Tack till er!

Publicerad
God eftermiddag!
Wow, jag såg att jag har haft en boost kring antalet besökare på min blogg. Tack för att ni kikade förbi och jag hoppas att ni vill stanna kvar och följa mig på min fotografiska resa genom livet, konserter och alla vackra årstider i Linköping. :)
 
Jag har suttit och jobbat lite med marknadsföring och annat roligt som rör företaget. Förutom det kommer jag att göra om min konsert- och festivalsida och flytta över den till en annan plattform som jag för övrigt är grymt nöjd med i dagsläget.
Har även passat på att städa hemma så det är skinande rent och fint, både i kök, badrum, sovrum och vardagsrum. Ja, i hela lägenheten alltså. Det enda som återstår är att rensa lite på mitt eget skrivbord.
 
Jag sitter för övrigt och väntar på ett paket från FedEx. Det är troligtvis den exklusiva bröllopsboken som brudparet Maria och Damir har beställt från mig. Om min teori stämmer kommer ni att få en liten tjuvkik på härligheten här på bloggen, so stay tuned. :)
 
 
Om ni inte redan har kollat in min nya look på hemsidan (klicka här), så
gör det! Jag är verkligen jättenöjd med gallerierna!
 
 
 
Kramar till er alla,
 
 

Erbjudande: fotografering 1/10 - 1/11.

Publicerad
God morgon!
Visst är det en fantastisk dag, trots att det är frost på marken och minusgrader? :)

Nu har jag äntligen lanserat min nya hemsida (ny look, prislistor och mer innehåll) och därför har jag dragit igång ett fantastiskt erbjudande mellan perioden 1/10 - 1/11.


 
 
Nu ska det förtäras frukost och hunden ska rastas innan jag tar tag i företagssysslorna igen. :)

Kramar,
 

Bonebreaker @ the studio.

Publicerad
 
 
 

Morrhårskavalkad.

Publicerad
Snabba vardagsporträtt på min fina ögonsten Sugar.
 
 
God morgon, alla fina därute!
Jag försov mig när det kom till vovvens morgonpromenad eftersom han också försov sig (hur nu detta är möjligt) så mina fantastiska föräldrar erbjöd sig att hjälpa mig stressa mindre genom att ta med sig Gonzi på promenad åt mig. Tack! ♥ Jag som alltid brukar vara uppe med tuppen. Whaaat, någonting händer med mig.
 
Stod i köket en stund och betraktade den lilla hög av disk som hopat sig i diskhon. Jag brukar vara duktig på att hålla det prydligt och fint här hemma (förutom på mitt eget arbetsbord - jag jobbar bäst bland kaos tydligen) och fick genast ångest. Vad är det för fel på mig idag? Suck.
Min ena katt Sugar (och då menar jag med engelskt uttal) smög sig fram till mig och såg söt ut så jag bestämde mig för att vifta bort mina negativa tankar och fota några väldigt snabba (och slarviga) vardagsporträtt på honom. Det behövdes. Nu mår jag genast mycket bättre och ska strax ta itu med (den infernaliska) diskhögen (som ju inte är så stor, men den känns större än vad den är när man bor i en lägenhet med ett litet kök).
 
Måste banne mig ta tag i lite "privata foton" och fota Gonzi snart igen, det var på tok för länge sedan (funderar på att ta lite julkortsbilder och skicka dem i år istället). Måste även se till att bli klar med alla bilderna från sommarens festivaler. Auuugh, stress... Jag förstår inte hur jag kan låta mitt eget arbete hamna på efterkälken medan kunders arbeten blir färdiga på nolltid.
 
Nu är det bäst att jag går och vädrar lite så att mitt sinne vaknar till liv igen (kall luft gör underverk) och påbörjar dagens "jag-är-egenföretagare-och-housewife-sysslor".

Skiv- och boksignering med Dregen.

Publicerad
Tack så mycket för fotot, vem du nu var som lånade min kamera! :)
Jag är jättetacksam! Denna bild kommer användas i min artikel!
 
 
God kväll, god kväll!
Vilken underbar dag det har varit! Frosten på marken samt -4 grader kunde inte få mig på sämre humör - jag traskade runt med hunden på promenaden imorse och vi träffade en alldeles bedårande liten kattunge (den har ett hem, har hört mig för och försäkrat mig om det). Efter det jobbade jag lite med fotojobb och besvarade även ett mail till en potentiell kund.
 
På eftermiddagen begav jag mig ned på stan och fikade för mig själv. Det var fortfarande kallt så jag försökte hålla mig inombords så mycket som möjligt. Först gick jag till Bengans och köpte den nya skivan med och boken om Dregen. 348 kr. gick kalaset på om jag inte minns helt fel - helt okay pris för en tjock bok samt en skiva i begränsad utgåva!
 
Efter att ha kikat runt lite i fotobutikerna nere på stan var det så dags att traska tillbaka till Bengans skivbutik. Det visade sig att det redan hade samlats en liten kö. Jag sällade mig till dem och träffade en jättetrevlig tjej vid namn Louise. Vi var verkligen likasinnade och det var hur gött som helst att prata med henne. Tack för pratstunden! :) Det var bra att det inte bara var jag som var lite nervös.
 
Dregen gjorde entré genom den vanliga ingången och det gick lugnt och stillsamt till. Jag blev förvånad att han hade en mörkgrön mössa på sig, både jag och Louise hade velat se hans fina hår som han visar upp på bokomslaget. Lite nervöst var det när Louise hade tagit sitt kort tillsammans med honom och det sedan blev min tur. Men nervositeten släppte ganska snabbt (tack och lov var jag inte lika nervös som när jag träffade Rammstein i Hamburg år 2005, men det är en annan story).
 
Dregen var en helt fantastisk person att prata med - ödmjuk och jordnära och med ett leende på läpparna - och jag frågade om jag kunde få ta en bild tillsammans med honom till min artikel som jag hoppas få publicerad av Rockbladet när jag lyssnat klart på skivan. Det var inga som helst problem och hans assistent/medhjälpare hanterade min kamera ypperligt, som synes. Så tack för den, herr Okänd Medhjälpare! Du ska ha stort tack, verkligen!

 
Dregen - Självbiografin.
Berättad för Tore S. Börjesson. ISBN: 9789113051949
Foto: fotograf Shora Ahmadi
 
 
Jag mår så otroligt bra just nu, ska ni veta!
Jag tycker verkligen om att möta likasinnade personer som Louise och jordnära människor som Dregen i musikbranschen. Tack för en alldeles underbar dag! Jag hoppas att mina läsare har en minst lika bra torsdag kväll som jag har!
 
Kramar,
 
 

Live-musik (Linköping): Pretty Maids.

Publicerad
Live-musiktips till er som bor i Östergötland!
Ni har väl inte missat att det fantastiska bandet Pretty Maids från Danmark kommer till Linköping? Jag har blivit ackrediterad och kommer att fota de första låtarna i scendiket. Kommer även att skriva en recension om konserten som kommer att publiceras av Rockbladet.
Kom och säg hej om ni känner för det i oktober så kanske ni hamnar på bild! :)
 
Förbandet Dawn of Silence är också grymma så jag rekommenderar att ni dyker upp om ni gillar musik med lite klös i! Har inte lyssnat på det andra förbandet vid namn Axe Witch men ska se om jag inte kan hitta någonting på YouTube med dem.

 
Datum: 2013.10.19
Genre: rock/hårdrock/metal
Arena: Konsert och Kongress
Biljetter: klicka här!

 
Pretty Maids.
 
 Dawn of Silence.
 
Många kramar,

En dag i bildredigeringens tecken.

Publicerad
 Jobbar i Photoshop. Kan dock inte lägga upp bilderna på Helikopterflottiljen så det blir ½ bild på mig själv istället, som S tog som test när studion var på plats på militärbasen.
 

God dag!
Hujj, vad kallt det har blivit i Linköping! Imorgon ska det tydligen vara frost på marken. Eeep! Jag gillar hösten men frost är inte riktigt min grej. Önskar att jag hade ett hus eller en lägenhet utomlands när den svenska vintern börjar närma sig. Jag önskar samma sak varje år, hehe!
 
Sitter och lyssnar på lite mjoosic på Spotify (just nu: Fairyland - Across the Endless Sea Part II). Kliar mig lite i huvudet medan jag funderar, dricker choco-latte och grubblar på hur jag ska redigera två bilder som jag har framför mig på skärmen. Det kommer att bli en lång dag i bildredigeringens tecken men jag trivs med det. När resultatet blir bra blir jag nöjd och då kvittar det hur många timmar jag lagt ned på just de bilderna.
 
Dock är jag lite stressad.
Har ungefär ett antal hundra bilder att gå igenom från Rockstad Falun (fortfarande), RIX FM-festivalen i Linköping och eventuellt någonting mer som jag har någonstans i bakhuvudet. Jag ligger alltså efter med flera månaders eget arbete. Jag vet inte varför, men det bara hände.
 
Konstigt nog fixade jag bilderna på YOHIO direkt och blev klar med dem inom en dag. Fast det förstås, Falun var ju en festival på 3 dagar så det är väl förståeligt att det blev lite övermäktigt för mig, med tanke på att jag helt ensam fotar, redigerar och publicerar bilderna (och det är nästan aldrig en enda fotograf som jobbar för samma tidning under en festival utan flera stycken, vilket inte hände i mitt fall). Det finns fotografer som låter någon annan göra redigeringsjobbet men sådan är inte jag. 75% av det jobb jag gör är just i redigeringsstadiet och då känns det absolut inte okay att någon annan pillar på mina bilder.
 
Jag tror att jag blir galen på hur mycket jobb jag tar på mig ibland. Ack... kunders jobb kommer givetvis alltid före, så det är mina "egna alster" som hamnar i skymundan.
 
YOHIO, Norrköping 2013.09.13.
 
 
Dags att återgå till redigeringen. Nu ska vi se vad jag kan hitta på...

Kram,
 

Ett snabbt fotoinlägg.

Publicerad
God kväll!
Ett snabbt litet inlägg innan jag går och lägger mig. Har fakturerat lite idag, fixat med fotojobb och även hunnit relaxa en hel del. En trevlig dag, helt enkelt!
 
Jag lovade några fler bilder på Bonebreaker, och här kommer de! Bilderna blir lite små tyvärr, but you get the basic idea. :)
 
 
 
 

Nya designen är uppe.

Publicerad
Ja, den är inspirerad av Nevnariens design vars blogg jag inte brukar följa utan bara tittar in på ibland (är dålig på det där med att följa andra bloggar). Tack Sanna! Hoppas bara det går att fixa till den "vita randen" också i inläggen. Annars får det vara så här för det ser kalasbra ut ändå.

Tänkte bjuda på en bild från ett fotouppdrag med bandet Bonebreaker. :) De ville ha lite promo-shoots i studion och jag fixade det åt dem. Fler bilder kommer under dagen! Nu är det dags att gå ut med vovvsingen. Sedan kommer jag redigera bilderna till Helikopterflottiljen (yes, det är alltså militären - ett av de mest spännande uppdrag som jag haft) som jag fotade för några dagar sedan.
 
 
 
 
 

Ny design på gång.

Publicerad
Hallå allesammans!
Har mycket att skriva om men överlåter det till senare. Fina Sanna på SannasRum.se hjälper mig med min bloggdesign så medan hon arbetar med den kommer jag inte skriva nya inlägg. Håll utkik, jag är snart tillbaka igen. :-) Många kramar till er alla!

Stage performance (YOHIO).

Publicerad
Den här bilden. Så härlig, mysig och fin - trots att det bara är "stage performance". Kan fortfarande inte tro mina ögon att lilla korta jag plåtade denna bild där jag stod mitt i publikhavet (en pressfotograf plåtar oftast bara de tre första låtarna i diket, sedan beger de sig ofta ut bland publiken för att kunna få annorlunda vinklar).
Undrar om någon annan fick en liknande bild? Det vore intressant att se en annan vinkel på den.
 
Det mjuka ljuset i rosa och lila är så vackert!
 
YOHIO @ Flygeln, Norrköping 2013.09.13.
Fotograf: Shora Ahmadi, fotograf i Linköping (för ROCKBLADET.se)
Bildredigering: Shora Ahmadi

YOHIO @ Flygeln, Norrköping 2013-09-13.

Publicerad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla bilder tagna av mig, Shora Ahmadi

De första, färska intrycken efter konserten.

Publicerad
YOHIO @ Flygeln / Louis De Geer-hallen, Norrköping, 2013.09.13
 
Herregud, vilken fantastisk underhållare och sångare YOHIO är. Jag är helt paff. Detta var någonting helt annorlunda från det som jag sett på TV, det som lästs och det som jag förväntade mig. Jag hade roligt, varenda minut. Och jag stannade kvar under hela konserten, vilket jag oftast inte gör när jag fotar, inte ens när det kommer till mina absoluta favoritband.
 
Tänkte att jag slänger upp en liten bild för er som inte var där. Fy tusan, vad bra det var!

Företagsärenden samt YOHIO.

Publicerad
God eftermiddag!
Idag har det varit en rörig men effektiv dag än så länge. För cirka en halvtimme sedan kom jag hem efter att ha fixat lite ärenden kring mitt företag. Har bland annat öppnat mitt företagskonto nu så det är klart. Därefter gick jag en sväng förbi Telenor och pratade lite kring möjligheterna med att byta upp mig till en bättre mobil. Jag ska dit igen imorgon och med stor sannolikhet kommer jag att uppgradera till Samsung Galaxy S4.
 
För ungefär fem minuter sedan fick jag bekräftelse från Live Nation om att jag är godkänd att fota YOHIO ikväll i Norrköping. Härligt! Det här blir spännande. Kamerabatteriet står och laddar och rent mentalt är jag fullkomligt supertaggad.
För länge sedan fotade jag YOHIO när han kom på en blixtvisit till Gränden i Linköping men då stod jag i publiken och jag hade verkligen ingen chans att få till några intressanta vinklar. Och nu ska jag alltså fota honom i egenskap av pressfotograf. Fy tusan vad lyckligt lottad jag känner mig just nu! Inte nog med att jag har fått min F-skatt godkänd samt fixat smågrejer till företaget utan några som helst problem - nu detta med denne fantastiske artist! Lyckan är total!
 
 
Gammal bild från några månader tillbaka. Då visste jag inte att jag skulle bli pressfotograf...
 

Stora, glada nyheter!

Publicerad
God kväll, allesammans!
Hur har ni haft det idag? Jag har haft en ganska så stillsam och härligt solig dag. Har gått ut på promenader med hunden och bara njutit, trots det något kyliga brisen.
 
När jag kom hem såg jag att jag hade en överraskning i postlådan.
Jag har nu officiellt fått min F-skatt och har därmed en registrerad enskild firma!
Åh, ni skulle bara veta vilken lycka jag känner just nu! Det är fantastiskt. Jag är medveten om att företag tar ett tag innan de verkligen kommer igång men jag ska kämpa på och göra det som jag är bäst på, nämligen att fota. So what om det är tufft att etablera sig i Linköping när det redan finns så många duktiga fotografer? Jag låter det inte nedslå mig, utan kämpar på som vanligt.
 
Min far köpte en liten godsak till mig för att fira att jag äntligen fått min F-skatt beviljad.
 
 
Lite smarrigt mumsis!
 
Förutom detta har jag en stor fotografering på söndag med bandet Bonebreaker. Det blir en mycket spännande plåtning, tror jag! Jag gillar verkligen dessa grabbars stil, de är nästan grymmare än originalbanden som de gör covers på. Helt fantastiska. Jag är så taggad att ha dem i studion och att få plåta deras promotionbilder. Åh, det kommer bli så häftigt, det lovar jag er!
 
Jag har även en spännande fotografering på gång redan den 21 september men jag lämnar inte ut några detaljer riktigt än. Det kommer lite info senare, hehe. 

Hemma i mitt kök.

Publicerad
Det lagas mat i köket och livet känns ganska så stillsamt idag. Skönt, så väldigt skönt.
 
Småknasig bild på S.
Jag klandrar hans muskulösa armar att kamerans fokus hamnade just där och inte på hans fantastiskt vackra ansiktsuttryck...
 
Mina små ögonstenar, Sugar (första bilden) och fröken Zarifa. Gonzi sover på soffan och jag ville inte störa honom med kameran.
 

Ser ni bruset i bilderna?
Jag kommer allvarligt talat att få psykbryt varje gång detta händer tills jag så småningom uppgraderar till Canon EOS 5D MKIII. Seriöst.
 
Imorgon ska det fotas katter i Norrköping och på kvällen blir det öppet hus hos fotoföreningen Linslusen. Hoppas på att få se några nya "linslöss" där.
 
Önskar er alla en fin kväll!
 

Fler bröllopsbilder.

Publicerad
 
 
God förmiddag.
Idag är det en solig dag, men istället för att glädjas över årets sista varma dag sitter jag hemma och deppar. Jag vet inte hur många jobb jag sökt och alla har gått vidare med andra sökanden. Jag har gedigna kunskaper, erfarenheter och enorma resurser (samt akademisk examen) men det räcker tydligen inte. Egentligen vill jag säga ett och annat just nu men jag orkar bara inte. Istället ska jag fokusera på det som jag vet att jag är bäst på: att skriva och fotografera.
 
Just därför ska jag ta tag i min hemsida, göra om framsidan och lägga till bröllopskategorin. Fick en hel del fina bilder på Maria och Damir på deras vackra bröllopsdag och som jag vill pryda hemsidan med. Faktum är att jag mår bättre när jag går igenom mina foton.
Jag är ju förbaskat duktig på det jag gör. Jag behöver inte deppa. Någon gång lossnar det och det kommer att bli bra.
 
 
Bjuder på ytterligare en bild på fina Maria och Damir.
 
 
 

Rockstad Falun: Turisas.

Publicerad
Turisas @ Rockstad Falun / Sabaton Open Air 2013.
Canon EOS 7D + 28-75mm f/2,8. Togs cirka klockan 01:00 på morgonen.
 
 
 
 
Är det något jag älskar så är det musik.
Ibland kvittar det vad för slags musik det är, så länge det berör mig och smeker mitt hjärta. Turisas är ett av de band som jag har kommit att verkligen älska och jag kände mig lyckligt lottad att jag fick fota dem. Blev dessvärre inte nöjd med bilderna, men har lärt mig av mina misstag och vet nu ungefär hur det fungerar att fota på större festivaler och vad som förväntas av mig som fotograf.
 
Jag kommer nog aldrig glömma bort spelningen med Turisas på Sabaton Open Air (Rockstad Falun) 2013.
Inte nog med att jag och de andra pressfotograferna samt publiken blev filmade av National Geographic, som är i färd med att skapa en dokumentär om musikgenren metal, men hela konserten var perfekt. Magisk.
 
Tyvärr stod jag inte bland publiken hela kvällen och lyssnade utan satt mest i pressrummet efter att jag hade fotat färdigt. Men jag minns klart och tydligt när en av mina favoritlåtar, Battle Metal, spelades. Det var när jag försökte få tag på en taxi och alla andra festivalbesökarna hann före mig, med tanke på att jag bar på tung utrustning på ryggen och inte kunde röra mig så snabbt.
Stressen hängde som en tung hinna över mig, men när jag hörde Battle Metal blev jag lugn. Jag struntade fullkomligt i att jag frös, att en person stod på andra sidan av gatan och fick ur sig dagens lunch och att jag hade ont i kroppen och med de obligatoriska festivalblåsorna på fötterna. Fy fasiken vad bra det var. Jag fick nästan tårar i ögonen när jag lyssnade på Mathias "Warlord" Nygårds kraftfulla stämma. Fin på scen var han också och jag hade stått så pass nära att jag även fick diverse vatten/svett på mig, men men! That's the life of a liten pressfotograf. Jag klagar inte i detta specifika fall.
 
Nu ska jag spendera lite tid med S. Önskar er alla en fin dag!

Äntligen funkar det.

Publicerad
Nu, mina fina läsare, har jag löst problemet!
Jag har suttit och klurat ut hur jag skulle kunna få min nya domän, som jag köpte igår, att fungera med blogg.se och äntligen lyckades jag! Eller nja, det var snarare S som fixade det åt mig. Hur vet jag inte men jag tror bestämt att han har magiska fingrar.
Domänen kopplad till denna blogg är nu shashinka.se! Shashinka är japanska för "photographer", fotograf. Tyckte att det passade mig perfekt, hihi.
 
Sitter och fixar fodralets omslag och skivan till bebisbilderna.
Hade lite strul med skrivaren som inte verkade förstå att jag skulle skriva ut en bild på själva skivan, men nu funkade det. För att S hjälpte mig igen. Varför känner jag helt plötsligt att saker och ting inte skulle flyta på lika smidigt om han inte var hemma...?
 
Jag har på tok för många bilder att redigera fortfarande (från konserter) men nu känner jag rent spontant att jag behöver vila lite innan jag tar tag i att designa fodralet till bröllopsbilderna från det senaste bröllopet som jag plåtade.
 
Jag bjuder på en bild på Ensiferum från Rockstad Falun/Sabaton Open Air 2013, istället för att enbart ha ett textinlägg.
 
 

KALAS 2013: ytterligare en studiopreview.

Publicerad
LinTek:s maskot. Sådana här fantastiska personer fotade jag under KALAS 2013.
Observera fotoföreningen Linslusens visitkort på huvudet...
Canon EOS 7D + 28-75mm f/2,8.
 

Ungefär så här har jag känt mig hela dagen.

Publicerad
Chill med gottis på en hårig balkongsoffa.
Canon EOS 7D + 28-75mm f/2,8.

Lite nytt i hyllan och kundutskick.

Publicerad
 
 
God förmiddag!
Kolla in min nya receptsamling som jag fick hem i brevlådan häromdagen. Jag har bestämt mig för att försöka äta mer "djurvänligt", kanske inte alla dagar i veckan eftersom jag verkligen tycker om fisk (a.k.a. sushi) men en eller två dagar i veckan ska jag försöka i alla fall. Den ende som kommer att klaga är S men han får faktiskt anpassa sig lite också, tycker jag.
 
Jag sitter här med två vadderade kuvert.
De är adresserade till två av mina härliga kunder! Förhoppningsvis blir de nöjda med sina foton. Jag är jäkligt nöjd, speciellt med bebisbilderna från senaste studioshootet. Jag lägger inte upp bilderna på begäran av lilla Linneas mor så ni får helt enkelt föreställa er att bilderna blev himla bra, hehe.
 
Nu ska jag ta och laga lite mat. Vad det blir återstår att se.
 

Förhandstitt 2: Maria ❤ Damir.

Publicerad
Maria & Damir, 2013.08.24.
 
 

KALAS 2013: preview.

Publicerad
Hallå där, alla fina!
Fy tusan vad trött jag är i hela kroppen. Kan vara det faktum att jag inte hade mina vanliga öronproppar med mig igår till KALAS-mottagningen och att dunk-dunkandet från musiken smugit sig ända in i märgen på mig.
 
Jag var där tillsammans med fotoföreningen Linslusen och det var grymt att få träffa en massa nya människor och fotointresserade. Hoppas på att vi blir fler "linslöss" i föreningen inom en snar framtid. :-)
 
Här kommer en bild som Annie tog på mig i vår "portabla" studio som fanns på plats på KALAS.
Redigeringen är gjord av yours truly, d.v.s. jag själv. :-) Jag gillar mörka toner i bilder, att håret liksom smälter samman med bakgrunden. I alla fall när det kommer till mitt hår - inte ens slingorna kan dölja att jag är mörk brunett. ;-)
Som synes har jag en softbox i ena ögat, haha! Det var på tok för jobbigt att redigera den biten. Jag ska nog be min vän som redigerar bilder åt företag att ta en titt på bilden och se om inte han kan hjälpa till. :-)
 
 
 
 
Jag har måga bilder kvar att redigera fortfarande.
En jäkla massa band från Rockstad Falun och RIX FM-festivalen i Linköping. Ska beställa bröllopsboken till brudparet som jag fotade för ett litet tag sedan samt skicka bebisbilderna som jag fotade i studion till föräldrarna. Det är mycket på gång. :-) Ska även fixa bilderna till KALAS!

KALAS 2013.

Publicerad
Hallå där, alla fina!
Mobilbloggar från VIP-området på Cloetta Center där KALAS-mottagningen pågår för fullt. Om ett tag ska jag fota Hoffmaestro och det kommer nog bli spännande. Sist jag fotade i denna arena var 2011 och då var jag väldigt obekväm i rollen som pressfotograf. Nu känns det mesta ganska naturligt. Det enda som oroar mig är hur pass bra bilder jag kommer få men det gäller väl att, som vanligt, go with the flow helt enkelt och anpassa sig efter situationen. :-)
 
 

Rockstad Falun: man.machine.industry

Publicerad
 man.machine.industry @ Rockstad Falun/Sabaton Open Air 2013. Vilken timing jag hade!
 
God morgon!
Första måndagen som jag är helt utan jobb sedan juni månad. Det kryper nästan lite i skinnet på mig, hatar denna känsla så innerligt. Får se om jag får napp på mina omkring tio ansökningar som ligger ute just nu, annars gäller det att fortsätta kämpa tills jag får ett nytt jobb.
Någonting som är bra just i denna situation är att jag helt kan fokusera på mitt skrivande och mina foton, så fullständig pest är det inte.
 
Jag har suttit och redigerat lite bilder nu när jag är hemma från morgonpromenaden med vovven. Det blev lite pics på man.machine.industry, ett band som jag verkligen fastnade för på Rockstad Falun 2013.


 
 
Det är något med lekfulla riff, tung bas och en dånande röst som alltid fångar mitt intresse. Ibland stannar intresset kvar, andra gånger försvinner den som en vindpust. Denna gång stannar den kvar och det för gott. Spotify-listan har utökats med pärlor såsom "At The End Of The Tunnel", "As In Life... As In Death" och den fantastiska "Almost Gone".
 
 
 
 
 
Snart ska jag fixa till mig lite och bege mig mot min f.d. arbetsplats som konsult för att möta upp fantastiska Susanna och luncha med henne. Det kommer att bli toppen!

Rockstad Falun: Demonical.

Publicerad
 
 
Demonical röjde på scenen under Rockstad Falun. Jag kan väl inte påstå att jag brukar lyssna på death metal, men det var faktiskt ett toppenframträdande! Scennärvaron var på topp och det slängdes med håret. Härligt!

Jag älskar faktiskt att fota folk som slänger med håret. Det finns inget bättre under konserter, så länge det inte är för mörkt på kvällen för då blir det genast lite svårare att fota rörelserna. :-)
 
 
 
Lite Carola-style med vinden och håret, haha! Underbart ögonblick!
 
 
 

Rockstad Falun: Wolf.

Publicerad
Bandet Wolf @ Rockstad Falun 2013.
 
Nu har jag äntligen redigerat klart bilderna till kattkalendern och har tagit tag i lite fler bilder från Rockstad Falun. Det är många, många band kvar att redigera bilder på. Phew, kommer nog ta ytterligare någon vecka att bli klar med alla. Det kommer nog att dyka upp kontinuerliga foto-uppdateringar under veckan. Hoppas ni har överseende. ;-)
 
 
 
 
Det är fantastiskt roligt att vara pressfotograf, måste jag säga. Bandet Wolf som jag fotade visade sig vara en rejäl utmaning för mig. Inte nog med att det var mycket rörelse på scenen men det visade sig att en av bandmedlemmarna skulle blända mig och en annan tjejfotograf med sin utstrålning och sitt utseende. Ibland kan man inte förutse allt, hehe. :-)
 
 
 
 
 
 
Wolf var grymma på scen och mer än grymma live. Min Spotify-lista går varm på deras låtar. Kan rekommendera låtarna "Voodoo" och "Love At First Bite"!
 
 
 

Rockstad Falun: Hardcore Superstar.

Publicerad
 
 
 
Jag är barnsligt förtjust i tatueringar, det kan jag inte sticka under stol med. Varken jag eller S har tatueringar så därför passade jag på att försöka fota lite up-close när det kom till Rockstad Falun. Här är några av mina favoritbilder på sångaren i Hardcore Superstar.
 
 
 
 
Vi stod nära varandra. Väldigt nära. Jag befann mig precis framför honom och fotade för glatta livet i mörkret (det var nästan midnatt om jag inte minns helt fel) och de andra pressfotograferna hängde över axlarna på mig med sina kameror, vissa med enorma objektiv på. Och där stod jag med mitt lilla fjuttiga 28-75 och var besviken över mitt val av objektiv, som senare visade sig ha varit ett vettigt val trots allt. Bilderna blev helt okay, som synes här ovanför.
 
Jag brukade ärligt talat aldrig lyssna på Hardcore Superstar förut. S är ett stort fan av dem och hade talat varmt om dem i flera månader, om inte i flera år och när jag fick reda på att jag skulle fota dem ville jag få så bra bilder som möjligt, för S skull. Vill nämligen göra en förstoring på en av bilderna som han kan sätta upp på "sin" vägg i vardagsrummet där han kan få inspiration när han tecknar digitalt på datorn via sin ritplatta. Men jag blev helt frälst där jag stod och försökte få vettiga bilder. De andra bandmedlemmarna gav jag mer eller mindre upp på, min kamera och jag kommer inte överens när det är nästan helt mörkt.
 
 
 
 
 
 
 
Jag hoppas att jag får fota Hardcore Superstar fler gånger i framtiden! :D