Josåatte...

Publicerad
 
 
Det har fotats, redigerats och gjorts om på mina hemsidor. Bland annat har jag fixat en ny domän. I dagsläget är jag dock förkyld vilket har gjort att jag inte hunnit med så mycket som jag hade velat. Jag har exempelvis inte hunnit skriva det där blogginlägget som jag lyckades slarva bort på något sätt, men nu är det på gång. Jag skriver om det lite längre ned.
 
Och ytterligare ett exempel ur min portfolio på festivalfotograf.se
 
Lite nyheter kanske är på sin plats?
Jag har blivit erbjuden att fota KENT, Robyn och Lars Winnerbäck i Stockholm för invigningen av Tele2 Arena tillsammans med ROCKBLADET. I oktober ska jag fota PRETTY MAIDS i Linköping och har redan fixat min ackreditering hos Arenabolaget så det är klart. Det känns toppen med så många roliga gigs och jag hoppas definitivt på fler, bl.a. YOHIO i Norrköping och Kamelot i Stockholm. Håll era tummar att det går hela vägen och att mina ansökningar blir accepterade!
 

Ska jag kanske skriva i korta ordadrag om det där inlägget som försvann?
Jag har fått frågan var jag får min drivkraft från och hur jag får dessa spännande uppdrag. Det viktigaste att tänka på är: vad är just min passion? I mitt fall är det husdjursfotografering och konsert- och festivalfoton.
 
Min drivkraft har sitt ursprung i min passion och jag ger mig inte när jag möts av nederlag och negativa kommentarer från andra som inte förstår varför jag lägger ned så mycket tid och energi på att åka runt och fota musiker. Jag älskar det jag gör och skulle göra samma sak om det gällde husdjursfotografering (bl.a. fotar jag åt föreningen 9 Liv Östergötland och det kräver också en hel del resande). 

Jag har kämpat i flera år för att vara där jag är i dagsläget.
För tre år sedan kunde jag bara drömma om att befinna mig i de skor som jag går i just nu. Jag har upprepade gånger blivit mentalt nedslagen av kritiska personer och även känt mig vemodig och deprimerad men har lärt mig att det inte hjälper att bli frustrerad och påverkas av negativitet. Jag tog mig helt sonika i kragen och bestämde mig för att göra slag i saken och bli det som jag alltid velat vara: en grym konsert- och husdjursfotograf. Om jag är grym eller inte rent kvalitetsmässigt vill jag inte uttala mig kring, men det är många som har sagt det så jag får väl tro på deras ord.
 
 
Jag hoppas att ni, mina kära läsare och besökare, vill följa med mig på min spännande resa i konsertfotograferingens och husdjursfotograferingens värld! Jag kanske inte alltid är så bra på att uppdatera bloggen eller att skriva kommentarer, men jag lovar er, ni betyder mycket för mig.

Det här skulle ha varit ett långt inlägg.

Publicerad
...men tyvärr blev det inte så. Tror att jag råkade radera allt som jag hade skrivit. Det finns liksom inget dokument på datorn längre med allt det som jag hade knåpat ihop. Jobbigt läge! Nehepp, får väl göra ett nytt försök i helgen...
 
Jag har redigerat klart bilderna från Vadstenas slottsfest (28/6). De två sista banden fotade jag inte, då jag var trött efter jobbet och kände rent spontant att jag ville hem. Min assistent Mariam höll med och vi begav oss därför mot Linköping. Tråkigt, jag vet. Dansband är inte riktigt min grej men jag fotar ju inte alltid band vars musik faller helt i min smak. Hade gärna velat se banden och fotat dem också men dessvärre blev det alltså inte så.
 
Förhoppningsvis kan jag tagga ned lite nu i helgen och bara ta det lugnt, finnas i vardagen, umgås med de i min närmaste krets samt börja lämna kommentarer på mina favoritbloggar. Yes... så ska det vara. Så ska det bli.
 
Eftersom mitt långa inlägg försvann ska jag istället bjuda er på några små mini-intryck från Stora Slottsfesten tillsammans med några av mina favorit-pics.
 
 
NÅGRA FAVORIT-BILDER FRÅN SLOTTSFESTEN
(ej alla artister som medverkade)
 
Jan från Cirkus Prütz.
PRO TIP: lyssna på dem. Se dem lira live, upplev dem i deras esse och glöm tid och rum för ett tag. De här rutinerade killarna är fantastiskt, ja, ruskigt bra. Det formligen gungar i marken när bluesrocken tar över atmosfären. Cirkus Prütz cover av "Personal Jesus" ger mig gåshud när tonerna dansar på trumhinnorna med lätta små fötter. Se Cirkus Prütz live. Det är en vänlig men bestämd order och ni kommer definitivt inte att ångra er. :-)
 
Jerry från Cirkus Prütz.
 
Martin från Close Quarters.
 
Fredrik från Close Quarters.
Deras uppträdande var full av energi. Jag ville nästan släppa kameran och slänga lite med håret i takt med musiken. Helt klart toner i min smak - och nu har jag fått mersmak och vill höra mer. De fick lätt publiken med sig som bildade ett hav av ren och skär lycka nedanför scenen. Grym scennärvaro.
 
 Några av grabbarna från The Neverdies.
Ja, vad ska jag säga? Så bra. Dunderbra. "Miss U" är en given favorit och den fick publiken att både dansa, hoppa upp och ned och jubla. Jag fick verkligen behärska mig för att inte börja sjunga med.
 
Johan från Bonebreaker.
 
Bonebreaker, coverbandet som verkligen överraskade mig. Ett av de bästa coverband à la heavy metal som jag har fått uppleva live. Grym energi! Jag ville plötsligt visa mitt stöd genom den gamla klassiska gesten \m/ och rocka loss där jag stod i mörkret och riktade kameran mot scenen.

Tack för alla fina kommentarer!! <3

Publicerad
Bluestone.
 
Bonebreaker.
 
 The Neverdies.
 
 The Neverdies.
Publik.
 
 The Neverdies.
 
The Neverdies.
 
God kväll, alla fina!Vill bara passa på att tacka för alla de fina, värmande kommentarer som jag har fått under de senaste dagarna. Det gör mig så glad i hjärtat. Jag lovar att försöka besvara er så snabbt jag bara kan. Som tack vill jag bjuda er på ytterligare några bilder från förra veckans festival i Vadstena. Bilder i högre upplösning och med bättre kvalitet kan ni se om ni kikar in på min konsertportfolio påscen.se.