#52: Evelina <3 Peter (bröllop).

Publicerad
Några bilder på bröllopet som jag plåtade i lördags från bröllopet i Bergs slussar. Visst känner man glädjen från brudparet i bilderna? Jag är så grymt nöjd med deras foton, trots att det regnade och åskade. 
 
 
För övrigt fick jag hem en egendesignad T-shirt som jag kommer ha på mig när jag plåtar bröllop. Som fotograf får man ofta hantera situationer där folk ställer sig framför en, oavsett om det handlar om bröllop, konserter (jag har specialkläder på mig när jag plåtar gigs, då jag representerar Rockbladet) eller andra typer av fotografering. Detta är inte bara jobbigt utan kan potentiellt förstöra bra bilder (vilket har hänt tidigare). Så, med denna T-shirt hoppas jag att färre folk ställer sig framför mig när jag fotar.
Visst vill även släkt och vänner på bröllop få de bästa bilderna och videoklippen, men det som ofta glöms bort är att jag som fotograf är betald och jag är där för att göra ett jobb. Det handlar inte om att kunna lägga upp de bästa bilderna på Facebook, utan för att jag måste göra ett bra jobb eftersom jag anlitas av brudpar som valt just mig för att föreviga deras dag. Det finns ingen "omtagning" - jag måste få bra bilder och har bara en enda chans.
 
Men ja, vad mycket jag skrev, haha. Ibland blir det så. Här är i alla fall två mobilbilder på min nya "jobbtröja"!
 
 
 
 
 
Önskar er alla en bra dag!
 

#51: Evelina <3 Peter (bröllop).

Publicerad
Evelina  Peter / Bergs slussar / 2014-05-24
Foto: Shora Ahmadi / bröllopsfotograf i Linköping med omnejd
 jagfotograferar.com
 
 
Ett underbart bröllop med ett vackert och urgulligt brudpar stod på schemat i lördags. Vi höll till ute vid Bergs slussar och paret hade anlitat mig för att fota i en timme. Det var verkligen magiskt därute och allt var bara helt fantastiskt. På grund av tidsbrist hade vi inte kunnat ha en provfotografering tillsammans, så jag antog att paret skulle vara nervösa inför kameran. Jag hade så fel! De var grymma - jag gav direktiv när det behövdes, de lyssnade och gjorde om direktiven till sin egen grej, och bilderna blev bara så underbart naturliga och härliga! Ja, ni ser själva här på bilden ovanför. :) Naturligare och mer avslappnat än så här kan det inte bli - och just det här blir jag så glad av när jag fotar! 
 
 
Medan vi plåtade bröllopsporträtten började det regna och åska häftigt, så vi bestämde oss för att fota resten denna vecka istället. Jag hade fullt fokus under vigseln, trots att det regnade igenom lövverket lite under trädet där vi stod, och det blev sammanlagt mer än 70 bilder i det första urvalet från vigselceremonin och porträtten som paret kommer välja bland. 
 
 
Nu börjar det bli sent så jag ska passa på att ta det lite lugnt framför TV:n tillsammans med Metalica och Zarifa. Ta hand om er därute!
 

#50: ny look på hemsidan.

Publicerad
God kväll allesammans!
Har så himla mycket att stå i och göra, men det är riktigt nice! Nu på lördag blir det en väldigt spännande bröllopsfotografering med ett supergulligt par och jag ser verkligen fram emot detta. 
 
 
Jag fick en avbokning i juni p.g.a. hälsoskäl, så om någon av er letar efter en fotograf den 14 juni så finns jag tillgänglig. Jag tar även uppdrag på andra håll än enbart Östergötland. Ni når mig enklast via kontaktformuläret på min hemsida eller via e-post: info@jagfotograferar.com. :) 
(Jag har även några fler men få datum som är öppna för bokningar, så hör av er så fort som möjligt om ni letar efter en kreativ och lekfull bröllopsfotograf.)
 
 
Såsom jag visade här i inlägget har jag pillat lite med min hemsida och känner mig nöjd med resultatet. Tänkte att det var dags att uppdatera med nya bilder på fler brudpar. Och fler bilder lär det bli så småningom i galleriet. :) 
 
 
På hundfronten har vår blivande jourhund fått tummen upp på alla sina tester, så den 12 juni kommer jag och S att bli "flerpälsbarnsföräldrar"! I alla fall när det kommer till hundar. Förhoppningsvis kommer allt gå bra med Toni (som jourhunden heter) och Metalica. Metalica kan vara lite grinig ibland... lite som sin matte när hon inte druckit tillräckligt många koppar te. ;)
 
 
Dags för mig att avsluta skrivandet för kvällen. Må så gott därute och ta hand om er!
 

#49: Jenny <3 Tobias (bröllopsfoto #2)

Publicerad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jenny <3 Tobias
2014-05-17, Matteus Kyrka i Norrköping
 

#48: Jenny <3 Tobias (bröllopsfoto)

Publicerad
Jenny  Tobias
2014-05-17, Matteus Kyrka i Norrköping
Foto: Shora Ahmadi / bröllopsfotograf i Linköping med omnejd
 
 
God kväll!
Bjuder på en bild på ett fantastiskt vackert och underbart par vars bröllop jag fick äran att plåta. De bokade mitt guldpaket och vi hade provfotografering för ett tag sedan. Igår var det deras stora dag och det blev en känslosam och rörande ceremoni. Det bjöds på tårar av glädje och många skratt!
Det är sådant här som gör att jag älskar mitt jobb. Sådana här vackra stunder som inte går att återuppleva på samma sätt, utan man måste vara på plats för att verkligen kunna sätta sig in i det. Inte undra på att bröllopsfotografering ligger mig så varmt om hjärtat!
 
 
Nu ska jag strax sova - må så gott allesammans och ta hand om er därute! 
 

#47: bilder från Spanien.

Publicerad
 
 
 
 
Här kommer några vanliga, inte särskilt annorlunda resebilder från min korta vistelse i España. Jag är så pass trött, snorig och förkyld att jag inte orkat bemöda mig med att vattenmärka bilderna.
Den sista bilden visar en kangal, en vakthund, som var ganska svårflirtad... :)
 
 
På lördag blir det att plåta ett bröllop i Norrköping och dagen efter ska jag ha provfotografering med ett annat par, vars bröllop är veckan därpå. Det känns skönt att komma in i min gamla vanliga arbetstakt igen, trots förkylningen. Tack och lov är jag på bättringsvägen.
 
 
Jag skulle verkligen vilja åka tillbaka till Spanien igen och hälsa på hundarna som jag lärde känna där. Funderar faktiskt på att resa dit tillsammans med S när han tar ut sina semesterdagar - kanske ta oss till havet också och plåta spansk solnedgång. Människorna verkar inte vara lika stressade där och det var en befrielse att se hur människorna (de som tog väl hand om sina djur; många gör tyvärr inte det) gick på promenad med sina hundar och de tog det verkligen lugnt. Ingen stress där, inte. 
 
 
Nu ska jag sitta och kolla på TV tillsammans med S och Metalica.
 
 

#46: bilder från Triple A.

Publicerad
 
 
 
Sjuk, smått febrig och snorig är jag, men här är en liten uppdatering nu när jag är tillbaka i Sverige.
 
Jag är nyss hemkommen från Spanien och känner rent spontant att jag inte har hunnit smälta alla intryck. Vet inte om jag kommer att göra ett separat inlägg där jag skriver dag för dag om min upplevelse att resa som hundeskort och fotograf, men i korta drag kan jag säga att det har varit både fantastiskt och väldigt smärtsamt. Fantastiskt att få resa och göra det jag är bäst på, nämligen att fotografera och att jobba för något som jag brinner för, i detta fall familjelösa hundar och katter. Smärtsamt att se så många stressade och ledsna hundar som borde ha egna familjer, men som folk behandlat väldigt illa och som sedan hamnat på Triple A. Personalen på Triple A är helt underbara, det går inte att uttrycka det på något annat sätt. 
 
 
Jag och S har bokat en av hundarna på ena bilden som vår jourhund, och om allt går som planerat så anländer han till Sverige den 12 juni. Alla de andra hundarna på bilderna söker egna hem och det går att läsa mer om dem på AAA:s hemsida - vissa finns även på ADA:s hemsida.
 
 
Jag blev totalt förälskad i en pitbull vid namn Chuky (den bruna hanen på ena bilden) som verkligen påminde mig om Gonzi på alla sätt, men tyvärr blir det inte han som blir vår jourvovve. Han skulle med stor sannolikhet inte fungera med varken Metalica eller mina katter, och mitt hjärta blöder för honom. Jag ber och hoppas innerligt att en alldeles underbar och vänlig själ därute med mycket tid, tålamod och kärlek adopterar honom. Just dessa hundraser far så illa i Spanien och jag skulle helst se att han hamnar i t.ex. Sverige, Tyskland eller Finland.
 
 
Vet att många säger att många hundar i Sverige far illa och att vi bör ge dem hem först. Jag håller med om att hundar far illa här på hemmaplan, men jag har blivit diskriminerad förut av diverse föreningar p.g.a. Gonzis ras (eller raser) och även blivit diskriminerad av hundhem p.g.a. att 1) jag inte har ett svenskt namn, och 2) att jag ville hjälpa "muskelhundar" och då ansågs jag vara olämplig trots att jag har erfarenhet av krävande hundraser. Därför valde jag att hjälpa ADA att omplacera hundar från Spanien och jag står för mitt val - och de gör ett helt fantastiskt jobb. Bara för att hundar kommer från andra länder betyder det inte att de är mindre värda. Hundar från andra länder måste vara 100% friskförklarade innan de påbörjar sin resa till Sverige.
Det har funnits fall på andra hundhem där papper förfalskats men och även fall med hundar från andra länder som inte hade kollats upp av veterinär ordentligt. Samtidigt är inte gräset grönare på hemmaplan - min hund Gonzales fick en hel del tokigheter skrivet i sin journal, där han bland annat framstod som människoaggressiv och att detta var anledningen som gjorde att jag valde att låta honom somna in samt att det skrevs om ett ingrepp under hans kastration som jag aldrig fick information om, som gjort att jag helt tappat förtroendet och inte kommer sätta min fot på den berörda kliniken. Så misstag och felaktiga saker sker inte enbart utomlands.
 
 
Jag ska gå och kurera mig med te alldeles strax. Mitt hjärta är lite tungt då jag tänker på alla hundarna på AAA, men samtidigt ser jag och S fram emot att få hem får jourhund. Vi längtar efter vår lille Toni och hoppas att hans blodprov är okay.
 
 
 
Denna vecka fotar jag ett bröllop och har även en provfotografering inför ett bröllop nästa vecka. Ser verkligen fram emot detta!