Stora Slottsfesten - Close Quarters.

Publicerad
 
 
 
 
 
 
Fler festivalbilder från Stora Slottsfesten i Vadstena, 2013.06.28.
Detta band heter Close Quarters.
Utrustning: Canon EOS 7D + 70-200mm f/2,8.
Fotograf: Shora Ahmadi / PåScen.se
 
 

God kväll, alla fina!
Mesta delen av dagen har jag varit ute med Gonzi, umgåtts med Mariam och det resulterade i att vi shoppade lite nya kläder. Jag köpte även ett handsfree till min Samsung Galaxy S3. Egentligen är handsfreen till iPhone men den funkar lika bra till Android-enheter så jag passade på att köpa den på Teknikmagasinet. Till Mariams stora förtret så är den vit... och rosa. Jag är inget stort fan av rosa men ibland kan det bli en snygg kontrast. Det eller så försöker jag bara att hitta på ursäkter till varför jag köpte handsfree i färgen rosa...
 
Jag har fått så himla bra och positiv respons på mina bilder från fredagens festival i fredag så jag vet faktiskt inte var jag ska ta vägen, haha! Är totalt överlycklig, och då har jag inte ens redigerat klart bilderna från banden som spelade senare under kvällen och och inte heller lagt upp dem för allmän beskådan än.
 
Fick kommentarer från flera (både här och på Facebook) angående hur jag går tillväga för att få sådana här intressanta uppdrag och vad som driver mig. Funderar faktiskt på att göra ett längre inlägg som kanske tar några dagar att skriva, men förhoppningsvis blir det ett läsvärt sådant. Vad tror ni om det? Jag tycker att det låter som en kalasbra idé - konstigt att jag inte tänkte på det själv innan!
 
Nu ska jag sova, för imorgon ska det jobbas som en tok. Kram på er alla!

Festivalkväll i fredags.

Publicerad
 
 
Cirkus Prütz var ett av banden som spelade på Stora Slottsfesten i Vadstena igår.
Utrustning: Canon EOS 7D + 70-200mm f/2,8.
Foto och bildbearbetning: Shora Ahmadi
 
 
God kväll! Eller ska jag säga god midnatt?
Klockan har slagit elva minuter efter tolv när jag börjar skriva detta inlägg. Jag har varit sådär jätteupptagen igen, suck! Måste verkligen skärpa mig. Såg att jag fått fina kommentarer från bland andra finaste Anna, jag lovar att besvara dem snart!
 
Igår kväll (eller ja, snarare i fredags) tillbringade jag min sena eftermiddag efter jobbet ända fram till midnatt i Vadstena tillsammans med Mariam. Hon assisterade mig genom att spela in behind-the-scenes-videoklipp när jag fotade Stora Slottsfesten, en rykande färsk festival. Det skrattades en hel del och det var skönt att för en gångs skull kunna prata en blandning av både svenska och persiska tillsammans med en kompis som jag har känt i, ja, kan det vara mer än 20 år nu? Ibland är det skönt att bara prata av sig på ett språk som inte alla omkring mig förstår. Skönt att bara vara i ögonblicket och uppleva någonting fint tillsammans. Sist jag träffade Mariam var i Visby för x antal månader sedan och det var roligt att ses igen. Förhoppningsvis kommer vi ses flera gånger efter jobbet i sommar!
 
Jag har fortfarande många bilder att bjuda på på flera olika band från gårdagen, så är ni nyfikna är det bara att fortsätta spana på min blogg några dagar framöver! Jag måste även börja fotografera lite husdjur snart igen, så om några av er läsare befinner er i Östergötland och vill ha en fotosession med er ögonsten är det bara att ni kontaktar mig så bjuder jag på ett shoot.
 
Berättade jag förresten att jag har fått min ansökan godkänd hos ROCKBLADET.se och kommer att börja fota åt dem? Nej? Jag har (troligtvis) dröjt med att öppet berätta om den goda nyheten men idag kände jag att det verkligen var dags. Kommer definitivt att ladda upp fler konsertbilder framöver just för att jag med största sannolikhet kommer att försöka ta så många uppdrag som möjligt.
 
Nu måste jag verkligen sova. God natt på er, alla fina människor därute!

RIX FM-festival - hela listan för Linköping.

Publicerad
 
Listan för Linköpings Stadsfest och RIX FM-festival finns att beskåda på festivalens hemsida.
Ja, deras text har ett stavfel (eller snarare en bokstav som har letat sig till fel ställe i texten). Ni kanske inte ser den, men jag såg den och ser den fortfarande. *language police*
 
 
God kväll, igen.
Jag bestämde mig för att surfa lite medan jag lyssnade på musik och vad skådade mina ögon? RIX FM-festivalens hemsida har uppdaterats med artisterna som kommer till Linköping. Ingen Robin Stjernberg, men det gör inget. Jag har fotat Eric Saade förut och ville gärna fota honom igen - och nu får jag äntligen chansen. Hela tre år har gått sedan jag såg honom live sist. Jag är inget megastort fan, men gillar hans scen-närvaro. 
 
Nämnde jag förresten att jag och S har köpt bil?
Nu kan vi åka bil till Vadstena istället. Det blir nog kanon. Nu kan jag även fota mer eftersom vi kan åka iväg tillsammans med Gonzi och gå på upptäcktsfärder.
 
Nej, nu ska jag duscha och sedan sova. Är för trött och måste försöka vara utvilad inför fredag då jag kommer att fota Stora Slottsfesten i Vadstena och mer eller mindre vara på benen från klockan 05:45 på morgonen (för att jag ska jobba) till 01:00 dagen efter.
 
God natt, alla fina!

A train of ducklings.

Publicerad
Canon EOS 7D + 70-200mm f/2,8.
Som vanligt blir kvaliteten usel via blogg.se.
Och som vanligt har jag inte tid att vara online. Enbart Spotify och så lite te på det. Det får duga.

Lite busy!

Publicerad
 Canon EOS 7D + 70-200mm f/2,8.
Tog detta foto i Valla några timmar innan festivalen Fria Vidder kickade igång många kilometer därifrån.
 
 
Hallå där, alla fina!
Hur mår ni? Jag har varit väldigt upptagen och det är annat som har tagit min energi, men nu går det uppåt och det känns bra. Idag jobbade jag över med tre timmar för att hinna klart med allt då jag vet att det kommer fler dokument som måste tas om hand. Skönt att det är färdigt och handlagt så att jag kan fokusera på annat nu.
 
Jag har alltså varit hemma i knappt en timme och jag måste fixa matlådor, duscha och försöka varva ned från en stressig dag på jobbet.
 
Nej, seriöst. Det här inlägget får bli pannkaka. Kommentarer på bloggar lämnas snarast möjligt. Nu måste jag däcka och försöka sova. Morgondagen lär bli minst lika stressig som idag.
 
God natt, alla fina!

Festival Fria Vidder 2013: The Bonko Swindle.

Publicerad
 
 
 
 
 
 

Trevlig midsommar på er alla!

Publicerad
 
Trevlig midsommar på er alla!
Dessvärre har jag inga midsommarbilder att bjuda på på grund av personliga, ganska tråkiga skäl och därför passar jag på att visa ett foto på Link, som jag har fått information om ska adopteras till ett permanent hem via Föreningen 9 Liv i Östergötland. Underbara nyheter, tycker jag!
 
För de som undrar hur det gått med kattungen Virre, så har han börjat bajsa och även gått upp i vikt, hurra! Dock återstår det många veterinärräkningar som måste betalas. Sätt gärna in en slant till Föreningen 9 Liv i Östergötland, de har många olika betalsätt. Inget bidrag är för litet - eller för stort!
 
Nu ska jag gå och färga mina slingor. Önskar er en alldeles underbar afton!
 
 

Akuten och konsertfoton.

Publicerad
 Konsertfoto-portfolio på gång...!
Fr.v.: Linnea Henriksson, Cirkus Prütz och Riding Backwards.
 
Hej, alla fina!
Ursäkta att jag varit frånvarande igen, men det beror på att jag har varit sjuk och även varit på akuten. Nu mår jag bättre och jag ser fram emot att ta tag i nästa vecka med nya krafttag.
 
Förutom att jobba och att bli sjuk av någon mystisk anledning (samt hamna på akuten) har jag redigerat klart alla bilderna från Fria Vidder 2013 och skickat in dem för granskning till arrangörerna. Blir spännande att se vad de tycker! Jag har även tagit kontakt med ytterligare en arrangör och planerar att fota Stora Slottsfesten i Vadstena nästa vecka.
 
Vidare har jag börjat pilla lite på hemsidan!
Jag planerar att ha min vanliga domän som en plattform och dela upp mina fotokategorier - en som vänder sig mot de som är intresserade av djurporträtt, barnporträtt, dop och liknande medan den andra kategorin enbart vänder sig mot mitt konsertfotograferande (som jag redan har köpt två domäner till). Svårt att förklara vad jag menar, men det är alltså på gång. Hemsidan är klar, måste bara be min gode vän C hjälpa mig med att peka om domänerna åt mig (jag är inte särskilt tekniskt lagd när det gäller DNS och sådana saker, tyvärr).
 
Kommer alltså troligtvis ha totalt en "portal" och två hemsidor med olika inriktningar. Subdomäner är inget för mig, gillar dem inte så det blir helt enkelt olika domäner som jag får försöka sökmotoroptimera efter bästa förmåga.
 
Nu ska jag fortsätta pilla lite med hemsidorna. Många kramar till er - önskar er en underbar och skön midsommar!

Festival Fria Vidder 2013: the MANICS.

Publicerad
Norrköpingsbandet The MANICS tog publiken med storm under festivalen Fria Vidder 2013. Vilken energi! Jag hade nästan lite svårt med att hänga med eftersom jag var ganska trött (och uttorkad, tog inte med mig vatten) efter flera timmars fotande och backup:ande på Macbooken. Men av bilderna att döma så gick det ganska bra att fota ändå!
 
Har jag förresten någonsin uttryckt mitt stora missnöje över rökmaskiner?
 
 
 
 
 
 
 

Några favoriter.

Publicerad
Några av mina absoluta favoriter från Cirkus Prütz uppträdande på Fria Vidder 2013.
Fler bilder på alla andra band (minus ett) kommer under veckan!
 
 
 
 
 

Festival Fria Vidder 2013: Riding Backwards.

Publicerad
 
 
 
 
 
 

Festival Fria Vidder 2013: Cirkus Prütz.

Publicerad
God kväll, mina fina!
Hur har ni haft det? Jag börjar så småningom landa på jorden igen, känns det som. Har fortfarande många bilder att sortera och redigera (cirka 800 st. kvar i Lightroom som jag inte har rört än). Idag har jag gjort klart omkring 200 bilder och måste börja jobba på resten direkt efter jobbet imorgon. Yes box alright, bara att tuta och köra på, med andra ord!
 
Här kommer bilder på bandet Cirkus Prütz från festivalen Fria Vidder 2013.
Fick grymt många bra bilder och det var en ren fröjd att lyssna på dem! Började nästan dansa istället för att fota men jag kom på mig själv innan jag gjorde bort mig totalt nere vid scenen. Kommer även att knåpa ihop en liten live-recension inom en snar framtid så om ni är nyfikna, håll utkik! Håll även ett öga efter fler konsert-bilder: det var totalt 10 band som framträdde igår och jag har bilder på 9 av dem.
 
 
 
 
 
 
 
 

Förhandstitt: Fria Vidder 2013.

Publicerad
Fria Vidder 2013. On stage: Riding Backwards.
Foto & efterbearbetning: Shora Ahmadi.
 

Festivalfoton - incoming!

Publicerad
God kväll, alla fina!
Har varit frånvarande ett tag p.g.a. personliga skäl men är tillbaka igen! :) Känns underbart. Kom precis hem från festivalen "Fria Vidder" och sitter och går igenom bilderna och tar backup. Kommer slänga upp lite bilder så fort de är klara men jag har ungefär 1000 foton att kolla igenom. 
 
TACK för att ni fina bloggare och läsare som följer min blogg har tålamod med mig - snart ska jag börja kommentera på bloggar igen. Kram på er alla!

En liten sädesärla.

Publicerad
Canon EOS 7D + 70-200 f/2,8
 
God kväll, finisar!
Har ni haft det bra? Jag hinner knappt läsa bloggar eller kommentera men det kommer, ha tålamod - ni är inte bortglömda! <3 Det är bara det att jag jobbar så ovanligt mycket nu i sommar. 
 
Jag har lite spännande nyheter på gång men delger ingenting förrän allt är spikat och klart. Är grymt taggad, det kommer bli så kul om allt blir som planerat! Ni anar inte! <3
 
Gonzi sussar sött bredvid mig i soffan och jag vill bara gosa mig ned med honom och sova. :)

En tröttsam dag.

Publicerad
God kväll, alla fina!
Det har varit en väldigt tröttsam dag för mig och jag känner mig lite sliten och vemodig. Tankarna cirkulerar kring minnen av Tokyo och just därför bestämde jag mig för att göra ett litet töntigt kollage av mina Instagram-bilder från mina två senaste resor till Tokyo.
 
Har givetvis proffsigare bilder som jag skulle kunna bjuda på, men ikväll vill jag vara lite av en geek. Jag vill helt enkelt Japan-nörda och bara trösta mig själv lite grann.
 
 
 

En klättrande liten humla.

Publicerad
Canon EOS 7D + 24-70mm f/2,8.
 
 
God kväll!
Hur har ni haft det? Har ni haft det bra under helgen?
Idag var jag på gymmet tillsammans med S, härligt att få använda lite bortglömda muskler igen! Har insett att jag verkligen behöver bygga lite rygg- och armstyrka. Knappt så att jag orkar bära runt på min nya, häftiga kameraväska. Hallå, liksom.
 
Bilden i inlägget är från gårdagens fotopromenad.
De små humlorna var svåra att fånga på bild, speciellt med tanke på vilket objektiv jag använde. Dock tycker jag att just denna bild är otroligt söt. Det ser ut som att humlan försöker klättra uppför kronbladen. Och visst ser humlan härligt silkeslen och mjuk ut?
 
Snart är det läggdags för min del eftersom det ska jobbas tidigt imorgon bitti. Jag cyklar ju till jobbet i ur och skur så jag hoppas verkligen på bra väder.
 
God natt, alla ni fina människor därute! Kram på er allesammans!

Mer från fotopromenaden.

Publicerad
 
 
Foto och bildbearbetning: Shora Ahmadi. Modell: Annie.
Canon EOS 7D + 24-70mm f/2,8.
 

En bild på mig.

Publicerad
Foto: Annie Fredriksson. Efterbearbetning: Shora Ahmadi.

Fotopromenad.

Publicerad
 
Canon EOS 7D + 24-70mm f/2,8.
 
 
God kväll, alla fina därute!
Dagen har spenderats i Annies sällskap. Till att börja med fikade vi på mitt favoritfik "Chocolat". Vi satt där och pratade ganska länge, det var jättemysigt. Länge sedan sist vi träffades så det var skönt att bara få prata av sig lite och fotonörda.
 
Efter fikat begav vi oss mot Trädgårdsföreningen där vi fotade lite blommor och annat gulligt. Bland annat försökte vi oss på att fota humlor - det kanske dyker upp några bilder på dem imorgon. Har inte hunnit gå igenom allt än så jag är inte helt hundra på vilka foton jag ska lägga upp imorgon. Men, men! Det löser sig.
 
Tyckte att det var lite klurigt att fota i det befintliga ljuset utan reflexskärm, så det måste jag verkligen ta tag i och öva lite på istället för att lata mig och inte dra med mig skärmen på mina fotoäventyr.
 
Nu ska jag gå och titta på film. Kram på er allesammans!

Tillbaka på "heltid" - med nya skor!

Publicerad
Nya skor! Dr. Martens, köpta hos DNA.
Canon EOS 7D + 24-70mm f/2,8. Tack, S, för fotot!
 
 
God morgon, alla fina!
Hur har ni haft det? Vi har varit utan nät och dessutom har jag börjat jobba på mitt sommar-vikariat så det har varit full rulle för min del. Har även varit väldigt upptagen med att planera inför rockfestivalen i Gävle i augusti tillsammans med min "co-photographer". Såsom det ser ut just nu är allt fixat och klart.
Nu ska jag nog kunna vara tillbaka på heltid med bloggandet, det känns kanon!
 
Gårdagen spenderade jag med mamma nere på stan när S var på jobbet. Vi shoppade lite och hon köpte ett par nya skor till mig, som synes ovan. Visst är de häftiga? Jag har alltid velat ha Dr. Martens-skor men har aldrig haft möjlighet att köpa dem. Så igår fick jag en trevlig överraskning när jag fick välja ut exakt det par som jag ville ha.
 
Nu ska jag göra mig i ordning och cykla ned till stan för att möta upp Annie.
 
Under dagen ska jag försöka kommentera på mina favoritbloggar, har saknat att läsa era inlägg!
Kram på er alla!

Wohoo, Internet!

Publicerad
Hallå där, alla fina!
Äntligen har vi fungerande Internet igen! Har varit ute heeela dagen men lovar att det blir en bilduppdatering imorgon. Kram på er!

Inget internet.

Publicerad
Hej allesammans!
Vårt internet strular sedan igår kväll och det kommer nog ta mååånga timmar till innan det åtgärdas, så jag kommer uppdatera bloggen ordentligt så fort nätet är uppe igen. Kommer även att börja kommentera på bloggar som jag följer och även besvara kommentarer. Kram på er alla!