. Vi fick alltså inte plåta när Papa Emeritus II överlämnade "kronan" till den yngre brodern Papa Emeritus III. Men det gör inget. Jag såg det vackra ögonblicket på YouTube. 
(Märks det förresten att jag blev "frälst" av detta band? Linköpings stolthet. Helt klart.)
 
 De mystiska, namnlösa musikergastarna hade nya dräkter/masker.
 
Spelningen var närgången, intim och oerhört mysig. Unik. Det bjöds på klassiska låtar såsom "If You Have Ghosts" och "Year Zero", samt nya låtar från den kommande plattan ("Cirice" ger mig gåshud och jag grät nästan en rejäl skvätt). Jag saknade dock "Secular Haze", som jag hade förväntat mig att få höra. Jag har för övrigt skamlöst lånat setlisten från Mattias Klings magnifika recension. Den hittar ni längst ned i inlägget.
 
Dags för lite fler bilder, kanske? 
 
 
 
 
Publiken var i extas. Det var jag också, fast på en yrkesmässig, professionell nivå.
 
 
 
 
 
 
 
Den blicken. Rakt in i min kamera. Tack, Papa III. Du förgyllde min kväll.
 
 
För övrigt är jag sjukt avundsjuk att jag inte fick uppleva Ghost i sin nya uppsättning på Sweden Rock Festival. What a bummer.
 

SETLIST 2015-06-03
1. Genesis
2. From the Pinnacle to the Pit
3. Ritual
4. Prime Mover
5. Majesty
6. Con Clavi Con Dio
7. Death Knell
8. Cirice
9. Stand by Him
10. Elizabeth
11. Satan Prayer
12. Year Zero
13. Absolution

Extranummer:
14. If You Have Ghosts
15. Monstrance Clock


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: