#27: lite datorstrul.

Publicerad
God kväll!
Har haft lite datorstrul sedan igår men förhoppningsvis ska det vara löst nu så att jag kan börja redigera bilder. Har konsertbilder med tAKiDA och provfoton från gårdagens shoot i Vadstena att fixa.
 
Detta blev ett kort inlägg, ja. :)
 
 

#26: mycket jobb på gång + jag & BSB!

Publicerad
Hej allesammans!
Det är mycket på gång just nu. Provfoton som ska redigeras och skickas till mina fina kunder, möten, timvik på favoritarbetsplatsen och många konsultationer inför sommarens bröllop. Det är lite stressigt men fantastiskt roligt! 
 
Jag kan inte bjuda på några "fotojobbsbilder" än, och därför tänker jag visa en bild med mig och mina stora idoler istället. Om ni läste mitt rätt så personliga inlägg angående min minisemester i Stockholm, så vet ni vilka jag menar. 
Bilden skalas ned ganska mycket här på blogg.se, men här kommer den i alla fall!
 
 
Jag och de fina pojkarna i Backstreet Boys! Märks det hur lycklig jag är?
Från vänster till höger: AJ, Brian, jag, Kevin, Nick och Howie D.
Tack till BSB:s officiella fotograf för fotot! Tyvärr vet jag inte namnet på denne
och jag kunde inte heller utläsa det på hemsidan där jag hittade min bild. 
 
 
På den vardagliga fronten kan jag nämna att jag kommer att få ett nytt utseende på torsdag, om allt går som planerat (d.v.s. att jag inte fegar ur, hihi). Jag ska färga håret och kommer då troligtvis ha slingor också. Vilka färger det blir får ni se senare om jag utför behandlingen. :) Det känns väldigt spännande att få en ny "look"! Nu när våren är på gång och det går mot bättre tider känns det helt rätt att göra något nytt.
 
Nu ska jag fortsätta jobba!
Kram,
 
 

#25: kvällsbilder från gårdagen.

Publicerad
Sugar & Metalica.
 
Igår testade jag att fota kvällsbilder i taskigt ljus inomhus. Jag blev faktiskt grymt nöjd med hur pass bra min kamera presterar med så pass höga ISO-värden! Skulle kunna tänka mig att fota utomhus på kvällen, men då behöver jag även använda mig av ett stativ.
 
 
Snart börjar bröllopssäsongen på allvar för min del och jag har flera konsultationer och provfotograferingar på gång inom de närmaste veckorna. Det känns fantastiskt roligt! Jag har fått så många förfrågningar och bokningar att jag funderar på att sätta en gräns för hur många uppdrag jag kan ta per år. Just nu känns det som att jag skulle behöva en assistent som hjälper mig att hålla reda på alla mina datum, telefonnummer och locations. :)
 
 
Igår beställde jag en förstoring via min leverantör på en av mina favoritbilder på Gonzi och så småningom kommer jag beställa fler. Jag beställde den i formatet 50x70 och det kommer nog se fantastiskt ut. Måste se till att köpa en passande ram också.
 
 
Nu ska jag fixa lite te och mumsa på någon frukt.
Kram,
 

#24: memories.

Publicerad
You were my world and my inspiration.

#23: konsert - Backstreet Boys @ Hovet, 2014-03-13.

Publicerad
God kväll!
Jag har haft en alldeles awesome semester tillsammans med Mariam! Tänkte att jag skriver ned några rader om varje dag, just för att det har varit helt galet bra!
 
OBS: detta inlägg är ganska personligt och jag brukar inte vara så pass personlig på min blogg då många av mina kunder läser den och jag skriver oftast bara om jobbet som fotograf eller liknande. Men men, idag gör jag ett undantag! Det är helt okay att vara 100% äkta på bloggen och skriva inlägg som inte enbart är jobbrelaterade, tycker jag! :)
 
 
ONSDAG 12/3
Mariam plockade upp mig på centralstationen för att vi tillsammans skulle gå till vandrarhemmet där jag skulle bo under min vistelse. Det tog ett tag innan vi hittade till vår destination men när vi väl var framme kunde vi andas ut. Vi hade släpat på tunga väskor i flera timmar och gått vilse x antal gånger.
På kvällen åt vi sushi på "Sushi Bar Ichiban" och det var alldeles utsökt! Jag tryckte i mig hela 13 bitar, så pass gott var det.
Jag har svårt för att sova när jag är på resande fot men det gick ganska lätt den här gången, trots att jag delade rum med flera andra personer.
 
 
 
Gick förbi x antal posters på väg till vandrarhemmet.
Foto: Mariam.
 
 
TORSDAG 13/3
Konsertdagen! Först och främst bestämde vi oss för att shoppa loss, för jag behövde köpa en tröja inför kvällens gig. Hittade ingenting vettigt, men efter ett tag hittade vi till butiken "Mango" där jag köpte en vit tröja med gulddetaljer. Jag passade även på att lyxa till det lite och köpte en grön ögonskugga samt primer från märket "BareMinerals". Primern använde jag inte men jag blev riktigt nöjd med ögonskuggan. Brukar i vanliga fall enbart köpa färger som jag är helt 100% trygg med, såsom svart, rött och lila. Grönt blev lite av en chansning men det passade utmärkt med min nya mörkgröna eyeliner som jag hade köpt på min favoritsalong här hemma i Linköping.
Gud, vad mycket smink-snack det blev. Anyway... vi hann äta och mumsa på ordentligt innan vi begav oss mot Hovet.
 
 
Druvjuicen var sååå god!
 
 
Jag stressade sönder mig själv eftersom vi nästan blev försenade till VIP-uppropet (jag hade guld-VIP och Mariam hade silver-VIP). Tack och lov hann vi precis i tid att hämta ut våra biljetter för att sedan hitta till VIP-entrén.
 
 
 
 
Mina högklackade skor från Tokyo fick mina fötter att värka som sjutton!
 

Det blev dags för soundcheck med Backstreet Boys. Det kom lite som en överraskning eftersom jag totalt hade förträngt det. Först fick alla med platinum-biljetter gå in, sedan guld, silver och brons. Jag fick en helt okay plats på andra raden (alla stod upp framför scenen)! Mariam stod en bit bakom mig.
 
 
Mariam tycker om att ta smygbilder på mig...
 
 
Fina boys i BSB! Minus två som Mariam inte fick med på bild.
 
Uppenbarligen tyckte jag att någonting var jätteroligt! :)
 
Efter soundcheck och Q&A blev det dags för fotograferingen. Eftersom jag hade guld-VIP-biljett kunde jag ta en enskild bild tillsammans med bandet, d.v.s. enbart jag tillsammans med BSB och inte gruppbild med andra fans.
Tyvärr har jag inte fått tag på bilden än men så fort den är uppladdad kommer jag att länka till den i ett inlägg (om jag inte ser jättekonstig ut, hihi).
 
När det var dags för mig att ta fotot blev jag jättenervös. Jag har lyssnat på BSB sedan 12-årsåldern och av olika anledningar fick jag aldrig chansen att se dem live, än mindre träffa dem. Dessa skäl är högst personliga och något som jag ogärna delar med mig förutom till mina allra närmaste vänner. Först kramade jag om Howie D och jag kände att jag höll på att tappa greppet om mina känslor. Tårarna vällde upp i ögonen men jag blinkade bort dem. Nick gav mig en kram och när A.J. sade: "Hey girl, what's up?" kunde jag bara pipa fram ett ynkligt litet "Hi...". Kevin var jättelång(!) och gav mig en varm kram och det var då som jag nästan viskade: "I've been waiting for this moment for 17 years". Kevin blev helt klart imponerad och sedan såg jag att Brian gick mot mig. Brian är min favorit-backstreetboy och har alltid varit det. Visste inte riktigt vad jag skulle göra av mina händer men när vi kramades om lyckades jag tyst säga i hans öra att han är min favoritmedlem.
"Aww, thank you sweetie," svarade han, tittade mig i ögonen och frågade om jag skulle vilja stå bredvid honom när vi skulle fotas.
"Yes please," viskade jag och nickade medan Brian ledde mig till rätt ställe. Han lade armen om min midja (om jag inte minns helt fel) och jag tror att Kevin lade ena armen om mig med, men allt kändes så overkligt för mig att jag inte minns om jag lade armarna om dem eller om jag var för nervös för att veta vad jag skulle göra av dem.
"Thank you," viskade jag igen.
"There you go, sweetie," sade Brian och vi tittade mot kameran. "What's your name?" frågade han sedan.
Jag svarade honom och han upprepade för att se om han hade uppfattat det rätt. Full poäng redan första gången!
 
Efter att vi hade fotats bubblade känslorna inombords och det var som om en liten sparv höll på att slå mot mina revben inombords. En liten fågel av känslor som ville ut, som behövde få vind under vingarna. Jag vände mig mot Brian, vågade titta honom ordentligt i ögonen och sade någonting väldigt personligt till honom och vad deras musik har betytt för mig genom åren. Kevin dök upp bredvid oss och båda två blev berörda, vilket syntes tydligt både i deras ansiktsuttryck men även i sättet som de pratade. Konstigt nog blev jag inte bortknuffad av säkerhetsvakterna och Brian gick avsides för att prata med mig.
"Are you going to stand in the pit?" frågade Brian och ärlig som jag är sade jag att jag inte hade råd med den biljetten.
"Where are you sitting?" fortsatte han milt och jag pekade ut min sittplats på ett ungefär.
"Somewhere over there," sade jag och log nervöst.
Brians blick sökte sig mot läktaren. Min plats var klart och tydligt synlig från scenen och jag visste att jag skulle kunna se bandet utan några som helst problem.
"Alright Shora, I'm going to look for you and find you, okay?"
Hela ansiktet lyste av ett stort leende. Mitt hjärta stannade nästan i bröstkorgen, så pass överraskad blev jag.
"Oh, okay," sade jag och rösten stockade sig nästan i halsen. "Thank you so much." Jag kunde knappt tro mina öron.
"I will find you." Han fortsatte le mot mig. "You have a good time tonight, okay sweetie?"
 
Jag, Brian och Kevin utbytte några fler fraser och därefter begav jag mig till förvaringsområdet där jag hade min jacka och väska. Efter detta gick jag för att få min vanliga konsertbiljett skannad. Ett antal minuter passerade och jag ringde S för att avreagera mig. Lyckan var total och allt kändes väldigt, väldigt overkligt. Jag mådde så bra, långt in i själen! Jag hade pratat med Brian och Kevin och de hade betraktat mig som en människa och inte bara ett fan. Ja, jag hade pratat med dem som människor, inte som kändisar och jag hade inte heller överreagerat. Åh, vilken härlig känsla!
 
 
Lilla jag och min signerade bild på bandet. Japp, jag var emotionell!
 
 Överlyckliga bästisar!
 
 
När jag såg Mariam komma gåendes mot mig efter x antal minuter såg jag att hennes ögon var fuktiga. Hon pekade på mig, skrattade och sade: "Shora, säg inte att du grät! Alla hade flockats kring dig!"
Även jag gav upp ett skratt och skakade på huvudet. Jag hade inte gråtit. Tårarna visade sig istället i detta ögonblick och vi kramade om varandra medan vi skrattade och snyftade. Tänka sig, vi har varit vänner i 20+ år och vi har lyssnat på BSB genom åren, främst hemma hos henne eller i hennes CD-walkman (på den tiden när mp3-spelare inte fanns) eftersom jag inte växte upp med musik (av olika anledningar).
 
Ett förband vid namn The Exchange inledde konserten och de var grymma! Älskade verkligen deras musik, man blev riktigt glad.
Efter detta var det så dags för Backstreet Boys att inta scenen. Showen var galet bra, och detta säger jag inte för att jag älskar deras musik. Som konsertfotograf har jag varit på x antal gig och jag uttrycker mig alltid om livemusik utan konstiga omsvep. Dansrörelserna, musiken, låtarna, allt var perfekt och det kunde inte ha blivit mycket bättre. Showen kändes genuint ärlig och både Brian och Nick hade gott om publikkontakt. Och på tal om detta så blev jag chockad när Brian fann mig där jag och Mariam stod upp vid våra sittplatser. Han hittade mig och vi hade "kontakt" flera gånger. Det kändes så otroligt overkligt och min må-bra-nivå höjdes till skyarna! Han hade faktiskt kommit ihåg mig! Jag blev helt andlös och tårarna rann vid ett tillfälle samtidigt som jag log och skrattade och Brian log och skrattade med mig medan vi vinkade åt varandra. Jag kände mig så fri och så lycklig, på ett konstigt men vackert sätt.
 
Kvällen var magisk och det enda tråkiga var att varken jag eller Mariam hade biljetter till afterpartyt med A.J., Nick och Kevin. Mycket tråkigt! Nästa gång ska vi satsa fullt ut och köpa flera olika biljetter.
 
När jag låg i sängen sent på kvällen och var sömnlös på grund av en värkande stortå (tack för den, högklackade skor!) kunde jag bara le för mig själv i mörkret. Kvällen kunde inte ha blivit bättre än så här! Jag somnade nog inte förrän klockan 06 på morgonen och sov i ungefär 3 timmar.
 
 
FREDAG 15/3
Dagen ägnades åt värkande fötter, fika och lite fönstershopping. På eftermiddagen skildes jag och Mariam åt och vi har nog inte pratat om annat via SMS än vår vistelse i Stockholm, haha! Vår minisemester blev en succé!
 

Nu ska jag sova lite, då jag fortfarande känner mig seg från sömnlösheten och alla intryck i Stockholm. Många kramar till er alla därute!
 
 
 
P.S. Jag hittade detta klipp på YouTube. Vanligtvis länkar jag inte till folks videor av olika anledningar, men är ni nyfikna så är här en av låtarna från konserten. Vid 2:08 kan ni se att Brian vinkar åt och lattjar med mig! :)

#22: några dagars "semester".

Publicerad
God morgon!
Har haft fullt upp med fotojobb men nu tar jag några dagars semester och åker till Stockholm tillsammans med Mariam för att shoppa, umgås, äta gott samt för att se våra barndomsidoler Backstreet Boys. Vi har köpt VIP-paket så det kanske blir några bilder på oss med de talangfulla grabbarna i nästa blogginlägg.
 
 
Det känns konstigt att gå på konsert som vanlig publik och inte i egenskap av pressfotograf. Jag skulle nog kunna vänja mig vid att inte behöva stressa upp mig för att få en bra plats i scendiket.
 
 
Må gott så hörs vi snart igen!
Kram,
 
 

#21: bröllop 14/2, Maria <3 Martin.

Publicerad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bröllopsfotograf Shora Ahmadi.
Bröllopsfotografering, 14/2 -2014, i Domkyrkoparken samt på Länsmuséet, Linköping.
Maria <3 Martin.

#20: hund-igt.

Publicerad
 

God morgon!
Idag har jag inte så mycket att göra på schemat så jag ska jobba lite med marknadsföring, pilla på hemsidan och ta det lite lugnt eftersom jag har haft en ganska så hektisk period gällande fotojobb. Ska även besvara jobbrelaterade mail.
Men först och främst ska denna fröken tas ut på en promenad. Klockan nio kommer min mor och Orca på besök och då ska vi gå på långpromenad tillsammans.
 
 
Jag har varit i hundrastgården Elsas Hage två gånger med Metalica hittills och det har gått utmärkt. Hundmöten är inga som helst problem, så länge den andra hunden inte reagerar negativt, och hon är verkligen lyhörd när hon springer lös i rastgården. Hennes blick följer mig och så fort jag ropar på henne kommer hon. Dock kan jag tycka att Gonzi hade mer disciplin, men det kanske kommer med tiden och med rätt träning.
 
 
Någonting som jag vill testa att göra själv är att baka hundkex och -godis. Vi har en varmluftsugn i den nya lägenheten och värmen fördelas ju på ett ypperligt sätt, så det hade varit kalas om jag kunnat göra lite gottis till vovven utan en massa tillsatser. Får se om jag hittar ett bra recept, och gör jag det så kommer jag definitivt lägga upp bilder på work-in-progress.
 
 
För övrigt fick jag svar från Maria och Martin angående deras bröllopsbilder och jag är så glad att de blev nöjda! Kommer att lägga upp lite bilder på bloggen under dagen samt uppdatera hemsidan också.
Det finns några få datum kvar för bröllopsfotografering, så går ni i giftastankar är ni varmt välkomna att höra av er till mig!
 
 
Nu ska jag se om jag får i mig en kopp rykande varmt te innan fröken Orca anländer.
Kram,
 
 

#19: februaribröllop.

Publicerad
God kväll!
Har skickat iväg bröllopsbilder till det fantastiska paret Maria och Martin och jag hoppas att de blir minst lika nöjda som jag är. Tänkte lägga upp några enstaka foton - fler kommer upp på bloggen när jag fått ett "OK" från dem. :)
 
 
 
 
Kram,
 
 

#18: i svartvitt.

Publicerad
Gonzis band som han bar kring halsen när jag fotade honom på Alla Hjärtans Dag 2013.
Denna bild på Metalica fotades på Alla Hjärtans Dag 2014, exakt ett år senare. Carrying the legacy of Gonzi...