#69: lite Närcon.

Publicerad
KANAME, jag och REIKA.
Foto: Maria Svärdh. Redigering: Shora Ahmadi.
 
 
God kväll!
Idag bjuder jag faktiskt (le gasp!) på en bild på mig själv från Närcon tillsammans med mina idoler, KANAME och REIKA, från Japan. Bilden är tagen av Maria Svärdh, vars porträtt jag plåtade efter signeringen med mina favorit-cosplayers. Tack, Maria, för denna underbara bild! För en gångs skull ser jag vettig ut framför kameran! Kanske för att det var min egen kamera som det plåtades med, haha! Jag tittade in i min kollegas kamera medan detta foto togs. Har även bilder där jag ser in i kameran men jag gillar denna mycket mer.
(...och det är först nu som jag inser att jag nästan lutar mig mot Kaname-san. Hoppsan.)
 
 
Jag är fortfarande grymt upptagen med allt Närcon-relaterat, och kommer inte vara tillgänglig varken på telefon, bloggen eller mailen innan måndag. Dock var jag bara tvungen att dela med mig av denna bild som jag tycker verkligen visar hur awesome Japan är och varför jag blir så glad när jag jobbar på konvent. Underbara människor, helt fantastiska events och föreläsningar, nya kompisar och gäster från Japan.
Närcon är kärlek, helt enkelt!

#68: Elin ❤ Mikael - bröllopsfotografering.

Publicerad
 Elin Mikael 2014-07-12 Rappestad
 
God dag!
Jag har precis skickat iväg urvalsbilder till detta vackra brudpar, som jag plåtade i Rappestad den 12/7. Kunde inte bärga mig utan var tvungen att lägga upp en av mina absoluta favoritbilder. Jag tycker att bilden är magisk på något sätt. Så mycket kärlek och känslor, och det vackra landskapet som omfamnar brudparet. Vi kunde inte ha valt en bättre plats att plåta på!
 
 
S, pappa och jag har äntligen gjort klart balkongbygget - nu är alltså balkongen helt kattsäkrad och vi hoppas på att detta gör så att Zarifa blir lite piggare och gladare och slutar ha "olyckor" inomhus. 
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen. Sedan ska jag klippa min lugg, handla mat och planera dagens möte med Närcons fotogäng. Ta hand om er därute!

#67: Isabella ❤ Erik - bröllopsfotografering

Publicerad
 
God kväll!
Imorgon ska jag plåta heldagsbröllop igen. Jag har suttit och redigerat bilder för fulla rullar och jag känner att jag bara måste visa denna bild. Hur vackra är inte Isabella och Erik tillsammans? Kärleken mellan dem syns verkligen! Ett sådant trevligt par, så ödmjuka och positiva och alltid med ett leende på läpparna. Och platsen som vi fotade på, vilket magiskt ställe! 
 
 
Jag kommer sannolikt inte hinna lägga upp fler foton förrän under nästa vecka, eftersom jag ska försöka bli klar med de flesta av föregående veckas bröllopsbilder innan det är dags att jobba på Närcon som fotograf. Kommer dessutom ha bästa Emelie, som också ska jobba på Närcon, på besök samt eventuellt besök av bästa Inger samtidigt. Så himla kul och mysigt att ha kompisar på besök för första gången på väldigt länge (mer än ett år, tror jag bestämt) så jag ska verkligen ta tillvara på det fastän jag jobbar! 
 
 
Nu ska jag sätta mig framför TV:n och titta på Sherlock tillsammans med S (om han någonsin blir klar med att göra en backup av sin telefon). Benedict Cumberbatch har verkligen supersnygga ansiktsdrag, jag kan inte sluta tänka på hur bra han skulle vara som modell (helst framför min egen kamera... kändisfotograf, det låter som ett roligt yrke). Men jag får nöja mig med att fota mina hundar när de tigger hemmagjord glass istället. ;-) 
 
 
 
 
 
 
Ta hand om er därute och ha en riktigt mysig helg i solen!

#66: ett vackert brudpar i Norrköping.

Publicerad
Isabella Erik 2014-07-05 Norrköping
 
God eftermiddag!
Nu har jag jobbat nästan oavbrutet sedan klockan 09:00 imorse så jag känner rent spontant att jag förtjänar att ta helg. Yaaay! :D
Imorgon blir det att fortsätta jobba på Isabella och Eriks bröllopsbilder. Här är en förhandstitt. Visst är de helt makalöst fina? När jag fotade deras stora dag fick jag en hel del nya favoritbilder och jag kan knappt bärga mig tills jag får visa dem för brudparet. 
 
 
Vädret är grått och trist och jag har ont i heeela kroppen av att ha burit på mina kameragrejer samt att jag har suttit framför datorn och redigerat för länge (monotona rörelser - check!). Så även nacken värker en hel del. Skulle nog inte skada med lite massage, faktiskt.
 
 
Nu ska jag gå och mata hundarna, sedan blir det att gå ut med dem i regnet och därefter ska jag ta det lugnt framför TV-skärmen och Netflix. Har ju börjat kika på serien "Sherlock" och den är så nervpirrande spännande! Problemet är väl att jag sitter och betraktar karaktärerna ur en mer professionell synvinkel och lägger märke till hur folk har gått tillväga för att ljuset bäst ska lysa upp skådespelarnas ansikten utan att det blir för mycket skuggor under ögonen, vilka skärmar de kan ha använt, softboxar, bokeh i bakgrunden, etc. Lite smått irriterande faktiskt. Arbetsskada, anyone? :)
 
 
Sayonara, ta hand om er därute!

#65: ingen helg för mig.

Publicerad
Kicki  Affe ❀ Provfotografering 2014-07-02 ❀ Vadstena
 
 God morgon!
Det blir ingen helg för mig. Ska fixa två provfotograferingar så att jag har hela nästa vecka på mig att jobba på Isabella och Eriks bröllopsfoton samt redigera porträttfoton från gårdagens heldagsbröllop. Detta fina par här ovan har redan fått sina provfoton och deras bröllop är i augusti. Visst är de superfina tillsammans?
 
 
Från och med imorgon är jag inskriven på gymmet och det känns superbra! Kommer ta en paus senare under dagen och se hur jag bäst lägger upp ett träningsschema utan att det blir för påfrestande för mig.
 
 
Nu är det god tid att äta frukost innan jag sätter igång med att jobba. Ha en fortsatt fin helg och sköt om er därute!

#64: sura fredagstankar.

Publicerad
 
God förmiddag!
Om en timme ska jag ta en välförtjänt lunch tillsammans med bästa Susanna (jag har haft en riktigt stressig vecka - stress är inte särdeles angenämt). Eftersom det tog sådan lång tid för mig att ensam gå ut med två hundar imorse, så hinner jag inte redigera några bilder innan det är dags att cykla iväg. 
 
 
Jag ogillar att bli superduperpersonlig på bloggen, men idag känner jag att jag måste skriva av mig.
 
 
Jag var inte glad på morgonpromenaden med hundarna kan jag lova, då Metalica var ovanligt bångstyrig och Toni sprang från den ena sidan till den andra och drog nästan min högra axel ur led. Ser ofta hur folk stirrar på mig när jag pratar med hundarna, oavsett om jag är superdupermegaglad, lite lagom glad eller irriterad. Det kan också göra mig lite irriterad, för det finns faktiskt folk därute som drar sina hundar i öronen (vilket gör jätteont på hundarna) men då stirrar banne mig ingen på dem. MEN om jag står och pratar med mina pälsbarn och är lite irriterad i tonen, då ska folk genast snoka i det jag gör för att se om jag kommer att göra mina hundar illa. Blir så trött och matt ibland så det är inte klokt. 
 
 
Igår hämtade jag ut några förstoringar som jag hade gjort på några konsertbilder från Bråvalla och de blev megafina. Jag satte upp dem på väggen med dubbelhäftande tejp, men när jag vaknade imorse såg jag att alla hade ramlat ned, förutom en enda som satt i mitten. Jag hittade även en hel del kattpäls på en av bilderna. Ibland blir jag trött på Sugar, han förstör nästan alltid mina saker. Men med tanke på graden av hans söthet så kommer jag inte vara sur på honom särskilt länge.
 
 
Jag har även kommit på den briljanta idén att det kanske är ett bra avstressningsmoment att gå på gymmet. Därför kommer jag att skriva in mig på gymmet idag och börja träna i min egen takt. Jag blir trött på alla som säger åt mig att jag måste räkna kalorier, att jag inte får äta socker och fett och att jag måste äta x antal gram protein per dag. Jag tror att man faktiskt kan träna och må bra utan att behöva bli obsessed ELLER att jag ens behöver ändra på allt i mitt liv (jag är usel på matte och jag vägrar räkna kalorier, så enkelt är det). Lagom är för sjutton bäst. Men ja, detta är min högst personliga åsikt. 
 
 
Efter lunchen med Susanna ska jag börja redigera bilder och förhoppningsvis kan jag bli klar med en eller två kunders provfoton idag. Imorgon ska jag plåta heldagsbröllop, vilket jag verkligen ser fram emot!
 

#63: en glimt av Vadstena.

Publicerad
 
Bilder från Vadstena, innan en provfotografering.
 
God morgon!
Jag sitter och redigerar bilder för full rulle. Ska försöka bli klar med det mesta innan lördag men det är lite svettigt, haha.
Tänkte att jag lägger upp två bilder från Vadstena, tagna strax innan provfotografering tillsammans med ett av "mina" brudpar. Jag är verkligen inte bra på att plåta landskap och blommor, det ska jag inte sticka under stol med. Skulle behöva ett redigt vidvinkelobjektiv, men det får bli vid ett senare skede. 
 
 
Nej, nu ska jag fortsätta jobba. Ta hand om er därute!

#62: tisdagstankar.

Publicerad
Anna ♥ Carl-Johan
Vadstena, 2014
 
God kväll!
Idag har det varit full rulle (som vanligt). Ogillar tisdagar av någon anledning - gillar måndagar bättre. 
Har skickat iväg bilder, redigerat, provfotat och varit "strandsatt" i Vikingstad på grund av en felaktig karta på Google Maps, vilket resulterade i att jag surt fick betala för taxi för att överhuvudtaget kunna ta mig till min destination. Vilken tur jag har att jag har underbara kunder som är snälla nog att skjutsa mig till Linköping när vi var klara med fotograferingen! 
 
 
Ska precis fixa lite lågupplösta bilder till detta brudpar, som ni ser här ovanför, men det tar sin lilla tid. Tror bestämt att jag måste be S kika på uppgraderingar av datorkomponenter... tror jag behöver en snabbare hårddisk och mer RAM-minne.
 
 
Jag vill verkligen börja redigera bilderna som jag plåtade i lördags (heldagsbröllop) men måste beta av min lilla kö först. Önskar att jag hade en assistent som kunde göra en del av jobbet. Kanske borde skaffa mig en i framtiden, hehe. 
 
 
För övrigt är det stekhett i Linköping. Såsom en väninna uttryckte det: "Idag är en sådan där dag då man måste duscha två gånger p.g.a. att man smälter." 

#61: det tog 11 timmar till...

Publicerad
 
...men nu är jag klar med bröllopsbilderna till mitt ena brudpar och har precis skickat iväg dem. Håller tummarna att de blir nöjda! 
 
 
Nu ska jag slänga mig in i duschen, eftersom jag känner mig helt febrig av att ha redigerat bilder i 11 timmar bara idag. Imorgon blir det provfotografering, ytterligare en provfotografering på onsdag och sedan har jag några dagar till av bildredigering innan det är dags för heldagsbröllop.
 
 
Ta hand om er därute!

#60: bröllopsbilder och provfoton.

Publicerad
 
God förmiddag!
Jag sitter och arbetar för full rulle. 2 heldagsbröllop vars foton ska skickas för urval, ett heldagsbröllop där paret ska få sina bilder skickade till sig efter redigering, 3 olika brudpars provfoton, 2 provfotograferingar denna vecka och ytterligare ett bröllop på 5 timmar som ska plåtas på lördag. Allt detta tar ganska mycket tid, så jag hoppas ni brudpar som läser min blogg har överseende med detta. :) 
 
 
För övrigt försöker jag fortfarande vänja vår jourhund Toni vid våra katter, men det går inget vidare i dagsläget. Igår testade S att cykla tillsammans med Toni, eftersom jag köpte ett cykelfäste för hund, och det gick utmärkt. 
 
 
Nu ska jag fortsätta jobba så att jag hinner med någonting. Dygnet har bara 24 timmar och det känns som att det inte riktigt räcker till. :) Ta hand om er därute!

#59: heldagsbröllop imorgon.

Publicerad
Isabella & Erik / provfotografering / Norrköping
 
God kväll!
Just nu sitter jag och förbereder det allra sista inför morgondagens heldagsbröllop. Skriver ut papper, kollar bussar och tåg, och en massa annat. Det är detta fina par som ska fotas imorgon, gissa om jag längtar!
 
 
Nu ska jag unna mig en kopp te - det känns som att jag inte får så många helger nu i sommar med tanke på att jag mer eller mindre är fullbokad med bröllopsplåtningar och jag vill kunna umgås lite med familjen, S och vovvarna och katterna. Många kramar till er därute!
 
 

#58: busy little bee.

Publicerad
Trivium, Bråvalla festival 2014.
 
 
Hallå där!
Nu är det full rulle med alla bröllopen i juli. Ibland hinner jag stanna upp, tänka en stund - och sedan är det bara att köra för full gas igen. På lördag blir det heldagsbröllop, vilket jag ser fram emot. Jag måste se till att vila ordentligt idag och imorgon så att jag är på topp på lördag morgon. 
 
 
Ska strax iväg på min "lunchrast" och promenera med hundarna. Men innan jag gör det så går jag tillbaka till mina musikaliska rötter och lyssnar på en helt fantastisk låt av The Offspring. Jag vet inte vad som hände genom åren, vad som gjorde att jag "glömde bort" att lyssna på dem - men nu känner jag dragningskraften till musiken igen. Tack för det, Bråvalla festival 2014. Har ni inte sett mina bilder på The Offspring så tycker jag att ni ska kika på dem direkt genom att klicka på denna lilla länk! Ibland är mitt liv så himla gött och den kvällen var en av mina bästa kvällar någonsin, trots att bilderna inte blev så bra som jag hade velat. 
 
 
För övrigt har jag varit dålig på att hålla mig uppdaterad kring de bloggar som jag brukar läsa. Ska försöka bättra mig på den fronten!
 
 

#57: en helt vanlig kväll, med vanliga vardagsbilder.

Publicerad
Jourhunden Toni tycker om att stöka till det på soffan.
 
"Vad säger du, matte? Ska vi gå ut - IGEN? Jag sover hellre."
 
Fick denna tavla målad till mig på endast 20 minuter i JOYPOLIS, Tokyo, julafton år 2012.
Nu är det en av de få saker som jag har kvar som påminner mig om min älskade Gonzi.
 
"Vill bara kramas med dig, matte. Titta, vad söt jag är!"