Bullterriern Doris.

Publicerad
Ytterligare ett fotobullterriern Doris. Hon är bara på tok för bedårande! 
 
 

Fotografering.

Publicerad
Idag var det fotografering av några klasser vid Linköpings Universitet via Medicinska Föreningen (MF), det var riktigt roligt! Ska fota fler klasser om allt går enligt planerna om några veckor. :) Har en hel del bilder kvar att redigera på bullterriern Doris också som jag inte hunnit med och lite annat.
På måndag ska jag ut till Tinnerö med Annie och det kommer nog bli jätteroligt, som vanligt! Vi ska fota lite landskap. :)
 
Kom hem så sent idag att jag inte hunnit besvara två viktiga email angående fotograferingar, så det får tyvärr vänta till imorgon. Imorgon blir det även lunch tillsammans med S och hans jobbarkompisar, vilket jag verkligen ser fram emot.
 
Önskar er alla en underbar afton! :)

Studiobilder från 2012.

Publicerad
Från ett gammalt shoot från 2012. Har inga namn på varken modellen eller MUA/stylisterna (p.g.a. att jag aldrig fick listan skickad till mig, trots att jag bad om den vid flera tillfällen), så om du känner igen dig - hör av dig... :)
 
 
 
 

Det märks att det är måndag.

Publicerad
Både jag och Gonzales är lite sega idag. Det känns att det är måndag. Tog dessa bilder innan jag gick ut med Gonzi för att kasta boll med honom i snön. Att kasta boll är alltid lika uppskattat, oavsett väder och årstid. :)
 
Oj, vad tråkigt man kan ha det. :)
 
"Kan vi inte gå ut nu, matte?"

Black and white.

Publicerad
 
Jag har alltid gillat svartvita djurporträtt. Tycker att de är väldigt tilltalande och vackra att titta på.

Kamouflage.

Publicerad
När jag och S var ute på skogspromenad med Gonzales fick han syn på en hög med trästockar, som han genast skulle nosa på och intressera sig för. :)
 
 
Idag ville han inte titta in i kameran. Han var fokuserad på... ja, allt annat förutom tråkiga matte. :)
 
 
Sitter och redigerar bilder för fulla rullar just nu. Känns som att det är en seg söndag idag, får se om jag blir klar med några fler bilder på lilla sötnosen Doris som jag fotade för ett tag sedan.

The one with the roses.

Publicerad
Gonzales istudion på Alla Hjärtans Dag 2013. Han må vara "skällig" mot andra hundar och tycker att små barn är lite läskiga, men han är ändå mitt hjärtegryn och jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan honom.

 
Hundar av Gonzales ras(-er; min hund är en blandras) möts oftast av människors fördomar, skräck och hat. I media beskrivs de som "mördarmaskiner", "kamphundar" och annat otrevligt. Oftast är det hundarna som beskylls för det ena och det andra. Ibland ser man bilder på hundar som visar tydlig aggression i form av blottade tänder eller då de är på väg att "bita" i någonting.
 
Jag har en "kamphund" i mitt koppel. Jag är en ägare till en "sådan där hund".
 
I år valde jag att göra någonting annorlunda till Alla Hjärtans dag och bestämde mig för att fota Gonzales i studion för första gången. Jag och min mor köpte lite spets och rött band och sydde en krage/rosett till honom. Medan jag och S vandrade genom Ryd (S höll i kopplet och jag bar på rekvisitan) stannade jag till vid Ryds Centrum och köpte en bukett röda rosor. Jag hade fått en idé, en idé som jag inte var helt säker på om jag skulle kunna genomföra då det mesta berodde på hur Gonzales kände sig (han hade träffat några hundar som han inte gillade och hade reagerat på dessa tidigare under dagen). Bussfärden hade varit väldigt läskig och han hade krupit upp i S:s famn och några passagerare hade lett mot honom. Det kändes skönt att han inte möttes av negativa blickar just den dagen, då han har väldigt lätt för att känna av när folk inte gillar honom och blir stressad och förvirrad av det.
 
Min idé lyckades tack och lov, mycket tack vare S och att Gonzi lät sig mutas av hundgodis och faktiskt skötte sig exemplariskt. Jag ville få fram att "kamphundar" inte är vissa generaliserade raser utan ett beteende som människan tvingar hundarna till. Jag ville fånga bilder på en individ av "kamphundskaliber" som genom sitt stillsamma uttryck och hållning och rekvisita skulle få folk att ändra uppfattning.
 
Alla hundar kan göra "utfall" och vara "skälliga" mot andra hundar. Alla hundar kan vara rädda för små barn och tomma flyttkartonger som helt plötsligt står på gården en morgon. Det viktigaste är att sluta generalisera, sluta skapa skräckbilder och faktiskt se hunden till den individ den är, se vilken bakgrund och genetiska egenskaper den har.
 
Nästan varje dag får jag höra att jag har en "kamphund", att jag håller en hund i kopplet som är av den "skarpare rasen". Vet jag egentligen vad jag har i kopplet?
 
Både ja och nej. Gonzales har ingen stamtavla som jag kan gå tillbaka i och studera. Gonzis mamma är en alldeles underbar hund mot allt och alla medan Gonzis pappa är underbar mot människor, men inte lika förtjust i hundar. När jag är ute med min hund vet jag vad jag har i mitt koppel, jag vet hur han mår i dagsläget och om han är glad eller bara har en "dålig hunddag". Jag tillrättavisar honom och mest av allt öser jag kärlek över honom.
 
Jag gillar inte när folk vill klappa min hund då jag vet hur min hund är - han har vaktegenskaper i sig och gillar inte att någon kommer för nära. Jag gillar inte när folk får för sig att de "vet mer" om Gonzi än vad jag gör och säger att de visst kan klappa honom och att det kommer gå bra, och sedan ryggar tillbaka om Gonzi morrar svagt åt dem. Folk borde respektera hundägarna istället för att bli chockerade och skapa fler skräckbilder av dessa hundar som redan har ett skamfilat rykte. Faktum är att alla hundar kan morra och det betyder INTE att de är aggressiva. Gonzales morrar inte för att han är en "kamphund" utan på grund av andra orsaker. Och faktum är att Gonzi fungerar bra med nästan alla människor (förutom de som han tycker är läskiga och de som är "för på") och mindre bra med vissa hundar.
 
Jag har en "kamphund" och jag är jäkligt stolt över att få ha en hund som skänker mig glädje och lycka varje dag, och faktum är att det är fler bra än dåliga dagar med Gonzales. Och ja, jag tycker att jag lyckats bra med att föra fram mitt budskap i detta foto - det finns inget som heter "kamphund", utan dessa stereotyper är skapade av oansvariga hundägare som inte borde tillåtas ha djur överhuvudtaget.

Snöbus.

Publicerad

Snöbus med Gonzales.

Publicerad

Smile for the camera.

Publicerad
 
Från hund- och bebisfotograferingen för några veckor sedan. Hasse och Paletti skötte sig alldeles utmärkt när de modellade tillsammans med lillhusse. :)

Linnea Henriksson på RIX FM-festival 2012.

Publicerad
Här är några urval av foton från RIX FM-festivalen 2012 med bland andra Linnea Henriksson. :) Jag gillade verkligen färgerna på scenen.
 
Det är ganska många foton, så ge det lite tid att ladda. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spontanporträtt.

Publicerad
Förra året var jag och S närvarande vid Linköpings Stadsfest där bland andra Takida och Linnea Henriksson uppträdde (Rix FM-festival). Vädret var bra till en början och solen sken. Innan Linnea Henriksson skulle gå upp på scenen passade jag på att ta ett spontanporträtt på S, som snabbt kom att bli mitt favoritporträtt av honom. :)
 
Fina ögon, det har han. :) Smått solbränd på näsan. <3
 
Tog en hel del bra bilder på Linnea Henrikssons uppträdande som jag tänkte att jag lägger upp på bloggen under helgen. Dessvärre blev det inga foton på Takida på grund av att det vackra vädret slog över till kraftigt spöregn och jag skulle aldrig riskera min kamera eftersom enbart kamerahuset är vädertätat. Får hoppas på bättre tur i år! :)

#Caturday.

Publicerad
God morgon allesammans! Önskar er en alldeles underbar "caturday" och passar därför på att lägga upp ett kattfoto på min pälskling Sugar, som jag fotade för cirka två år sedan. :)
 
Ett fönster som enda ljuskälla och manuella inställningar kan skapa en fin atmosfär i foton. Som fotograf måste du alltid vara uppmärksam och se till förutsättningarna - ta tillvara på det naturliga ljuset om du inte använder dig av specialutrustning. Undvik i allra högsta grad att använda blixt när du fotar djur då det inte bara skrämmer djuret men även kan ge obehagskänslor och annat otrevligt. Skulle du vilja bli fotad med blixt i ögonen? Det tål att tänkas på. :)
 

I studion med Gonzales.

Publicerad
Snart är det dags att packa ihop på jobbet och bege mig mot stan för att möta upp S och gå på bio. Vi ska se filmen "Cloud Atlas", den verkar väldigt lovande. Innan jag släcker ned datorn passar jag på att lägga upp ett foto på min pälskling Gonzales, från samma shoot som jag hade på Alla Hjärtans Dag. :)
 
Visst är han helt bedårande?

Hundbus.

Publicerad
Sommaren 2012.

Hunden Nina.

Publicerad
Från förra årets fotografering i studion tillsammans med (dåvarande) matte Mariam och vovven Nina. :)
 

Soligt.

Publicerad
Hittade ganska många soliga bilder i mitt bildarkiv på shora-ahmadi.se.
Jag är väldigt, väldigt trött på vinterns kyla och piffar upp bloggen lite med ytterligare en solig bild. :)
 
 
Jag bara älskar bokeh i bakgrunden! Visst ser det härligt ut?

Fri som en fågel.

Publicerad
Fåglar är varelser som jag alltid har velat fota men som det kanske är lite si och så med. :) Antingen är det vädret som inte tillåter fotografering eller så är fåglarna helt enkelt för snabba för att låta sig fångas i kamerans blickfång.
 
Jag är ganska trött på all snö här i Linköping och när jag gick igenom mina bilder på fåglar från förra året blev jag ännu tröttare. Jag vill ha vår, sommar, värme!
 
Häger (Ardea Cinerea(?)) i Valla, sommaren 2012.
 
Kaja (Corvus Monedula) i Valla, sommaren 2012.
 
Gräsand (Anas Platyrhynchos) i Valla, sommaren 2012.
 
En (k)råkliknande fågel (den vanligaste varianten i Japan) i Yoyogi Park, Tokyo, december 2012.

Coonisen Roxie.

Publicerad
Ett tidsinställt inlägg som publiceras medan jag är på favoritarbetsplatsen och jobbar. :) Önskar er alla en riktigt skön och avslappnad fredag - och bjuder därför på ett foto på en avslappnad Roxie-tjej. :)
 

Vinterporträtt.

Publicerad
För någon månad sedan fotade jag några porträtt på Annie i befintligt ljus för hennes hemsida. Här är några av dem. :)
 
 
 
 

Skogspromenix.

Publicerad
Är det något jag tycker är extra gulligt så är det flaxande små busöron på glada hundar. :)
 

Hund i Yoyogi-parken, Tokyo.

Publicerad
När jag var i Tokyo i december 2012 gick jag och Kazu till Yoyogi-parken tidigt en morgon. Det var småkyligt ute, trots plusgrader och vädret var mulet. Det var meningen att vi skulle träffa några turister från U.S.A. och Canada som jag hade lärt känna under Versailles sista konsert den 20/12, vilket tyvärr inte blev av just den dagen eftersom kommunikationen och vägbeskrivningarna inte hade fungerat optimalt (jag träffade dem en annan dag). :)
 
Medan vi stod och fotade några kråkor (vissa envisades prompt med att flyga iväg och kraxa högt) blev vi plötsligt överraskade av att en liten hund sprang lös och skulle jaga just "våra" befjädrade fotomodeller. Kazu såg mäkta förvånad ut och jag skrattade rakt ut - vilket resulterade i att hunden fick för sig att han skulle springa fram till just mig i hög fart - därav den något suddiga bilden. :) Vi kunde knappt se hur de korta benen rörde sig, så snabb var den!
 

Paletti.

Publicerad
"Staffen" Paletti fotade jag för cirka en vecka sedan, samtidigt som jag hade bebisfotografering. Visst är hon bedårande? Hon är en riktigt söt tjej som inte drog sig för att pussa lite på fotografens händer. :) Riktigt duktig på platsliggning var hon också.
 
 
 

Fler på bullterriern Doris.

Publicerad
 
 

Doris.

Publicerad
Ett foto på bullterriern Doris som jag fotade igår. Det redigeras för fullt just nu och fler bilder kommer att dyka upp senare under dagen/kvällen. :)
 
 
 

Minnen från Tokyo.

Publicerad
Under året som gick (2012) reste jag till Tokyo två gånger. Första gången i februari, andra gången i december. Jag insåg ganska snabbt att jag borde ha flyttat till Tokyo för länge sedan, men det får helt enkelt förbli en dröm tills allt hamnat på rätt plats i mitt liv. :)
När jag sist reste dit fick jag chansen att besöka ett kattkafé, vilket var en fantastiskt avkopplande upplevelse!
 
En kväll vandrade jag och min vän Kazu genom olika distrikt tillsammans med våra kameror samt ett trebensstativ som jag precis hade införskaffat i en stor (eller snarare enorm) kamerabutik. Det fanns en hel del spännande som jag hade velat fotografera, men eftersom jag var i Tokyo under juldagarna så var det ganska mycket folk ute vilket resulterade i att jag inte fotade lika mycket som jag kunde, eller borde, ha gjort.
 
Efter ett tag kom vi fram till vårt "mål" - Tokyo Tower med den speciella julbelysningen. Tydligen ändrade belysningen färg beroende på vilket klockslag det var och jag lyckades faktiskt få mina favoritfärger på bild.
 
 Långa slutartider är roliga att experimentera med.
 
Jag saknar verkligen Tokyo och skulle väldigt gärna vilja åka tillbaka dit även i år. Japan är verkligen en helt annan värld och trots bristfälliga kunskaper i det japanska språket (jag kan en hel del. men inte tillräckligt) klarade jag mig helt excellent på egen hand.
 
Nästa gång blir det nog att åka till Tokyo, Kyoto, Osaka och Nagoya. :)

Hund- och bebisfotografering.

Publicerad
För några dagar sedan blev jag tillfrågad om jag hade tid och ville fota bebis och två hundar - och det kunde jag verkligen inte tacka nej till!
 
Lägenheten höll på att renoveras och det fanns inga bra ljuskällor. Efter en hel del hundgodis och improvisation blev det några bra bilder till slut. :)
 

 

Redigering: bullterriern Doris.

Publicerad
Sitter och går igenom bilder från dagens photo shoot med en underbar liten bullterrier vid namn Doris. Hade inte haft nöjet att spendera tid med en bullterrier tidigare så det var extra spännande för mig. Doris å andra sidan blev nog lite trött i huvudet av att stå modell i en timme, vilket är förståeligt. Matte Frida var superenkel att samarbeta med trots en envis liten Doris-tjej och shootet var riktigt trevligt! :)
 
 
När jag jobbar med bildbearbetning använder jag Adobe Lightroom till att börja med, för att därefter övergå till andra redigeringsprogram. Jag tycker att det är viktigt att veta var gränserna går - vad som är acceptabelt och mindre acceptabelt att göra i redigeringsprocessen. Exempelvis skulle jag inte redigera porträtt på barn lika mycket som jag skulle redigera porträtt på vuxna.
 
 
 
 
När det kommer till husdjur gillar jag att ytterligare framhäva personligheten på djuret, vars personlighet redan har fastnat på de bilder som jag plockat ut. Givetvis finns det många olika sätt att göra det på - det viktigaste är att hitta sin egen stil. Att försöka imitera någon annans hårda arbete är inte okay.
 

Jag ser fram emot att visa upp de färdiga bilderna på Doris imorgon. :)

S*Rock Nock´s Roxie Rose.

Publicerad
Jag har fotat kattungen Roxie vid två separata tillfällen och förhoppningsvis blir det fler. Matte Susanna gjorde förstoringar av bilderna som jag fick kika på och det såg jättefint ut! Kommer nog se hur snyggt ut som helst när de väl kommer upp på väggen hemma hos dem.
 
Ser fram emot att fota Roxie fler gånger, hon är ett riktigt litet busfrö. Jag älskar Maine Coons. :)
 
 
 
 
 

Lite mer Selma.

Publicerad
 

Selma.

Publicerad
Med detta fotokattungen Selma vann jag en fototävling som SVT:s Go'Kväll hade anordnat. Priset blev att mitt foto visades på TV i deras kattspecial, dock skrev de namnet på kattens ägare under fotot.
 
På Go'Kvälls Facebooksida gick det att läsa att jag hade vunnit tävlingen och det kom som en enorm överraskning. Hur roligt som helst! Och visst är hon söt, lilla Selma. :)
 

A little bit o' Casanova.

Publicerad
Detta foto på Gonzales tog jag i en studio på Alla Hjärtans Dag. Han hade aldrig varit i en studio förut men skötte sig alldeles exemplariskt. :) Matte Shora var väldigt stolt över sin lilla ögonsten!
 

Gonzales.

Publicerad
Ett av mina favoritfoton på min vackre Gonzales som jag fotade för några veckor sedan. Gillar hur det nästan ser ut som en trollskog i bakgrunden. Linköping är grymt vackert!

 

Ny fotoblogg.

Publicerad
Då var det dags att börja om på ny kula. :) Har sedan tidigare bloggat på blogg.se, men det verkar som att den gamla bloggen har försvunnit. Därför valde jag att skapa en ny och samtidigt göra den mer i min egen stil. Jag har utvecklats mycket i mitt fotande sedan jag sist bloggade på den gamla bloggen och därför känns det bra med en ny start.

För övrigt bloggar jag även på min egen domän shora-ahmadi.se, men jag kommer mer eller mindre att skriva exakt samma inlägg där som här. Det blir alltså ingen större skillnad innehållsmässigt. :)